Рішення
від 19.03.2024 по справі 922/203/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.03.2024м. ХарківСправа № 922/203/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Присяжнюка О.О.

при секретарі судового засідання Тонкій Є.М.

розглянувши в порядку загального позовного провадження справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Демі ЛТД"(61177, Україна, м. Харків, вул. Залютінська. 4 ) до Orbancom Lux S.R.L.(Румунія, м. Брашов, вул. Керемідерйел, 5, корп .А, кім.6) про стягнення коштів за участю представників:

позивача - Гужва А.М. (ордер серія АЕ № 1172535 від 14.12.2022),

відповідача - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Демі ЛТД" звернувся до Господарського суду Харківської області із позовною заявою до Румунської фірми Orbancom Lux S.R.L. (Румунія, м. Брашов, вул. Керемідерйел, 5, корп .А, кім.6), в якій просить суд стягнути з відповідача:

Стягнути із Відповідача - ORBANCOM LUX S.R.L. (Румунія, податковий код 37234337) - заборгованість перед Позивачем - Товариством з обмеженою відповідальністю «ДЕМІ ЛТД» (Україна, ЄДРПОУ 43703112) - у розмірі 10 000,00 доларів США - сума основного боргу, 375,62 доларів США -3%річних за користування чужими грошовими коштами, 107 089,08 грн. - пені.

Судові витрати в справі покласти на Відповідача.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем укладеного між сторонами укладеного 29 липня 2020 року між Товариством з обмеженою відповідальністю «ДЕМІ ЛТД» (Україна) (надалі - Позивач, Постачальник) та ORBANCOM LUX S.R.L. (Румунія) (надалі - Відповідач, Покупець) Контракту №1 в частині оплати вартості наданих позивачем послуг з поставки товару.

Ухвалою від 18.01.2023 позовну заяву залишено без руху, для усунення зазначених у цій ухвалі недоліків позивачу належить надати суду документи, які підтверджують: докази перебування Румунської фірми Orbancom Lux S.R.L. в Державному реєстрі країни його реєстрації станом на день звернення з позовом; відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів. Встановити позивачу строк для виправлення недоліків позовної заяви десять днів з моменту отримання цієї ухвали.

30.01.2023 від представника позивача надійшла заява про усунення недоліків (вх.№2178).

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 02.02.2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №922/202/23. Постановлено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на "16" травня 2023 р. о 11:30. Зупинено провадження у справі № 922/202/23 до 16 травня 2023 року.

22.02.2023 господарським судом на адресу Міністерства юстиції Румунії було направлено судове доручення з документами, що підлягають врученню відповідачу.

Враховуючи, що судове засідання у справі № 922/203/23 призначено на 16.05.2023 судом поновлено провадження у справі для проведення судового засідання.

Станом на 16.05.2023 від Міністерства юстиції Румунії не надійшло підтвердження про вручення документів відповідачу чи відповіді про неможливість такого вручення.

Ухвалою Господарського суду від 16.05.2023 року, поновлено провадження у справі № 922/203/23.Підготовче засідання відкладено на "18" липня 2023 р. о 11:30.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 18.07.2023 року, поновлено провадження у справі № 922/203/23.Підготовче засідання відкладено на 04 жовтня 2023 року о 11:30. Зупинено провадження у справі № 922/203/23 до 04 жовтня 2023 року.

Станом на 04.10.2023 від Міністерства юстиції Румунії надійшло повідомлення про неможливість вручення документів відповідачу, як вбачається із вищеозначеного документа клопотання не було виконано через те, що процесуальний агент не знайшов жодної особи за вказаною адресою і при спілкуванні через поштове відділення її повернули нам із зазначенням, що адреса переміщена. З перевірок, проведених у Національному офісі торгового реєстру, результати того самого офісу, жодного іншого офісу не зазначено. Таким чином, останнім повернуто надіслані документи.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 04.10.2023 року, поновлено провадження у справі №922/203/23.Закрито підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 19 березня 2024 року о 11:30. Зупинено провадження у справі № 922/203/23 до 19 березня 2024 року.

Враховуючи, що судове засідання у справі № 922/203/23 призначено на 19.03.2024 судом з 19.03.2024 поновлено провадження у справі для проведення судового засідання.

Згідно зі статтею 2 Закону України Про судоустрій і статус суддів від 02.06.2016 № 1402-VIII суд здійснює правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Як передбачено частинами першою та другою статті 3 Господарського процесуального кодексу України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України Про міжнародне приватне право, Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Якщо міжнародним договором України встановлено інші правила судочинства, ніж ті, що передбачені цим Кодексом, іншими законами України, застосовуються правила міжнародного договору.

Відповідно до статті 7 цього ж Кодексу правосуддя в господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності, підпорядкування, місцезнаходження, місця створення та реєстрації, законодавства, відповідно до якого створена юридична особа, та інших обставин; рівності всіх фізичних осіб незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного і соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак; рівності фізичних та юридичних осіб незалежно від будь-яких ознак чи обставин.

За приписами частин першої - четвертої статті 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до статей 120, 242 Господарського процесуального кодексу України обов`язком суду є повідомляти учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії. Судові рішення вручаються шляхом надсилання (видачі) відповідній особі копії (тексту) повного або скороченого судового рішення, що містить інформацію про веб-адресу такого рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За змістом частини першої статті 365 та статті 367 цього ж Кодексу іноземні особи мають такі самі процесуальні права та обов`язки, що і громадяни України та юридичні особи, створені за законодавством України, крім винятків, встановлених законом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. У разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Цією нормою встановлено право, а не обов`язок суду звертатися у разі необхідності, з урахуванням обставин конкретної справи та вимог закону, до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави з судовим дорученням.

Відповідно до частини другої статті 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах кожна Договірна Держава може заявити, що суддя, незалежно від положень частини першої цієї статті, може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови: a) документ було передано одним із способів, передбачених цією Конвенцією, b) з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців, c) не було отримано будь-якого підтвердження, незважаючи на всі розумні зусилля для отримання його через компетентні органи запитуваної Держави.

Враховуючи вищевикладене, неодноразове належне надіслання судових документів на адресу відповідача судом, наявність відповіді від Міністерства юстиції Румунії про неможливість вручення, у зв`язку із відсутністю адресата, виконання судом всіх умов, передбачених ст. 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, строки розгляду справи, рівність учасників судового процесу, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи у судовому засіданні 19.03.2024.

Крім того, судом враховано, що направлені судом безпосередньо на юридичну адресу відповідача документи повернуті відправнику, з поміткою на конверті " адресат переїхав із адреси".

Згідно ч. 9 ст. 165 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно ст.17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

В силу вимог ч.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, 1950 року, учасником якої є Україна, кожен при вирішенні судом питання щодо його цивільних прав та обов`язків має право на судовий розгляд упродовж розумного строку.

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору (§ 66-69 рішення Європейського суду з прав людини від 08.11.2005 у справі "Смірнова проти України").

Враховуючи, що норми ст. 74 ГПК України щодо обов`язку суду витребувати у сторін документи і матеріали, необхідні для вирішення спору, кореспондуються з диспозитивним правом сторін подавати докази, п. 4 ст. 129 Конституції України визначає одним з принципів судочинства свободу в наданні сторонами суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, суд вважає, що ним, в межах наданих йому повноважень, створені належні умови для надання сторонами доказів та вважає за необхідне розгляд справи проводити за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши надані суду докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив таке.

29 липня 2020 рок між Товариством з обмеженою відповідальністю «ДЕМІ ЛТД» (Україна) (надалі - Позивач, Постачальник) та ORBANCOM LUX S.R.L. (Румунія) (надалі - Відповідач, Покупець) було укладено Контракт, за яким Постачальник на умовах, передбачених Контрактом, зобов`язується виготовляти та поставляти керамічні вироби (Товар) на підставі підписаних Сторонами замовлень та специфікацій, а Покупець зобов`язується приймати цей Товар та оплачувати його (п. 1,1. Контракту, Додаток-3).

Відповідно до п. 1.2,2. Контракту найменування, асортимент, кількість та ціна Товару кожної партії визначається у підписаній Сторонами Специфікації.

На виконання Контракту Сторони підписали Специфікацію № 3 від 11.08 2021 р.. за якою Постачальник зобов`язувався поставити автомобільним транспортом Покупцю на умовах СРТ (Інкотермс-2010) м. Брашов. Румунія товар (декоративні вироби із rpубої кераміки) на загальну суму 20178,42 доларів США (двадцять тисяч сто сімдесят вісім доларів 42 центи) (Додаток-4).

Постачальник виконав вказане зобов`язання - 16.08.2021 р. поставив товар на вказану суму, що підтверджується міжнародною товарно-транспортною накладною C.MR (Додаток-5).

Разом із товаром було передано рахунок - інвойс на суму 20178,42 доларів США (двадцять тисяч сто сімдесят вісім доларів 42 центи) (Додаток-6).

Отже, як вбачається із матеріалів справи , з боку Позивача зобов`язання з поставки було виконано належним чином, у строки, передбачені Контрактом.

Відповідно до п. 3.2. Контракту оплата за поставлений товар здійснюється Покупцем шляхом оплати 100 % вартості Товару упродовж 20 календарних днів віл лапі поставки.

Оскільки товар було поставлено 16.08.2021 р., то оплата повинна бути здійснена не пізніше 06.09.2021 р.

Як вказує Позивач у позові, вказаний обов`язок Відповідача є досі не виконаним, поставлений Товар оплачено лише частково, а саме у розмірі: 10178,42 доларів США. Остання оплата була здійснена 14,09,2021р. Отже, з 14.09.2021 р. заборгованість Відповідача складає 10 000 доларів США.

Таким чином, станом на дату складення позову заборгованість без урахування штрафних санкцій за вказаною поставкою складає 10 000,00 доларів США (десять тисяч доларів США 00 центів).

Відповідно до ст. 174 ГК України господарські зобов`язання можуть виникати, зокрема, з договору. Між сторонами зобов`язання виникли з контракту купівлі-продажу від 20.07.2020.

Укладений між сторонами контракт за своєю правовою природою є договором купівлі-продажу. Відносини сторін регулюються його умовами та ст. ст. 655-697 ЦК України.

Згідно ст. 655 ЦК України за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов`язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов`язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.

У відповідності до ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та закону, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту та інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідач свої зобов`язання щодо оплати товару не виконав, у зв`язку з чим заборгованість відповідача становить 10 000,00 доларів США (десять тисяч доларів США 00 центів)., підтверджена матеріалами справи, відповідачем не оспорена, підставна і підлягає до стягнення з відповідача, оскільки в силу ст. 193 ГК України зобов`язання повинні виконуватися належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а одностороння відмова від виконання зобов`язань не допускається.

Частиною 1 ст. 549 цього ж кодексу передбачено, що неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Частиною 3 цієї ж статті встановлено, що пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Згідно ч. 1 ст. 230 Господарського кодексу України штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Відповідно до ч. 4 ст. 231 цього ж кодексу у разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в розмірі, передбаченому договором. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов`язання або у певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов`язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).

Згідно ч. 6 ст. 232 цього ж кодексу нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов`язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов`язання мало бути виконано.

Відповідно до ст. З Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань» розмір пені, передбачений статтею 1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Згідно із позицією Верховного Суду, викладеною у Постанові Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 06.03 2019 р. у справі№ 916/4692/15, до зобов`язань, виражених в іноземній валюті, застосування пені у вигляді подвійної облікової ставки НБУ можливе та не суперечить чинному законодавству України. Оскільки чинне законодавство не передбачає встановлення Національним

За міжнародною товарно-транспортною накладною товар було прийнято 16.08.2021 р.

Остання оплата з боку Відповідача відповідно до банківської виписки відбулася 14.09.2021р. (Додаток-7).

Відповідно щодо заборгованості у розмірі 10 000,00 доларів США (десять тисяч доларів США 00 центів) період прострочення починається з 15.09.2021 р. Тому пеня, 3% річних нараховуються за період з 15.09.2021р. по 15.12.2022 р.

Відповідно до позиції Верховного Суду пеня повинна обчислюватися та стягуватися в гривнях.

Відповідно до п 6.2. Контракту у разі порушення Покупцем строків оплати за Товар останній оплачує на користь Покупця неустойку у розмірі 1 % від вартості неоплаченого у строк Товару за кожен день прострочення.

Нараховані позивачем 107 089,08 грн пені не оспорені відповідачем, підставні і підлягають до стягнення з відповідача згідно п. 6.2 контракту.

Відповідно до ч. З ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три процента річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений Договором.

За період з 15.09.2021 р. по 15.12.2022 р. - 3 % річних складають 375,62 доларів США.

Нараховані позивачем 375,62 доларів США не оспорені відповідачем, підставні і підлягають до стягнення з відповідача на підставі ст.625 ЦК України .

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

У відповідності до ст. 76 ГПК України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Статтею 86 ГПК України встановлено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Частинами 1, 2, 3 ст. 13 ГПК України встановлено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Принцип рівності сторін у процесі вимагає, щоб кожній стороні надавалася розумна можливість представляти справу в таких умовах, які не ставлять цю сторону у суттєво невигідне становище відносно другої сторони (п.87 Рішення Європейського суду з прав людини у справі "Салов проти України" від 06.09.2005р.).

У Рішенні Європейського суду з прав людини у справі "Надточий проти України" від 15.05.2008р. зазначено, що принцип рівності сторін передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище в порівнянні з опонентом.

Змагальність означає таку побудову судового процесу, яка дозволяє всім особам - учасникам певної справи відстоювати свої права та законні інтереси, свою позицію у справі.

Принцип змагальності є процесуальною гарантією всебічного, повного та об`єктивного з`ясування судом обставин справи, ухвалення законного, обґрунтованого і справедливого рішення у справі.

Відповідно до частини 1 статті 14 ГПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у господарських справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Правосуддя за своєю суттю визнається таким лише за умови, що воно відповідає вимогам справедливості і забезпечує ефективне поновлення в правах. Загальною декларацією прав людини 1948 року передбачено, що кожна людина має право на ефективне поновлення в правах компетентними національними судами у випадках порушення її основних прав, наданих їй конституцією або законом. Право на ефективний засіб захисту закріплено також у Міжнародному пакті про громадянські та політичні права і в Конвенції про захист прав людини та основних свобод (постанова Конституційного суду України №3-рп/2003 від 30.01.2003 року).

ЄСПЛ у своєму рішенні зазначив, що пункт 1 статті 6 Конвенції зобов`язує суди давати обґрунтування своїх рішень, але це не може сприйматись як вимога надавати детальну відповідь на кожен аргумент. Межі цього обов`язку можуть бути різними в залежності від характеру рішення. Крім того, необхідно брати до уваги різноманітність аргументів, які сторона може представити в суд, та відмінності, які існують у державах-учасницях, з огляду на положення законодавства, традиції, юридичні висновки, викладення та формулювання рішень.

Оскільки спір до розгляду суду доведено з вини відповідача, то витрати по сплаті судового збору в сумі 7296.33 слід віднести на нього.

Господарський суд, керуючись ст.ст. 129, 130, 191, 232, 236-238, 240, 241 ГПК України , -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути із ORBANCOM LUX S.R.L. (Реєстраційний номер: J08/557/2017, податковий номер 37234337 500053. Румунія, м. Брашов, вул. Керемідерйсл, 5, корп. А, кімн. 6 (Romania, JUD BRA$OV, MUN. BRA$OV, STR. CARAMIDARIEI. NR.5, CORP А, ET.I.CAM.6, DEPOZITUL NR.l. 500053) Банківські реквізити: рахунок: RO37RZBR0000019921005 RAIFFEISEN BANK IBAN RO37RZBR0000019921005 Cod BIC CECE) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕМІ ЛТД» (61177, Україна, м. Харків, вул. Залютінська. 4 , ЄДРПОУ 43703112) - у розмірі 10 000,00 доларів США - сума основного боргу, 375,62 доларів США -3%річних, 107 089,08 грн. - пені., витрати по сплаті судового збору в сумі 7296.33 грн.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. 241 ГПК України, рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Згідно ст.ст. 256, 257 ГПК України, рішення може бути оскаржене до Східного апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складання повного тексту рішення.

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «ДЕМІ ЛТД» (61177, Україна, м. Харків, вул. Залютінська. 4 , ЄДРПОУ 43703112).

Відповідач: ORBANCOM LUX S.R.L. (Реєстраційний номер: J08/557/2017, податковий номер 37234337 500053. Румунія, м. Брашов, вул. Керемідерйсл, 5, корп. А, кімн. 6 (Romania, JUD BRA$OV, MUN. BRA$OV, STR. CARAMIDARIEI. NR.5, CORP А, ET.I.CAM.6, DEPOZITUL NR.l. 500053) Банківські реквізити: рахунок: RO37RZBR0000019921005 RAIFFEISEN BANK IBAN RO37RZBR0000019921005 Cod BIC CECE).

Повне рішення складено "19" березня 2024 р.

СуддяО.О. Присяжнюк

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117754052
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —922/203/23

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Рішення від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Ухвала від 18.07.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Ухвала від 02.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

Ухвала від 18.01.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Присяжнюк О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні