Ухвала
від 13.03.2024 по справі 340/9410/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про участь в режимі відеоконференції

13 березня 2024 року м. Кропивницький Справа № 340/9410/23

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Петренко О.С., розглянувши в порядку письмового провадження в м. Кропивницькому клопотання представників відповідача 1,2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі

за позовом: ОСОБА_1

до відповідача-1: Державної служби України з питань праці

до відповідача-2: Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

до відповідача-3: Управління Держпраці у Кіровоградській області

про визнання протиправним та скасування наказу,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить:

1)визнати протиправним та скасувати наказ Державної служби України з питань праці №126-КТ від 09.10.2023 "Про звільнення ОСОБА_2 ";

2) зобов`язати Державну службу України з питань праці поновити ОСОБА_1 на посаді начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області;

3) допустити негайне виконання рішення суду в частині поновлення ОСОБА_1 на посаді.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 14.11.2023 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін.

Ухвалою суду від 31.01.2024 до участі справі залучено співвідповідачів та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження (а.с.83).

22.02.2024 від представника відповідача-2 надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції (вх.№4558/24 від 22.02.2024).

Відповідно до положень ст.195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

З метою забезпечення права Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці на участь в судовому засіданні, зважаючи на достатню віддаленість її місцезнаходження від Кіровоградського окружного адміністративного суду, суд вважає за доцільне забезпечити його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції по даній адміністративній справі, доручивши Третьому апеляційного адміністративному суду забезпечення її проведення.

Крім того, 23.02.2024 на адресу суду від представника відповідача-1 надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів (вх.№4711/24 від 23.02.2024).

Державна судова адміністрація України наказом № 196 від 23 квітня 2020 р. затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок). Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що Учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством. Відповідно до пункту 5 Розділу 1 Порядку ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З метою забезпечення участі представника відповідача-1 при розгляді справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням його Електронного кабінету ЄСІТС та власних технічних засобів.

Відповідно до ч.8 ст. 195 КАС України копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 166, 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Доручити Третьому апеляційного адміністративному суду забезпечити 19.03.2024 року об 13:00 год. проведення судового засідання в режимі відеоконференції для представника відповідача-2 по справі.

Зобов`язати представника відповідача-2 у разі неможливості прибуття для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції до Третього апеляційного адміністративного суду повідомити про це Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Клопотання представника відповідача-1 про розгляд справи в режимі відеоконференції - задовольнити.

Повідомити сторони про наступний порядок проведення судового засідання:

- в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за участю представника позивача та представника відповідача - 3,

- поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю представника Державної служби України з питань праці.

- поза межами приміщення суду - в приміщенні Третього апеляційного адміністративного суду за участю представника Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Роз`яснити представника Державної служби України з питань праці, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Справа розглядатиметься суддею Кіровоградського окружного адміністративного суду Петренко О.С. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.С. ПЕТРЕНКО

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117691390
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —340/9410/23

Ухвала від 19.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. ПЕТРЕНКО

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні