Ухвала
від 13.03.2024 по справі 707/348/24
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/348/24

2/707/369/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2024 року м. Черкаси

Черкаський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Суходольського О.М.

з участю секретаря Культенко Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження клопотання позивача ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку загального позовного провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради про поновлення на роботі і оплату за час вимушеного прогулу, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Черкаського районного суду Черкаської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради про поновлення на роботі і оплату за час вимушеного прогулу.

Ухвалою суду від 13.02.2024 року позов прийнято до розгляду та призначено розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Від позивача ОСОБА_1 до суду надійшло клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін. За наслідками розгляду вказаного клопотання суд приходить такого висновку.

Відповідно до ч. 7ст. 279 ЦПК Україниклопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Клопотання позивача вмотивоване тим, що відповідачем було подано відзив на позовну заяву та нові докази разом з відзивом, які потребують перевірки на їх достовірність, а тому виникла необхідність виклику до суду сторін та свідків.

Згідно із ч. 2, 4ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

За приписами ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Вивчивши матеріали справи, зокрема клопотання позивача ОСОБА_1 , враховуючи характер спору, предмет та обсяг доказування, суд прийшов до висновку, що клопотання позивача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін є необґрунтованим та безпідставним, а тому правових підстав для задоволення вказаного клопотання суд не вбачає. Даний спір є трудовим, віднесений законом до категорії справ, що розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження. Предмет доказування по даному спору не пов`язаний із доказуванням щодо вчинення кримінального правопорушення, яке має розслідуватись і розглядатись в окремому порядку, тому доводи позивача з даного приводу щодо доказування та обставин вчинення кримінального правопорушення суд вважає необгрунтованими і безпідставними. Суд звертає увагу на той факт, що при розгляді справи у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, сторони не позбавлені можливості надавати письмові пояснення, заперечення та необхідні докази у справі. Від сторін не надходило клопотань, розгляд яких неможливий без їх участі. А тому на підставі вказаного, суд прийшов до висновку про можливість розгляду даної справи на підставі наданих сторонами до суду письмових доказів та пояснень.

Керуючись ст.ст.277,259-261,353 ЦПК України, суд -

ух в а л и в :

Клопотання позивача ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку загального позовного провадження залишити без задоволення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади Україниhttp://ck.ck.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О. М. Суходольський

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117675105
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі і оплату за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —707/348/24

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні