Ухвала
від 19.03.2024 по справі 914/163/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.03.2024Справа № 914/163/24

За позовом: ОСОБА_1 , с. Тернава, Львівська область

до відповідача: Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, м. Львів

про зобов`язання укласти договір купівлі продажу нежитлових приміщень

Суддя Наталія Мороз

при секретарі Соломії Дицькій

Представники:

Від позивача: Когут А. Р., Гораль А. Р.

Від відповідача: Шмотолоха О. П.

Суть спору:

На розгляді Господарського суду Львівської області перебуває позовна заява ОСОБА_1 до Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради про зобов`язання укласти договір купівлі продажу нежитлових приміщень.

У позовній заяві позивачем зазначено також третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради та Львівську міську раду та заявлено клопотання про їх залучення до участі у справі.

13.02.2024 на електронну пошту господарського суду відповідачем подано клопотання про відкладення розгляду справи.

13.02.2024 підготовче засідання відкладено на 07.03.2024, про що відповідача повідомлено в порядку ст. 121 ГПК України.

19.02.2024 на електронну пошту господарського суду позивачем подано клопотання про ознайомлення з матеріалами справи.

07.03.2024 через службу діловодства господарського суду позивачем подано клопотання про долучення письмових доказів до матеріалів справи.

В судовому засіданні 07.03.2024 ухвалою суду, постановленою у вигляді занесення відомостей до протоколу судового засідання, суд ухвалив задоволити усне клопотання позивача про поновлення строку для подання доказів та долучення їх до матеріалів справи та усне клопотання відповідача про відкладення розгляду справи. В судовому засіданні оголошено перерву до 19.03.2024, про що представники сторін ознайомлені під розписку.

В судове засідання 19.03.2024 позивач та представник позивача з`явились, дали пояснення по суті спору. Просять задоволити викладене у позовній заяві клопотання та залучити до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідача Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради та Львівську міську раду.

Представник відповідача в судове засідання з`явився, щодо клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб заперечив усно.

Розглянувши клопотання позивача про залучення до участі у справі третіх осіб, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст.50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги це такі особи, які вступають або залучаються в процес на стороні позивача або відповідача у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обв`язки щодо однієї з сторін. Їх залучення у процес може здійснюватися за заявою учасника справи.

Предметом позову у даній справі є вимога про зобов`язання Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради укласти із ОСОБА_1 договір купівлі-продажу нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 5 з індексами 48-1, 48-2, 48-3 у відповідності до даних технічного паспорта Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» № 790 від 04 травня 2016 року на запропонованих позивачем умовах.

Як вбачається з листа Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради від 05.02.2024, надісланому у відповідь на адвокатський запит представника позивача, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, нежитлові приміщення під індексами 48-1, 48-2, 48-3, загальною площею 25,5 кв.м, за адресою м. Львів, вул. Личаківська, 5 зареєстровані у комунальній власності Львівської міської територіальної громади в особі Львівької міської ради.

У відповідності до ухвали Львівської міської ради № 1081 від 08.07.2021 «Про розмежування поноважень між органами Львівської міської ради», а також Положення про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради, повноваженнями щодо розпорядження майном, яке належить до власності Львівської міської територіальної громади (в тому числі організація та забезпечення проведення приватизації (продажу) майна, здійснення реєстрації договорів купівлі-продажу комунального майна) наділене Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Таким чином, враховуючи наведені обставини, здійснивши аналіз матеріалів справи та заслухавши пояснення повноважних представників сторін, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради та Львівську міську раду, оскільки внаслідок ухвалення судового рішення у справі права або обов`язки вказаних юридичних осіб можуть бути порушені.

Відповідно до ст. 177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З метою повного та об`єктивного з`ясування всіх обставин справи, надання сторонам можливості реалізації прав, наданих їм Господарським процесуальним кодексом України, суд дійшов висновку з власної ініціативи продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 2, 50, 177, 182, 183, 234, 235 ГПК України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Клопотання позивача, викладене у позовній заяві про залучення до участі у справі третіх осіб задоволити.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради (м. Львів, пл. Галицька, 15, ідентифікаційний код 25558625) та Львівську міську раду (м. Львів, пл. Ринок, 1, ідентифікаційний код 04055896).

3. Продовжити підготовче провадження на 30 днів з 25.03.2024.

4. Підготовче засідання відкласти на 02.04.24 о 10:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська,128 зал судових засідань № 6.

5. Управлінню комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської та Львівській міській раді: надати письмові пояснення по суті спору та докази, що їх обгрунтовують, одночасно надіслати іншим учасникам справи копії таких пояснень. Докази надіслання надати суду.

6. Сторонам та третім особам за наявності заяв та клопотань, надати такі заяви чи клопотання до суду за 3 дні до початку судового засідання, забезпечити участь повноважних представників в судове засідання, участь обов`язкова.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, передбачені ст.235 ГПК України.

Суддя Мороз Н.В.

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117753531
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання укласти договір купівлі продажу нежитлових приміщень

Судовий реєстр по справі —914/163/24

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні