Ухвала
від 14.03.2024 по справі 285/1423/24
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 285/1423/24

провадження у справі № 2/0285/823/24

У Х В А Л А

про залишення позовноїзаяви безруху

14.03.2024 року м. Звягель

Суддя Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області Мозговий В.Б. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області про визнання права на земельну частку (пай) в разі втрати сертифікату,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області про визнання права на земельну частку (пай) в разі втрати сертифікату

Під час вирішення питання про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі судом встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам викладеним у п. 2, 5, ч. 3 ст. 175 ЦПК України, а саме не зазначено:

-ідентифікаційний код юридичної особи відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

-посилання на норми закону, які унеможливлюють повторне отримання позивачем сертифікату на право на земельну частку (пай), а також докази звернення позивача до органу уповноваженого видавати сертифікати на право на земельну частку (пай) та відмову у видачі йому зазначеного сертифіката.

Згідно ч. 1 та ч. 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175,185 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області про визнання права на земельну частку (пай) в разі втрати сертифікату - залишити без руху.

Роз`яснити позивачу, що недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом подання до суду позовної заяви з усуненими недоліками, які зазначені в цій ухвалі.

Надати позивачу строк для усунення недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, роз`яснивши, що в іншому випадку позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Б. Мозговий

СудНовоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117672177
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —285/1423/24

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні