Ухвала
від 19.03.2024 по справі 484/766/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/484/571/24

Справа № 484/766/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

19.03.2024Первомайський міськрайоннийсуд Миколаївськоїобласті вскладі головуючогосудді -Шикері І.А.,за участюсекретаря судовихзасідань -Туркалової І.В.,розглянувши клопотанняпредставника позивачки-адвоката ОкольчишиноїІ.М.про витребуваннядоказів уцивільній справіза позовомОСОБА_1 до Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженнісуду перебуваєцивільна справа запозовом ОСОБА_1 до Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом.

Підготовче засідання у дані справі було призначене на 19.03.2024 на 13.00 год.

19.03.2024 представник позивачки - адвокат Окольчишина І.М. подала до суду клопотання про витребування від Першої Первомайської державної нотаріальної контори, копії спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а від Первомайського МБТІ, інвентаризаційної справи на житловий будинок по АДРЕСА_1 . Розгляд вказаного клопотання просила провести за її відсутності та відсутності позивачки.

Від представника Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області до суду надійшла заява про розгляд даної справи за відсутності представника Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області. З позовом згодні, підтримують у повному обсязі.

З метою забезпечення повного, об`єктивного розгляду справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити, витребувати від Першої Первомайської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а від Первомайського МБТІ - інвентаризаційну справу на житловий будинок по АДРЕСА_1 , в зв`язку з чим підготовче засідання відкласти на 16.04.2024 на 13.30 год.

Керуючись ст. 84ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотанняпредставника позивачки-адвоката ОкольчишиноїІ.М.про витребуваннядоказів уцивільній справіза позовомОСОБА_1 до Кам`яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом - задовольнити.

Зобов`язати Першу Первомайську державну нотаріальну контору, у строк до 16.04.2024, надати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (суддя Шикеря І.А.) копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати Первомайське МБТІ, у строк до 16.04.2024, надати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (суддя Шикеря І.А.) інвентаризаційну справу на житловий будинок по АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9ст. 84 ЦПК України,особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1ст. 146 ЦПК України,у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1ст. 148 ЦПК Україниза невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Підготовче засідання відкластина 16.04.2024 на 13.30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: І.А.ШИКЕРЯ

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117748920
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —484/766/24

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні