Ухвала
від 14.03.2024 по справі 810/3486/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

14 березня 2024 року № 810/3486/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про зміну сторони виконавчого провадження в межах адміністративної справи за позовом Вишгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Відкритого акціонерного товариства імені Васильєва про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Вишгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області з позовом до Відкритого акціонерного товариства імені Васильєва, в якому просило суд стягнути заборгованість.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 05 грудня 2017 року позов задоволено.

Стягнуто з Відкритого акціонерного товариства імені Васильєва (ідентифікаційний код 00849570) на користь Вишгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2, у розмірі 1451 (одна тисяча чотириста п`ятдесят одна) грн. 01 коп.

05 січня 2024 року представником Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області подано клопотання про заміну стягувача у виконавчому провадженні правонаступником.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 15 січня 2024 року призначене судове засідання з розгляду заяви на 24 січня 2024 року о 08:15 год.

В судове засідання сторони не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до положення частини 9 статті 205 та частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд заяви здійснено судом без участі сторін у порядку письмового провадження.

Суд, дослідивши наявні матеріали справи в частині поданої заяви та, здійснивши перевірку інформації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, встановив наступне.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 05 грудня 2017 року позов задоволено. Стягнуто з Відкритого акціонерного товариства імені Васильєва (ідентифікаційний код 00849570) на користь Вишгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2, у розмірі 1451 (одна тисяча чотириста п`ятдесят одна) грн. 01 коп.

Виконавчий лист у цій справі щодо стягнення з Відкритого акціонерного товариства імені Васильєва (ідентифікаційний код 00849570) на користь Вишгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2, у розмірі 1451 (одна тисяча чотириста п`ятдесят одна) грн. 01 коп, був виданий 24 січня 2018 року.

Частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з вимогами частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина 4 статті 379 Кодексу).

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань до реєстру було внесено запис 16.08.2019 за №13341120003005733 про припинення Вишгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області як юридичної особи.

Крім того суд зазначає, що відповідно до постанови КМУ від 22.08.2018 № 628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України встановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Так, відповідно до додатку до вказаної постанови Вишгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Отже, стягувача за виконавчим листом від 24 січня 2018 року Вишгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області припинено та вищезазначеною постановою КМУ реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Таким чином, з урахуванням викладеного, суд вважає за доцільне замінити сторону виконавчого провадження з Вишгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області на Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження по справі № 810/3486/17 Вишгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області (07300, Київська область, м. Вишгород, вул. Межигірського Спаса 6, код ЄДРПОУ 41249250) на Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (Україна, 08500, Київська обл., місто Фастів(з), вул.Саєнка Андрія, будинок 10, код ЄДРПОУ 22933548).

3. Копію ухвали видати (надіслати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117695544
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/3486/17

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Постанова від 05.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні