Ухвала
від 28.03.2024 по справі 450/1077/24
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1077/24 Провадження № 2-о/450/97/24

УХВАЛА

проприйняття заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі

28 березня 2024 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Добош Н.Б., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області (ЄДРПОУ 07372282, Львівська область, Львівський район, с. Зимна Вода, вул. Р. Шухевича, 83) про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,-

в с т а н о в и в :

на адресу Пустомитівського районного суду Львівської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_2 , недієздатним та встановлення над ним опіки, призначивши його опікуном ОСОБА_1 .

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст.293 ЦПК УКраїни, - суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Заява за формою та змістом відповідає вимогамст. 297 ЦПК України.

На час вирішення питання про відкриття провадження у справі підстави для залишення заяви без руху, її повернення заявнику, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України розгляд справ про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Також, суддя звертає увагу заінтересованої особи, що у відповідності до ч. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Відповідно до абзацу 4 частини 7 статті 43 ЦПК України суд, направляючи такому учаснику справи судові виклики і повідомлення, ухвали у випадках, передбачених цим Кодексом, зазначає у цих документах про обов`язок такої особи зареєструвати свій електронний кабінет та можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

У зв`язку з чим, суддя зазначає про обов`язок заінтересованої особи зареєструвати електронний кабінет, відповідно до статті 14 ЦПК України, оскільки такий в останніх відсутній.

Керуючись ст.ст.293,294 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в :

прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки

Призначити судове засідання на 13 год. 00 хв. 29.05.2024 року в приміщенні Пустомитівського районного суду Львівської області за адресою: Львівська область, м. Пустомити, вул. Грушевського, 35.

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги призначити безоплатного адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_2 .

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити заінтересованій особі про їх обов`язок зареєструвати електронний кабінет, відповідно до статті 14 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою сторінки суду:http://pu.lv.court.gov.ua.

Ухвала остаточна та окремому оскарженню не підлягає.

СуддяН. Б. Добош

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117987792
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —450/1077/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні