Ухвала
від 19.03.2024 по справі 144/245/24
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/245/24

Провадження № 2-о/144/22/24

У Х В А Л А

"19" березня 2024 р. смт. Теплик

Теплицький районний суд Вінницької області в складі:

головуючої судді Бондарук О.П.,

з участю секретаря судового засідання Сторожук О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Теплик клопотання заявника про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Теплицької селищної ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, -

в с т а н о в и в :

У провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Теплицької селищної ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Заявником подано клопотання про витребування доказів, а саме ОСОБА_1 просить витребувати з КНП «Теплицька міська лікарня» Теплицької селищної ради історію хвороби та амбулаторну картку ОСОБА_2 для призначення та проведення психіатричної експертизи.

В обгрунтування вимог клопотання заявник зазначив, що вище вказана інформація має важливе значення для всебічного та повного розгляду даної справи та може бути надана лише за ухвалою суду.

Дослідивши клопотання та окремі матеріали справи, заслухавши позицію сторін, суд приходить до наступного висновку.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК Українисуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Як визначено ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

У відповідності до ч.ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст.84ЦПКУкраїни учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд приходить до висновку про необхідність у задоволенні клопотання.

Керуючись ст. ст. 81, 84 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Клопотання заявника задовольнити.

Витребувати з КНП «Теплицька міська лікарня» Теплицької селищної ради історію хвороби та амбулаторну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого по АДРЕСА_1 .

Встановити КНП «Теплицька міська лікарня» Теплицької селищної ради строк для надання вказаних документів 10 днів з дня отримання ухвали суду.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 13.00 год. 04 квітня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117745288
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —144/245/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Бондарук О. П.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Бондарук О. П.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Бондарук О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні