Ухвала
від 18.03.2024 по справі 280/6673/22
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

18 березня 2024 року Справа № 280/6673/22 Провадження № Н/280/3/24 м.Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прасов О.О., розглянувши у м.Запоріжжі матеріали заяви представника ОСОБА_1 про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі

за позовом ОСОБА_1 (зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання: АДРЕСА_1 ; фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ; РНОКПП НОМЕР_1 ; ІНФОРМАЦІЯ_1 )

до Управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області (зареєстроване у встановленому законом порядку місцезнаходження: вул.Центральна, буд.192, смт.Кушугум, Запорізький район, Запорізька область, 70450; фактичне місцезнаходження: вул.Розенталь, буд.3-А, м.Запоріжжя, Запорізька область, 69089; код ЄДРПОУ 03193241)

про визнання дій протиправними та стягнення коштів,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 05.01.2023 у задоволенні позовної заяви ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області про визнання дій протиправними та стягнення коштів відмовлено у повному обсязі.

07.02.2023 рішення набрало законної сили.

13.03.2024 до суду надійшла заява представника ОСОБА_1 (надалі - заявник) про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, в якій заявник, посилаючись на п.1 ч.2 ст.361 КАС України, просить суд: 1) скасувати рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 05.01.2023 в справі №280/6673/22 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області про визнання дій протиправними та стягнення коштів відмовлено в повному обсязі; 2) прийняти нове рішення в даній справі, яким позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області про визнання дій протиправними та стягнення коштів - задовольнити в повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.361 КАС України судове рішення, яким закінчено розгляд справи і яке набрало законної сили, може бути переглянуто за нововиявленими або виключними обставинами.

Згідно з п.2 ч.2 ст.364 КАС України у заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта (для фізичних осіб - громадян України), номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти (за наявності), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Представником ОСОБА_1 всупереч вимог п.2 ч.2 ст.364 КАС України в заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами не зазначено: адреси електронної пошти представника позивача; адреси електронної пошти відповідача; відомості про наявність або відсутність електронних кабінетів сторін.

Згідно з п.1 ч.2 ст.361 КАС України підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є: істотні для справи обставини, що не були встановлені судом та не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи.

Як зазначено у п.1 ч.1 ст.363 КАС України, заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами може бути подано: з підстави, визначеної пунктом 1 частини другої статті 361 цього Кодексу, - учасниками справи протягом тридцяти днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про існування таких обставин.

В заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, зокрема, зазначено: "... Про існування рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24.11.2022 у справі №640/8190/22, яке залишене без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 05 вересня 2023 року представник позивача дізнався випадково 04.03.2024 року, отримавши рішення Запорізького окружного суду в аналогічній справі. ...".

Згідно з ч.3 ст.364 КАС України до заяви додаються: 1) копії заяви відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, якщо така заява подана в електронній формі через електронний кабінет. У разі подання заяви в електронній формі через електронний кабінет до неї додаються докази направлення її копії іншим учасникам справи з урахуванням положень статті 44 цього Кодексу; 2) документ про сплату судового збору; 3) докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин; 4) у разі пропуску строку на подання заяви - клопотання про його поновлення; 5) клопотання особи про витребування копії рішення міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, в органу, відповідального за координацію виконання рішень міжнародної судової установи, якщо її немає у розпорядженні особи, яка подала заяву, - у разі подання заяви про перегляд судового рішення з підстави, визначеної пунктом 3 частини п`ятої статті 361 цього Кодексу.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24.11.2022 у справі №640/8190/22 набрало законної сили 05.09.2023.

Постанова Шостого апеляційного адміністративного суду у справі №640/8190/22 була оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень 08.09.2023, а заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами заявником подано до поштового відділення 11.03.2024.

Таким чином, заявником як учасником справи не подано до суду протягом тридцяти днів з дня, коли рішення суду набрало законної сили, заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Клопотання про поновлення строку звернення із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами та переконливих доказів поважності причин його пропуску - до суду не подано.

Згідно з ч.3 ст.366 КАС України до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 364 цього Кодексу, а також подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 18 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються правила статті 169 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1-ч.2 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. (...) В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). (...).

За таких обставин заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Недоліки заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами можуть бути усунені шляхом подання до суду: заяви з урахуванням виправлення викладених у даній ухвалі недоліків, її копій відповідно до кількості відповідачів (третіх осіб); клопотання про поновлення строку звернення до адміністративного суду та переконливих доказів поважності причин пропуску заявником строку звернення до адміністративного суду із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Керуючись ст.ст.169, 241, 243, 248, 361, 363, 364, 366 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Залишити без руху заяву представника ОСОБА_1 про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі №280/6673/22.

Надати заявнику строк для усунення недоліків заяви строком 10 днів від дня одержання ухвали суду про залишення заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами без руху.

Недоліки заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами можуть бути усунені шляхом подання до суду: заяви з урахуванням виправлення викладених у даній ухвалі недоліків, її копій відповідно до кількості відповідачів (третіх осіб); клопотання про поновлення строку звернення до адміністративного суду та переконливих доказів поважності причин пропуску заявником строку звернення до адміністративного суду із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117760386
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —280/6673/22

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Рішення від 05.01.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 28.11.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні