Ухвала
від 18.03.2024 по справі 724/146/23
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/146/23Провадження № 2/724/4/24

У Х В А Л А

про прийняття цивільної справи до провадження

18березня 2024року суддяХотинського районногосуду Чернівецькоїобласті КовальчукТ.М.,розглянувши матеріалицивільної справиза позовом ОСОБА_1 до Малого колективного підприємства «Білфед-ВМ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_2 , про визнання права власності на 1/2 частки нерухомого майна, витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання 1/2 частки в нерухомому майні спадковим майном,

В С Т А Н О В И В:

В січні 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Хотинського районного суду Чернівецької області із позовом до Малого колективного підприємства «Білфед-ВМ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_2 , про визнання права власності на 1/2 частки нерухомого майна, витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання 1/2 частки в нерухомому майні спадковим майном.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судових справ між суддями Хотинського районного суду Чернівецької області від 23.01.2023 року, справу розподілено в провадження судді Скрипника С.М.

Ухвалою судді від 13 березня 2023 року відкрито провадження в справі та призначено розгляд в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою судді від 05 жовтня 2023 року задоволено заяву судді Хотинського районного суду Чернівецької області Скрипник С.М. про самовідвід по даній справі.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями Хотинського районного суду Чернівецької області від 05.10.2023 року, справу №724/146/23 розподілено в провадження судді Єфтеньєва О.Г.

Ухвалою судді Хотинського районного суду Чернівецької області Єфтеньєва О.Г від 09.10.2023 року справу прийнято до провадження та призначено її до розгляду в підготовче судове засідання.

Ухвалою Хотинського районного суду Чернівецької області від 27 листопада 2023 року закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

Ухвалою Хотинського районного суду Чернівецької області від 14.03.2024 року відведено головуючого суддю Єфтеньєва О.Г. у цивільній справі № 724/146/23.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілусудових справміж суддямиХотинського районногосуду Чернівецькоїобласті від14.03.2024року,справу №724/146/23розподілено впровадження судді судді Ковальчук Т.М.

Відповідно до ч.11ст.33 ЦПК Українисправа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим же суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, що унеможливлюють участь судді у розгляді справи, та інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.12 ст.33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Враховуючи предмет і підстави позову, суддя вважає за необхідне прийняти справу до свого провадження та призначити її до розгляду в підготовче засідання.

Керуючись ст.ст.19,33,261,263ЦПКУкраїни суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийнятидо провадженняцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до Малого колективного підприємства «Білфед-ВМ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_2 , про визнання права власності на 1/2 частки нерухомого майна, витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання 1/2 частки в нерухомому майні спадковим майном.

Справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 15квітня 2024року о10:30годині в залі судових засідань в приміщенні Хотинського районного суду Чернівецької області за адресою: Чернівецька область, м.Хотин, вул.Незалежності,25-а.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Відповідач одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду повинен надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу право на пред`явлення зустрічного позову у строк для подання відзиву.

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, що вони мають право подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їм ухвали письмові пояснення щодо позову.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості проводити судове засідання в режимі відеоконференції, роз`яснити положенняст. 212 ЦПК України, за якими учасник справи має право подати до суду заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із зазначенням суду, в якому необхідно забезпечити її проведення, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, у той самий строк він повинен надіслати копію заяви іншим учасникам справи з наданням до суду відповідних доказів.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ht.cv.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Ковальчук

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117741545
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —724/146/23

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні