Ухвала
від 14.03.2024 по справі 349/92/24
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/92/24

Провадження № 2/349/166/24

У Х В А Л А

14 березня 2024 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

в складі судді Могили Р.Г.,

з участю секретаря судового засідання Мартиновської І.П.,

розглядаючи в судовому засіданні в порядкуспрощеного позовного провадження справуза позовом ОСОБА_1 до Галицького районного відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна,

ВСТАНОВИВ :

У січні 2024 року ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Микитчин П.С., звернулася в суд із позовом до Галицького районного відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зняття арешту з належного ОСОБА_1 нерухомого майна, накладеного 05 жовтня 2007 року Рогатинською районною державною нотаріальною конторою, реєстраційний номер обтяження у Єдиномуреєстрі заборонвідчуження нерухомогомайна5789181.

Ухвалою судді Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 18 січня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження, справу призначено до розгляду з викликом сторін на 14 лютого 2024 року о 14 год 30 хв.

За клопотанням представника позивача адвоката Микитчина П.С. у зв`язку із поданням ним нових доказів по справі, судом відкладено розгляд справи та призначено судове засідання на 14 березня 2024 року о 10 год 30 хв.

07березня 2024року представник позивачки ОСОБА_1 -адвокат МикитчинП.С. подавклопотання про залученнядо участіу справіяк співвідповідача - Рогатинську державну нотаріальнуконтору Івано-Франківської області,оскільки саме державним нотаріусомвказаної нотаріальної контори було накладено заборонуна нерухоме майно ,власником якого є ОСОБА_1 .Також представник позивачауточнив позовні вимоги та просить зняти заборону на все нерухоме майно накладене 05 жовтня 2007 року Рогатинською районною державною нотаріальною конторою, реєстраційний номер обтяження у Єдиномуреєстрі заборонвідчуження нерухомогомайна5789181, яке було накладено на підставі повідомлення Торгового об`єднання б/н від 14 листопада 1986 року.

Представники сторін у судове засідання не з`явилися.

У зв`язку з тим, що особи, які беруть участь у справі у судове засідання не з`явились, відповідно до вимог ч.2ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Микитчина П.С. підлягає задоволенню , оскільки не суперечить вимогам ст.51 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.51, 260-261 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивачки адвоката Микитчина Петра Степановича про залучення до участі у справі співвідповідача - задовольнити .

Залучити до участі у справі, як співвідповідача Рогатинську державну нотаріальну контору Івано-Франківської області, місце знаходження: Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, м.Рогатин, вул. Галицька, 40, код ЄДРПОУ 02891931.

Визначити Рогатинській державній нотаріальній конторі Івано-Франківської області п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву на позовну заяву. У зазначений строк співвідповідач має право надіслати суду письмові пояснення щодо позову або відзив на позовну заяву , який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) письмових пояснень ( відзиву ) до суду, копія письмових пояснень ( відзиву ) та доданих до нього документів, співвідповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання письмових пояснень ( відзиву ) у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відкласти розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Галицького районного відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рогатинської державної нотаріальної контори Івано-Франківської області, про зняття заборони на нерухоме майно, та призначити судове засідання о 09 год 30 хв. 04 квітня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.Г.Могила

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117704094
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —349/92/24

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні