Ухвала
від 13.03.2024 по справі 387/265/24
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 387/265/24

Номер провадження 2/387/236/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

13 березня 2024 року смт. Добровеличківка

Суддя Добровеличківського районного суду Кіровоградської області Майстер І. П.

розглянувши позовну заяву Помічнянської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав,-

В СТ АН ОВ ИВ :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача позбавлення батьківських прав, в якому зазначив, що відповідач ОСОБА_1 є батьком неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Мати дітей- ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 . До дня смерті ОСОБА_4 діти проживали разом з мамою та бабусею ОСОБА_5 у місті Помічна. Фактично з 2011 року ОСОБА_4 та ОСОБА_1 не проживали як родина, але перебували у зареєстрованому шлюбі. В телефонній розмові ОСОБА_1 повідомив, що проживає у місті Бориспіль, але наміру забрати дітей до себе не має. Також, ОСОБА_1 19.02.2024 надіслав лист, у якому він повідомив, що не має можливості забрати своїх дітей на спільне проживання, крім того зазначив, що ОСОБА_3 не являється його біологічною донькою. Відповідач не приймав участі у вихованні та догляді за дітьми, не сплачував аліменти на їх утримання, які визначенні рішенням Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 25.03.2015. Вказані обставини, на думку позивача, свідчать про свідоме ухилення ОСОБА_1 від виконання своїх батьківських обов`язків, що й спонукало звернутися до суду з відповідним позовом .

Справа підсудна Добровеличківському районному суду Кіровоградської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Відсутні підстави визначені статтями 185, 186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Згідно ч.4 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду позовну заяву Помічнянської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 09 годину 30 хвилин 26 квітня 2024 року за адресою: смт.Добровеличківка, вулиця Центральна,119, зал засідань №2, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та додані до неї документи надіслати відповідачу.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого, одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання позовної заяви та відзиву пояснення щодо позову або відзиву, які мають відповідати вимогам частини третьої - шостої ст.178 ЦПК України, копіях яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що на підставі п. 4 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:http://dv.kr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у частині відкриття провадження з порушенням правил підсудності до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення .

Суддя Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області Майстер І. П.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117779794
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —387/265/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні