Ухвала
від 11.03.2024 по справі 340/935/24
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 березня 2024 року м. Кропивницький Справа № 340/935/24

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши у порядку письмового провадження справу за позовом держаного реєстратора Гурівської сільської ради Кіровоградської області Леуша Сергія Юрійовича до Міністерства юстиції України, Державного підприємства «Національні інформаційні системи» про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

Держаний реєстратор Гурівської сільської ради Кіровоградської області Леуша Сергія Юрійовича звернувся до суду з адміністративним позовом в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства юстиції України №4486/5 від 29.12.2023 про задоволення скарги ПП «Новогригорівське» від 23.08.2023 року, та зобов`язати Міністерство юстиції України поновити державному реєстратору Гурівської сільської ради Кіровоградської області ОСОБА_1 доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно шляхом направлення рішення про поновлення доступу до Державного підприємства «Національні інформаційні системи».

Ухвалою суду від 20 лютого 2024 року було відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

На адресу суду представником відповідача надано клопотання про розгляд справи в загальному позовному провадженні з викликом сторін.

Ч. 1 ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно приписів статті 12 та глави 10 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Положеннями статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з частиною третьою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини шостої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи викладене та для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за доцільне перейти із розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання.

Керуючись статтями 12, 77, 80, 248, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Перейти до розгляду справи № 340/9358/24 за позовом держаного реєстратора Гурівської сільської ради Кіровоградської області Леуша Сергія Юрійовича до Міністерства юстиції України, Державного підприємства «Національні інформаційні системи» про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії - за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10 квітня 2024 року о 9:30 в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх в залі судового засідання № 1.

Справа розглядатиметься суддею Притулою К.М. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. ПРИТУЛА

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117665228
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —340/935/24

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні