Ухвала
від 26.04.2024 по справі 387/265/24
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 387/265/24

Номер провадження 2/387/236/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

26 квітня 2024 року смт Добровеличківка

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області, в складі :

головуючого судді Майстер І. П.

за участю секретаря судового засідання Косюг І.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом Помічнянської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав,-

В СТ АН ОВ ИВ :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача позбавлення батьківських прав, в якому зазначив, що відповідач ОСОБА_1 є батьком неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Мати дітей - ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 . До дня смерті ОСОБА_4 діти проживали разом з мамою та бабусею ОСОБА_5 у місті Помічній. Фактично з 2011 року ОСОБА_4 та ОСОБА_1 не проживали як родина, але перебували у зареєстрованому шлюбі. В телефонній розмові ОСОБА_1 повідомив, що проживає у місті Бориспіль, але наміру забрати дітей до себе не має. Також ОСОБА_1 19.02.2024 надіслав лист, у якому він повідомив, що не має можливості забрати своїх дітей на спільне проживання. Крім того зазначив, що ОСОБА_3 не є його біологічною донькою. Відповідач не приймав участі у вихованні та догляді за дітьми, не сплачував аліменти на їх утримання, які визначені рішенням Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 25.03.2015. Вказані обставини, на думку позивача, свідчать про свідоме ухилення ОСОБА_1 від виконання своїх батьківських обов`язків, що й спонукало звернутися до суду з цим позовом .

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Представник позивача в підготовче судове засідання надала до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання за її відсутності, позовні вимоги підтримує, та просить закрити підготовче судове засідання, також просила викликати для надання пояснень дітей ОСОБА_2 , 2009 року народження та ОСОБА_3 , 2013 року народження, а також допитати в якості свідка бабусю ОСОБА_5 .

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився, про час і дату судового засідання повідомлявся належним чином, поштовим зв`язком та оголошенням на сайті "Судова влада".

У підготовчому судовому засіданні, судом вирішені питання, передбачені ст. 197 ЦПК України .

Відзив відповідачем не подано, а тому відсутні підстави для встановлення строків для подання відповіді на відзив та заперечень.

Згідно зп.3ч.2ст.200ЦПК Україниза результатамипідготовчого засіданнясуд постановляєухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.91, 197-200, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Помічнянської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 08 годину 30 хвилин 29 липня 2024 року в залі засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області (27000 Кіровоградська область, смт Добровеличківка, вулиця Центральна 119).

Викликати в судове засідання для надання пояснень дітей ОСОБА_2 , 2009 року народження та ОСОБА_3 , 2013 року народження, а також допитати в якості свідка бабусю ОСОБА_5 .

Встановити такий порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: заслухати вступне слово учасників справи, з`ясувати думку дітей ОСОБА_2 , 2009 року народження та ОСОБА_3 , 2013 року народження, до питати свідка ОСОБА_5 , дослідити письмові докази, дослідити заяви по суті спору.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області Майстер І. П.

СудДобровеличківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118801896
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —387/265/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні