Ухвала
від 15.03.2024 по справі 363/1182/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"15" березня 2024 р. Справа № 363/1182/24

УХВАЛА

15 березня 2024 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Чірков Г.Є., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав,

встановив:

пред`явлену заяву слід залишити без руху, виходячи з такого.

Як убачається з позову та доданих до нього матеріалів, позовну заяву подано без дотримання вимог ст. 175 та ст. 177 ЦПК України.

Згідно ч.ч. 4, 5 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до ст. 165 СК України, право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Так, в поданому позові представник позивача порушує питання про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 щодо її малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , посилаючись на невиконання відповідачкою своїх батьківських обов`язків, коли зі змісту позовної заяви вбачається, що малолітня дитина проживає в сім`ї матері позивача - ОСОБА_4 , 1969 року народження.

Однак, особа, в сім`ї якої проживає малолітня ОСОБА_3 , згідно ст.ст. 19 та 165 СК України, як третя особа в позові не зазначена, копії позовної заяви разом з доданими до неї документами у кількості цього учасника справи не подано.

Крім того, адреса фактичного місця проживання малолітньої дитини за межами України, її правовий статус у відповідній країні проживання (тимчасове, постійне проживання, біженець, тощо) в позові також не зазначено.

Таким чином представнику позивача слід усунути вказані недоліки позовної заяви, шляхом подання уточненої позовної заяви згідно вимог ст. 175 ЦПК України із зазначенням в позові третьої особи ОСОБА_4 та долученням копії позовної заяви та доданих до неї документів для цієї особи, а також із зазначенням адреси фактичного місця проживання малолітньої ОСОБА_5 та особи, в сім`ї якої вона проживає за межами України.

Відтак відповідно до ст. 185 ЦПК України заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. 185, 260 ЦПК України,

ухвалив:

позовну заяву залишити без руху.

Для усунення зазначених недоліків надати строк не пізніше 10 днів з дня отримання цієї ухвали.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117685800
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —363/1182/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні