Ухвала
від 13.03.2024 по справі 376/552/24
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/552/24

Провадження № 2-о/376/83/2024

У Х В А Л А

про виправлення описок

"13" березня 2024 р. Сквирський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Батовріної І.Г.,

за участю секретаря судового засідання Борисевич Д.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву голови комісії з реорганізації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області про виправлення описки в ухвалі суду від 23.02.2024 р. постановленої у справі № 376/552/24 за заявою Сквирського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Сквирської міської ради Білоцерківського району Київської області про визнання особи недієздатною,

встановив:

23.02.2024 року ухвалою Сквирського районного суду Київської області прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за заявою Сквирського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Сквирської міської ради Білоцерківського району Київської області про визнання особи недієздатною, призначено судове засідання на 13 березня 2023 року о 09 год. 30 хв. у приміщенні Сквирського районного суду Київської області та доручено Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області (order@legalaid.kiev.) призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , захисника із числа адвокатів Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, для розгляду даної заяви.

Голова комісії з реорганізації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області звернувся до суду із заявою про виправлення описки у вказаній ухвалі суду стосовно назви центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, якому доручено її виконання.

Крім того, при виготовленні тексту ухвали суду від 23.02.2024 р. була допущена технічна описка в абзаці другому резолютивної частини ухвали, де помилково зазначено дату призначення судового засідання, а саме 2023 рік.

Сторони у судове засідання не з`явились, їх неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень в рішення суду.

Відповідно до ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Так, при виготовленні тексту ухвали від 23.02.2024 р. а саме у абзаці другому резолютивної частини ухвали, було допущено описку у даті призначення судового засідання, а саме 2023 р., замість 2024 р. та у абзаці третьому резолютивної частини ухвали було допущено описку в назві центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, якому доручено виконання ухвали, замість Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (bilatserkva.kyivreg@legalaid.kiev.ua) не вірно зазначено Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області (order@legalaid.kiev.)

Суд зазначає, що описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках, тощо).

Допущені описки в ухвалі суду є технічними та їх виправлення не впливає на зміст ухвали, а тому зазначені описки підлягають виправленню.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає що виправлення описок не змінює рішення суду, унеможливлює виконання ухвали, тому заява підлягає задоволенню, а описки виправленню.

Керуючись ст.ст. 269 ЦПК України,

постановив:

Заяву голови комісії з реорганізації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області про виправлення описки в ухвалі суду від 23.02.2024 р. постановленої у справі № 376/552/24 за заявою Сквирського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Сквирської міської ради Білоцерківського району Київської області про визнання особи недієздатною - задовольнити.

Виправити описки в ухвалі Сквирського районного суду Київської області від 23.02.2024 р. у справі №376/552/24, а саме:

- у абзаці другому резолютивної частини вірно зазначити дату призначення судового засідання «2024 р»

- у абзаці третьому резолютивної частини вірно зазначити центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, якому доручено виконання ухвали - Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Email: bilatserkva.kyivreg@legalaid.kiev.ua)

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцять днів з дня постановлення ухвали.

Суддя Батовріна І.Г.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117775713
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —376/552/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні