Ухвала
від 18.03.2024 по справі 545/3792/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 545/3792/23

Провадження № 2/542/173/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

18 березня 2024 року селище Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Афанасьєвої Ю.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Чиж Л.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в селищі Нові Санжари цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області про визнання права власності на об`єкти нерухомого майна в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

13.10.2023 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з даною позовною заявою, в якій, уточнивши вимоги, просить визнати за ним право власності в порядку спадкування на частки житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 спадкодавця ОСОБА_2 .

Визнати, що ОСОБА_1 на праві приватної власності належить 1/2 частка житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, будучи повідомленим про місце, час та дату судового засідання належним чином (а.с.48). Надавши заяву про розгляд справи без його участі, проти призначення справи до судового розгляду не заперечує (а.с.134).

Представник відповідача Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області в судове засідання не з`явився, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце розгляду справи (а.с.50), надавши заяву про розгляд справи без участі їх представника (а.с.133).

Відповідно доч.2ст.247ЦПК України,фіксування судовогопроцесу задопомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд до третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, обєднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Позивачем надано всі докази, на які він посилається у позові, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило.

Клопотань про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч. 2 ст. 197 ЦПК України не встановлено.

Як вбачається з матеріалів спадкової справи №2/2023, наданої на підставі ухвали суду 26.02.2024 року, а саме із спадкової справи, після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , до нотаріуса, крмі позивача, звернулись ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які також є дітьми померлої ОСОБА_2 .

Відповідно до ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що слід залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Судом проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що судом вирішено усі питання, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, заперечень проти закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду по суті не надійшло, тому суд вважає, що слід призначити справу до розгляду по суті, визначивши дату, час та місце проведення судового засідання.

Керуючись ст.ст.197, 198, 200 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області про визнання права власності на об`єкти нерухомого майна в порядку спадкування - закрити.

Призначити дану справу до судового розгляду по суті на 09 год. 30 хвил. 18 квітня 2024 року у приміщенні Новосанжарського районного суду Полтавської області, за адресою: Полтавська область, селище Нові Санжари, пл. Перемоги, 11.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області про визнання права власності на об`єкти нерухомого майна в порядку спадкування в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Направити третім особам копію ухвали, копію позову з доданим до нього документами.

Запропонувати третім особам подати письмові пояснення щодо позову, якщо такі будуть, з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Роз`яснити третім особам, що вони мають право надати пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Встановити третім особам п`ятиденний строк з дня отримання вказаної ухвали або відзиву для подачі письмових пояснень щодо позову або відзиву, які мають відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України та копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити третім особам право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: дослідження письмових доказів.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1621/.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Ю.О.Афанасьєва

СудНовосанжарський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117720393
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —545/3792/23

Рішення від 06.05.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні