Ухвала
від 18.03.2024 по справі 754/3821/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 2-о/754/186/24

Справа № 754/3821/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"18" березня 2024 р. суддя Деснянського районного суду м. Києва Таран Н.Г. розглянувши заяву Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про госпіталізацію ОСОБА_1 у КНП «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» у примусовому порядку, -

В С Т А Н О В И Л А:

До Деснянського районного суду м. Києва надійшла заява КНП «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про госпіталізацію ОСОБА_1 до психіатричного закладу для лікування у примусовому порядку.

Заява відповідає вимогам ст. 340 ЦПК України. Підстав для відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Відповідно до ч. 1 ст. 341 ЦПК України, заява про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядається судом у такі строки з дня її надходження до суду: про госпіталізацію особи до закладу з надання психіатричної допомоги - протягом 24 годин; про психіатричний огляд - протягом трьох днів; про надання амбулаторної психіатричної допомоги, її проходження та продовження госпіталізації - протягом десяти днів..

Згідно ч. 2 ст. 341 ЦПК України справа за заявою про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку чи про припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги, госпіталізацію у примусовому порядку розглядається за присутності особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, з обов`язковою участю прокурора, лікаря-психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, що подав заяву, та законного представника особи, стосовно якої розглядаються питання, пов`язані з наданням психіатричної допомоги.

Відповідно до п. 2 ч.2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» безоплатна вторинна правнича допомога включає здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Пунктом 25 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» визначено, що право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно із цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку або примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді, - на правничі послуги, передбачені п.п. 2 і 3 ч.2 ст. 13 цього Закону.

З метою забезпечення прав ОСОБА_1 , щодо якої розглядається справа, на безоплатну правничу допомогу, суд вважає за необхідне залучити адвоката через відповідний суб`єкт надання безоплатної вторинної правничої допомоги - Лівобережний київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст.340, 341 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И Л А :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про госпіталізацію ОСОБА_1 у КНП "Міський заклад з надання психіатричної допомоги» у примусовому порядку.

Призначити судове засіданні по справі на 19.03.2024 о 09-00 год.

Доручити Лівобережному київському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Сімферопольська, 5/1, м. Київ, 02096, Україна) призначити адвоката особі, стосовно якої суд розглядає справу про госпіталізацію особи до психіатричного закладу в примусовому порядку - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , при розгляді цивільної справи за заявою Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про госпіталізацію ОСОБА_1 у КНП «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» у примусовому порядку.

Копію ухвали негайно направити до Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Лівобережному київському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити прибуття адвоката в приміщення Деснянського районного суду міста Києва в судове засідання.

Засідання відбудеться в приміщенні Деснянського районного суду м. Києва (м. Київ, пр. Червоної Калини, 5В, каб. №40, зал. №7).

Про час і місце судового засідання повідомити: особу, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, прокурора, лікаря - психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, що подав заяву, та законного представника особи, стосовно якої розглядаються питання, пов`язані з наданням психіатричної допомоги.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на веб-сайті суду: http://ds.ki.court.gov.ua/

Ухвала набирає законної сили негайно після складання її повного тексту.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г.Таран

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117706899
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію ОСОБА_1 у КНП «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» у примусовому порядку

Судовий реєстр по справі —754/3821/24

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні