Ухвала
від 18.03.2024 по справі 275/1818/23
БРУСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 275/1818/23

2/275/107/2024

УХВАЛА

18 березня 2024 року смт. Брусилів

Брусилівський районний суд Житомирської області

у складі головуючого судді Миколайчука П.В.,

із секретарем судового засідання Довгаленко О.І.,

розглянувши в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи клопотання представника відповідача ТОВ «Фастів агро» адвоката Кузьміної Ксенії Олегівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрні системні технології", Товариства з обмеженою відповідальністю "Фастів агро" про розірвання договору оренди землі, витребування земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Брусилівського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ "Аграрні системні технології", ТОВ "Фастів агро" про розірвання договору оренди землі, витребування земельної ділянки, судове засідання у справі призначене на 10-00 год. 19.03.2024.

Від представника відповідача ТОВ "Фастів агро" адвоката Кузьміної К.О. до суду надійшло клопотання про участь у судовому засіданні по справі в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомого програмного забезпечення з сайту підсистеми ВКЗ. Просить проводити судове засідання 19.03.2024 в режимі відеоконфе ренції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми ВКЗ.

Розглядаючи вказане клопотання в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно частини 2 статті 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Згідно частини 3 статті 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Клопотання представника відповідача ТОВ "Фастів агро" адвоката Кузьміної К.О. відповідає вимогам ст.112 ЦПК України та вимогам Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням ВРП від 17.08.2021 № 1845/0/15-21.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, забезпечення процесуальних прав сторін в ході розгляду справи, суд вважає можливим задовольнити клопотання представника відповідача ТОВ "Фастів агро" Кузьміної К.О. і надати їй можливость взяти участь у судовому засіданні у даній справі 19.03.2024 о 10.00 год. в режимі відео конференції поза межами суду з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку.

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача ТОВ «Фастів агро» адвоката Кузьміної Ксенії Олегівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрні системні технології", Товариства з обмеженою відповідальністю "Фастів агро" про розірвання договору оренди землі, витребування земельної ділянки - задовольнити.

Призначене на 18.03.2024 о 10-00 год. судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрні системні технології", Товариства з обмеженою відповідальністю "Фастів агро" про розірвання договору оренди землі, витребування земельної ділянки - проводити за участю представника відповідача ТОВ «Фастів агро» адвоката Кузьміної Ксенії Олегівни (kuzmina.k@ukr.net) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити адвокату Кузьміній Ксенії Олегівні, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в підсистему відеоконференцзв`язку (vkz.court.gov.ua) за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику, що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку, веб-посилання: vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Копію ухвали невідкладно направити заявнику.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя П. В. Миколайчук

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117739010
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди землі, витребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —275/1818/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні