Ухвала
від 18.03.2024 по справі 300/1443/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"18" березня 2024 р. справа № 300/1443/24

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Главач І.А., розглянувши матеріали адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю "Охоронна компанія Циклон" (вул. Підвальна, 2а, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77300) до Управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській та Тернопільській областях в особі головного державного виконавця Іваночко В.Ю. Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції Відділу примусового виконання рішень (вул. Галицька, 45, м. Івано-Франківськ, 76000), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Акціонерне товариство "Оріана" (вул. Євшана, 9, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77301) про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

товариство з обмеженою відповідальністю "Охоронна компанія Циклон" (надалі, також позивач, ТОВ "Охоронна компанія Циклон"), в інтересах якого діє Гунько Олександр Юрійович, 29.02.2024 звернулося в суд з позовною заявою до Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), в якому просить:

- скасувати постанову від 10.01.2024 Головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській та Тернопільській областях Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зупинення вчинення виконавчих дій за виконавчим провадженням №73260721 з примусового судового наказу №909/747/22 виданого Господарським судом Івано-Франківської області 26.09.2022;

- зобов`язати Відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) усунути порушення (поновити порушене право заявника ТОВ "Охоронна компанія Циклон") відновивши виконавче провадження та вчинити виконавчі дії щодо його повного та фактичного виконання.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду позовну товариства з обмеженою відповідальністю "Охоронна компанія Циклон" залишено без руху, а позивачу надано строк для усунення недоліків.

Позивач у вказаний строк недоліки позовної заяви усунув, зокрема, долучив заяву про поновлення строку на звернення із позовом до суду.

Дослідивши означену заяву, суд зазначає, про наявність підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду з даним позовом поважними.

За таких обставин заява позивача підлягає до задоволення, а строк звернення до суду з даним позовом поновленню.

Відповідно до частини 3 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

У відповідності до частини 8 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху.

Позовна заява після усунення недоліків відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Представник позивача має належні повноваження на подання позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України на даний час немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Дана справа відповідно до приписів частини 2 статті 257 КАС України може розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням положень статті 287 КАС України.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 171, 248, 257, 260, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

1. Заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Охоронна компанія Циклон" про поновлення строку звернення до суду задовольнити.

2. Поновити товариству з обмеженою відповідальністю "Охоронна компанія Циклон" строк звернення до суду за його позовом до Управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській та Тернопільській областях в особі головного державного виконавця Іваночко В.Ю. Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції Відділу примусового виконання рішень, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Акціонерне товариство "Оріана" про визнання протиправною, скасування постанови ВП №73260721 від 10.01.2024 про зупинення вчинення виконавчих дій та зобов`язання до вчинення дій.

3. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Охоронна компанія Циклон" до Управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській та Тернопільській областях в особі головного державного виконавця Іваночко В.Ю. Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції Відділу примусового виконання рішень, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Акціонерне товариство "Оріана" про визнання протиправною, скасування постанови ВП №73260721 від 10.01.2024 про зупинення вчинення виконавчих дій та зобов`язання до вчинення дій.

4. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням положень статті 287 КАС України.

3. Призначити судовий розгляд на "27" березня 2024 р. о 10:00 год., який буде проводитися одноособово суддею Главачем І.А., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, зал судових засідань № 201, другий поверх.

4. З урахуванням визначених статтею 287 КАС України особливостей розгляду справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності органу державної виконавчої служби, відповідачу запропонувати у строк до "22" вересня 2024 р. надати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) позивачу копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Витребувати в Управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській та Тернопільській областях в особі головного державного виконавця Іваночко В.Ю. Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції Відділу примусового виконання рішень належним чином засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження №73260721, докази надсилання оскаржуваної постанови позивачу та інформацію із зазначення, які саме виконачі провадження (та на підставі яких виконавчих документів відкриті) об`єднані у зведеному виконавчому провадженні №30428450.

6. Зобов`язати Управління забезпечення примусового виконання рішень в Івано-Франківській та Тернопільській областях в особі головного державного виконавця Іваночко В.Ю. Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції Відділу примусового виконання рішень надати Івано-Франківському окружному адміністративному суду витребувані докази протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

7. Негайно повідомити позивача, відповідача та третю особу про дату, час і місце розгляду справи за відомим суду номером телефону, а також шляхом направлення тексту повістки на офіційні електронні адреси.

8. Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами.

9. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

10. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи через підсистему "Електронний суд".

Перебіг процесуальних строків, початок яких пов`язується з моментом вручення процесуального документа учаснику судового процесу в електронній формі, починається з наступного дня після доставлення документів до Електронного кабінету в розділ "Мої справи".

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Главач І.А.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117723791
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —300/1443/24

Постанова від 30.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 27.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Рішення від 10.04.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні