Ухвала
від 14.03.2024 по справі 200/12990/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

14 березня 2024 року Справа №200/12990/21

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бєломєстнова О.Ю., розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держпраці у Донецькій області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення з публічної служби, стягнення невиплачених при звільненні сум, -

В С Т А Н О В И В:

04.10.2021 року позивач - ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління Держпраці у Донецькій області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Національного агентства з питань запобігання корупції, у якому з урахуванням заяви про зміну позовних вимог від 12.01.2022 просив:

- визнати протиправним та скасувати наказ Головного управління Держпраці у Донецькій області від 25.08.2021 року № 124 Про звільнення ОСОБА_1 ;

- поновити його на посаді начальника відділу юридичного забезпечення Головного управління Держпраці у Донецькій області;

- стягнути зі Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці дворічний середній заробіток у разі неможливості поновлення;

- стягнути зі Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 25.08.2021;

- стягнути зі Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці суму середнього заробітку за час позбавлення робочого місця (фактичного відсторонення від посади) з 06.02.2021 по 25.08.2021;

- стягнути зі Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці суму недоплачених при звільненні коштів в разі неможливості поновлення на посаді.

Ухвалою суду від 15.06.2023 року відкладено судове засідання на 03 липня 2023 року о 15 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Ухвалою суду від 03.07.2023 року зупинено провадження по справі до набрання законної сили судовим рішенням по справі №200/571/21-а за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держпраці у Донецькій області, Державної служби України з питань праці, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці про визнання протиправною бездіяльності Державної служби України з питань праці, Головного управління Держпраці у Донецькій області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці по запропонуванню йому посади, рівнозначної посаді начальника відділу юридичного забезпечення Головного управління Держпраці у Донецькій області; зобов`язання Державної служби України з питань праці, Головного управління Держпраці у Донецькій області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці перевести його на посаду начальника відділу юридичного забезпечення Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

Судом встановлено, що рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 16.08.2023 року по справі №200/571/21-а в задоволенні позову ОСОБА_1 до Головного управління Держпраці у Донецькій області, Державної служби України з питань праці, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, третя особа Національне агентство з питань запобігання корупції про визнання протиправною бездіяльності Державної служби України з питань праці, Головного управління Держпраці у Донецькій області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці по запропонуванню мені посади, рівнозначної посаді начальника відділу юридичного забезпечення Головного управління Держпраці у Донецькій області; зобов`язання Державну службу України з питань праці, Головне управління Держпраці у Донецькій області, Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці перевести мене на посаду начальника відділу юридичного забезпечення Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці - відмовлено.

Згідно зі ст. 237 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи, що рішення Донецького окружного адміністративного суду від 16.08.2023 року по справі №200/571/21-а набрало законної сили, суд вважає за необхідне поновити провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 237, 243, 248, 256, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Поновити провадження у справі.

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держпраці у Донецькій області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення з публічної служби, стягнення невиплачених при звільненні сум на 26 березня 2024 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: м.Слов`янськ, вул.Добровольського, 1.

Явка представників сторін у судове засідання не є обов`язковою.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути подані ними на електронну пошту суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua) або через особистий кабінет в системі "Електронний суд".

Направлення цієї ухвали та інформування учасників справи про її прийняття здійснювати використанням ппідсистеми ЄСІТС "Електронний суд", за відомими суду електронними адресами, засобами телефонного зв`язку, а за їх відсутності - шляхом розміщення на офіційному веб-порталі суду.

Ухвала складена та підписана 14 березня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Бєломєстнов О.Ю.

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117658153
СудочинствоАдміністративне
Сутьзвільнення з публічної служби, стягнення невиплачених при звільненні сум

Судовий реєстр по справі —200/12990/21

Рішення від 02.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Рішення від 02.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 28.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 22.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні