Ухвала
від 26.04.2024 по справі 340/935/24
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

26 квітня 2024 року м. Кропивницький Справа № 340/935/24

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши у порядку письмового провадження справу за позовом держаного реєстратора Гурівської сільської ради Кіровоградської області Леуша Сергія Юрійовича до Міністерства юстиції України, Державного підприємства «Національні інформаційні системи» про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

Держаний реєстратор Гурівської сільської ради Кіровоградської області Леуша Сергія Юрійовича звернувся до суду з адміністративним позовом в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства юстиції України №4486/5 від 29.12.2023 про задоволення скарги ПП «Новогригорівське» від 23.08.2023 року, та зобов`язати Міністерство юстиції України поновити державному реєстратору Гурівської сільської ради Кіровоградської області ОСОБА_1 доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно шляхом направлення рішення про поновлення доступу до Державного підприємства «Національні інформаційні системи».

Ухвалою суду від 11 березня 2024 року судом вирішено перейти до розгляду справи за правилами загального провадження та призначено підготовче засідання на 10 квітня 2024 року.

Позивач в судове засідання призначене на 10 квітня 2024 року не з`явився, про місце день та час розгляду справи був повідомлений належним чином. Причина неявки суду невідома.

В судове засідання 26 квітня 2024 року позивач повторно не з`явився, про місце день та час розгляду справи був повідомлений належним чином. Клопотання про розгляд справи за відсутністю позивача або про відкладення судового розгляду до суду не надано.

Згідно з абз.1 ч.5 ст. 205 КАС України, у разі неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду, якщо неявка перешкоджає розгляду справи. Якщо відповідач наполягає на розгляді справи по суті, справа розглядається на підставі наявних у ній доказів.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб`єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Суд зазначає, що неявка позивача перешкоджає розгляду справи по суті, в зв`язку з неможливістю з`ясувати всі необхідні факти по справі, для повного та об`єктивного розгляду справи необхідно заслухати пояснення представника позивача. Також, звертає свою увагу на відсутність клопотання відповідач про розгляд справи по суті та відсутність заяви позивача про розгляд справи за його відсутності.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність залишити позов без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 205, 240 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву держаного реєстратора Гурівської сільської ради Кіровоградської області Леуша Сергія Юрійовича до Міністерства юстиції України, Державного підприємства «Національні інформаційні системи» про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі, протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали суду, апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. ПРИТУЛА

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118658255
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —340/935/24

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні