Ухвала
від 18.03.2024 по справі 916/4125/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

18.03.2024Справа № 916/4125/23

За позовом Заступника керівника Одеської обласної прокуратури

в інтересах держави в особі Одеської обласної військової адміністрації

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерновий термінал "Кілія"

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача за первісним позовом: Державне підприємство "Морський торговельний порт Усть- Дунайське"

Товариство з обмеженою відповідальністю "Еліксир Україна"

Державне підприємство "Адміністрація морських портів України"

про усунення перешкод державі у вільному володінні, користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом звільнення її від рухомого майна,

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерновий термінал "Кілія"

до Одеської обласної військової адміністрації

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача за первісним позовом Товариство з обмеженою відповідальністю "Морський порт Дунай-Кілія"

про визнання незаконним та скасування рішення державного реєстратора

Суддя Удалова О.Г.

Секретар судового засідання Дишкант Д.В.

За участю представників учасників справи:

від прокуратури Чумаченко А.А.

від позивача за первісним позовом Кравцов Р.В.

від відповідача за первісним позовом Згода О.О.

від третьої особи (ТОВ "Еліксир Україна") Ходаківська О.Ю.

інші учасники справи не з`явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа № 916/4125/23 за первісним позовом Заступника керівника Одеської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Одеської обласної військової адміністрації до Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерновий термінал "Кілія", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача за первісним позовом: Державне підприємство "Морський торговельний порт Усть-Дунайське", Товариство з обмеженою відповідальністю "Еліксир Україна", Державне підприємство "Адміністрація морських портів України", про усунення перешкод державі у вільному володінні, користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом звільнення її від рухомого майна, та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерновий термінал "Кілія" до Одеської обласної військової адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача за первісним позовом Товариство з обмеженою відповідальністю "Морський порт Дунай-Кілія", про визнання незаконним та скасування рішення державного реєстратора.

Ухвалою суду від 19.02.2024 судом залучено третіх осіб, а також відкладено підготовче засідання на 18.03.2024.

У підготовче засідання 18.03.2024 з`явився представник прокуратури, представники позивача та відповідача за первісним позов, а також представник третьої особи ТОВ "Еліксир Україна".

Суд вважає за доцільне залучити до участі в даній справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача за зустрічним позовом Приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовську Наталію Юріївну з огляду на наступне.

Предметом зустрічного позову у даній справі є наявність підстав для визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 68549730 від 21.07.2023, прийнятого державним реєстратором Приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Чужовською Наталією Юріївною. Тобто рішення суду у даній справі в частині вимог за зустрічним позовом безпосередньо стосується прав та обов`язків такої особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача за зустрічним позовом Приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовську Наталію Юріївну.

Відповідно до п.п. 2, 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 50, 120, 121, 177, 182, 183, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача за зустрічним позовом Приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовську Наталію Юріївну (65045, м. Одеса, вул. Преображенська, буд. 57)

2. Відкласти підготовче засідання на 08.04.24 о 15:10 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 16.

3. Зобов`язати учасників справи направити третій особі копії заяв по суті, докази чого надати суду.

4. Запропонувати третій особі Приватному нотаріусу Одеського міського нотаріального округу Чужовській Наталії Юріївні надати суду письмові пояснення щодо позовних вимог у даній справі.

5. Викликати в підготовче засідання представників учасників справи.

6. Роз`яснити учасникам судового процесу, у порядку статті 197 ГПК України право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасникам справи необхідно не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання подати до суду клопотання (засобами поштового зв`язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із зазначенням його облікового запису (логіну).

Повний текст ухвали складено та підписано 19.03.2024. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Г. Удалова

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117753270
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про усунення порушення прав власника

Судовий реєстр по справі —916/4125/23

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Удалова О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні