Ухвала
від 15.03.2024 по справі 450/1077/24
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1077/24 Провадження № 2-о/450/97/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

15 березня 2024 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Добош Н.Б., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,-

в с т а н о в и в :

на адресу Пустомитівського районного суду Львівської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 , недієздатним та встановлення над ним опіки призначивши ОСОБА_1 його опікуном.

Відповідно до положень ст.ст. 294, 297 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 ЦПК України, заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги - за місцезнаходженням цього закладу.

Заявник в заяві покликається, що особа яку він хоче визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , однак доказів на підтвердження місця реєстрації ним не долучено.

А тому, суддя позбавлена можливості перевірити чи підсудна дана справа Пустомитівському районному суду Львівської області.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З врахуванням викладеного, заяву слід залишити без руху та зобов`язати заявника усунути недоліки, зазначені в ухвалі суду протягом десяти днів з дня отримання ухвали, шляхом надання суду доказів на підтвердження того, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , має зареєстроване місце проживання на території, яка підсудна Пустомитівському районному суду Львівської області.

У випадку неусунення недоліків заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 260, 295-300 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,- залишити без руху.

Надати заявнику десятиденний строк, який обчислюється з дня отримання даної ухвали, для усунення недоліків, вказаних в ухвалі.

У разі невиконання вимог ухвали суду в зазначений строк, заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, - вважати неподаною та повернути заявнику з усіма доданими до неї документами.

Ухвала остаточна та окремому оскарженню не підлягає.

СуддяН. Б. Добош

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117701339
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —450/1077/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні