Ухвала
від 19.03.2024 по справі 560/14052/23
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 560/14052/23

19 березня 2024 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Шидловського В.Б.

суддів: Курка О. П. Боровицького О. А.

розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницьке управління механізації" на рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 13 листопада 2023 року у справі за адміністративним позовом заступника керівника Окружної прокуратури міста Хмельницького в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницьке управління механізації" про зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

в провадженні Сьомого апеляційного адміністративного суду знаходиться вищезазначена адміністративна справа.

Дослідивши матеріали справи та перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає за необхідне витребувати додаткові докази у справі.

Частиною 4 статті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною 1 статті 72 КАС України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі письмових, речових і електронних доказів, висновків експертів, показань свідків.

Відповідно до частини 3 статті 77 КАС України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частиною 3 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Так, апелянт - наполягає на тому, що судом першої інстанції не враховано, що ТОВ "Хмельницьке управління механізації" (код ЄДРПОУ: 03587566):

1) не є власником захисної споруди №84102 за адресою вул. Центральна, 2а в с.Шаровечка Хмельницького району Хмельницької області, оскільки реєстрація речових прав на вказану захисну споруду як на об`єкт нерухомого майна відсутня, а наданий позивачем технічний паспорт на захисну споруду цивільного захисту обліковий номер 84102 від 02.12.2011 не є правовстановлюючим документом та не підтверджує право власності ТОВ "ХМЕЛЬНИЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ" на вказану споруду;

2) не є користувачем захисної споруди №84102, оскільки не використовує вказану захисну споруду для своїх працівників, так як чисельність працівників на підприємстві становить 31 працівник, а в зв`язку з відсутністю замовлень кількість постійно працюючих працівників на підприємстві становить 20 чоловік. Робочі місця робітників знаходяться за межами організації, тому на території підприємства можуть перебувати не більше 14 працівників, які забезпечені укриттям безпосередньо біля робочого місця, що ефективно під час повітряних тривог (копія довідки міститься в матеріалах справи),

3) не є балансоутримувачем захисної споруди №84102 за адресою вул. Центральна, 2а в с.Шаровечка Хмельницького району Хмельницької області, оскільки згідно даних бухгалтерського обліку, а саме фінансової звітності за 2020-2022 роки, оборотно-сальдових відомостей за 2020-2022 роки, довідки №№43 від 07.12.2023, захисна споруда цивільного захисту №84102 на балансі ТОВ "ХМЕЛЬНИЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ" не знаходиться, відповідно ТОВ "ХМЕЛЬНИЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ" (код ЄДРПОУ: 03587566) не є балансоутримувачем захисної споруди цивільного захисту №84102.

Крім того, заступником керівника Окружної прокуратури міста Хмельницького долучено акт комплексної перевірки захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони) №84102 від 24.05.2011, проте відомості, зазначені в акті, що власником (балансоутримувачем) сховища с ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ» апелянт вважає безпідставними, оскільки не обґрунтовано на підставі яких документів такі відомості зазначені в акті.

Відповідно до п.п.17, 20 Порядку №138 облік фонду захисних споруд здійснюють їх балансоутримувачі. Паспорт та облікова картка захисної споруди складаються балансоутримувачем після прийняття в експлуатацію завершеної будівництвом захисної споруди або за результатами її технічної інвентаризації як об`єкта нерухомого майна.

Так, в паспорті захисної споруди №84102, обліковій картці захисної споруди ЦЗ №84102 зазначено, що сховище №84102 належить ТОВ "ХМЕЛЬНИЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ", однак на підставі яких документів внесено такі відомості не зазначено, в паспорті сховища відсутній підпис керівника організації, яка експлуатує захисну споруду, а в обліковій картці взагалі не можливо встановити ким, коли та на підставі яких документів вона була складена.

З врахуванням наведеного, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про необхідність витребування вказаних вище доказів.

Разом з тим, колегія суддів звертає увагу, що згідно з ч.7 ст.80 КАС України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Крім того, колегія суддів вважає, що з метою недопущення пропуску строків розгляду апеляційної скарги, встановленого ст.309 КАС України, необхідно зупинити провадження у даній справі до надходження доказів.

Керуючись ст.ст. 80, 205, 243, 308, 325, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

зобов`язати заступника керівника Окружної прокуратури міста Хмельницькогонадати суду протягом десяти днів з моменту отримання цієї ухвали наступні документи:

- витяг або іншу інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, в якому б зазначалося про власника захисної споруди №84102 за адресою вул. Центральна, 2а в с.Шаровечка Хмельницького району Хмельницької області;

- копії документів або іншу інформацію, на підставі яких підтверджується, що користувачем та балансоутримувачем захисної споруди №84102 за адресою вул. Центральна, 2а в с. Шаровечка Хмельницького району Хмельницької області є саме ТОВ "ХМЕЛЬНИЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ" (код ЄДРПОУ: 03587566).

У разі неможливості виконання вимог ухвали повідомити суд про причини у письмовому вигляді через канцелярію суду.

Зупинити провадження у справі до надання вищезазначених доказів.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає .

Головуючий Шидловський В.Б. Судді Курко О. П. Боровицький О. А.

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117766602
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —560/14052/23

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Постанова від 10.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 20.12.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Рішення від 13.11.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні