Ухвала
від 19.03.2024 по справі 287/441/24
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 287/441/24

2-о/287/18/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"19" березня 2024 р. м. Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Винар Л.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олевської міської ради Житомирської області про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника, -

ВСТАНОВИВ:

До Олевського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 , в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олевської міської ради Житомирської області про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена судді Винару Л.В.

Ухвалою Олевського районного суду Житомирської області від 11 березня 2024 року заяву залишено без руху, оскільки вона не відповідала вимогам ст. ст. 175, 297, 299 ЦПК України та заявнику надано строк для усунення недоліків.

18.03.2024 року на адресу суду від заявника ОСОБА_1 надійшла уточнена заява про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника.

Відповідно до ч. 1ст. 295 ЦПК Українисправа підсудна Олевському районному суду Житомирської області за місцем проживання особи, щодо якої звертається заявник про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи.

Заява подана з дотриманням вимогстатті 297 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст. 293 ЦПК Українив порядку окремого провадження суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи.

Частиною 3ст. 294 ЦПК Українивстановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Викладене свідчить про те, що заяву про обмеження цивільноїдієздатності фізичноїособи та встановлення піклування можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Керуючись ст.187,260,295,296,297 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олевської міської ради Житомирської області про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглянути за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання у справі на 15год.00хв.16квітня 2024року в Олевському районному суді Житомирської області, (м. Олевськ, вул. Володимирська,7, Коростенського району, Житомирської області), про що повідомити учасників справи.

Розгляд справи згідно зіст.293ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

В судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Направити заінтересованим особам копію заяви з доданими до неї документами.

Роз`яснити заінтересованим особам, що вони можуть заперечувати проти заяви, посилаючись на незаконність вимог, їх необґрунтованість, наявність перешкод для відкриття провадження по справі, мають право надати суду письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:https://ol.zt.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Л. В. Винар

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117755019
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника

Судовий реєстр по справі —287/441/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні