Ухвала
від 18.03.2024 по справі 754/3235/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 2-а/754/77/24

Справа № 754/3235/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"18" березня 2024 р. Суддя Деснянського районного суду м. Києва Панченко О.М., розглянувши матеріали справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Деснянського районного в місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки про скасування постанови №67 від 01.03.2024 року про накладення адміністративного стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Деснянського районного в місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки про скасування постанови №67 від 01.03.2024 року про накладення адміністративного стягнення.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.03.2024 справу передано головуючому-судді Панченко О.М.

Ухвалою Деснянського районного суду м.Києва від 11.03.2024 року позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Станом на сьогодні усі недоліки усунуто, суддею встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 160, 161 КАС України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Згідно з ч. 2 ст. 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно з ч. 1 ст. 260 КАС України, питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

З урахуванням вищевикладеного, предмета позову, суд вважає за необхідне прийняти дану позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі, розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Перевіривши дотримання вимог ст.ст. 160, 161 КАС України по даній позовній заяві, керуючись ст.ст. 171, 257, 260 КАС України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Деснянського районного в місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки про скасування постанови №67 від 01.03.2024 року про накладення адміністративного стягнення.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідач має право протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали надіслати до суду відзив на позовну заяву, письмові докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу додаються до відзиву, який надсилається (надається) до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом 15 днів з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Відповідач має право подати до суду заперечення протягом 15 днів з дня отримання відповіді на відзив.

Відповідно до ст. 261 КАС України треті особи мають право подати пояснення щодо позову у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів з дня його отримання.

Справа буде розглянута судом в порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати учасникам справи у відповідності до процесуального статусу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки Деснянського районного суду міста Києва на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://ds.ki.court.gov.ua.

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскарждена до Шостого апеляційного адміністративного суду у порядку, визначеному статтями 294-295 КАС України.

Суддя: О.М. Панченко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117706860
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —754/3235/24

Рішення від 22.05.2024

Адміністративне

Деснянський районний суд міста Києва

Панченко О. М.

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Деснянський районний суд міста Києва

Панченко О. М.

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Деснянський районний суд міста Києва

Панченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні