Ухвала
від 14.03.2024 по справі 200/930/24
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

14 березня 2024 року справа №200/930/24

м. Дніпро

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Компанієць І.Д., суддів Гайдара А.В., Казначеєва Е.Г.,

розглянувши в порядку письмового провадження питання про визначення підсудності адміністративної справи № 200/930/24 за позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України про визнання дій протиправними, визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії, -

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з вказаною позовною заявою.

Розпорядженням голови Донецького окружного адміністративного суду № 9р/І-г від 05 березня 2024 року, відповідно до ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 16 лютого 2024 року передано адміністративну справу № 200/930/24 до Першого апеляційного адміністративного суду для визначення підсудності цієї справи.

Матеріали справи свідчать, що Тарасенко Ігор Миколайович є суддею Донецького окружного адміністративного суду.

Підсудність справ, у яких однією із сторін є суд або суддя та правила передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого визначені статтями 28, 29 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини першої статті 28 Кодексу адміністративного судочинства України підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Згідно з пунктом 6 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Відповідно до частини другої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, визначеному пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

Згідно до пункту 7 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України передача адміністративної справи за підсудністю у випадках, визначених пунктами 4-6 частини першої статті, здійснюється за розпорядженням голови суду.

Оскільки позивачем у цій справі є суддя Донецького окружного адміністративного суду, а відповідачем, зокрема, Донецький окружний адміністративний суд, враховуючи, що найбільш територіально наближеним судом є Луганський окружний адміністративний суд, апеляційний суд вважає необхідним визначити підсудність цієї адміністративної справи за Луганським окружним адміністративним судом.

Керуючись статтями 28, 29, 243, 256, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України,-

УХВАЛИВ:

Визначити, що адміністративна справа № 200/930/24 за позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України про визнання дій протиправними, визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії підсудна Луганському окружному адміністративному суду.

Передати адміністративну справу № 200/930/24 на розгляд до Луганського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 325 Кодексу адміністративного судочинства України та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяІ.Д. Компанієць

СуддіА.В. Гайдар

Е.Г. Казначеєв

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117661264
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/930/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні