Ухвала
від 20.03.2024 по справі 497/682/24
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.03.2024

Справа № 497/682/24

Провадження №1-кс/497/243/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення засідання в режимі відеоконференції

20.03.2024 року м. Болград

Болградський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_3 про проведення судового засідання по справі за скаргою представника Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Одеського обласного управління Акціонерного торвариства "Ощадбанк" ОСОБА_4 на бездіяльність уповноважених осіб Болградського РВП ГУНП в Одеській області щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів,

ВСТАНОВИВ:

До Болградського районного суду Одеської області поштовим листом 19.03.2024 року надійшла скарга представника Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Одеського обласного управління Акціонерного торваиства "Ощадбанк" ОСОБА_4 на бездіяльність уповноважених осіб Болградського РВП ГУНП в Одеській області щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення.

Ухвалою суддівід 19.03.2024року булопризначено скаргу до розгляду на 16:00годину 21.03.2024року в приміщенні Болградського районного суду Одеської області: вул.25 Серпня, № 192 м. Болград, Одеська область, каб. № 4.

20.03.2024 року через систему "Електронний суд" надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_3 про проведення судового засідання по справі за скаргою представника Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Одеського обласного управління Акціонерного торвариства "Ощадбанк" ОСОБА_4 на бездіяльність уповноважених осіб Болградського РВП ГУНП в Одеській області щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до абзацу 7 пункту 20-5 розділу ХІ КПК України розгляд питань, віднесених до повноважень слідчого судді, суду (крім розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою) за його рішенням, прийнятим з власної ініціативи або за клопотанням сторони кримінального провадження, може бути проведено у режимі відеоконференції, про що повідомляються сторони кримінального провадження у порядку, визначеному статтею 135 цього Кодексу. Слідчий суддя, суд не має права прийняти рішення про проведення судового засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку тримання під вартою у режимі відеоконференції, в якому поза межами приміщення суду перебуває підозрюваний (обвинувачений), якщо він проти цього заперечує.

Проведення судового засідання у режимі відеоконференції, у тому числі під час судового провадження, здійснюється на умовах, визначених абзацом сьомим цього пункту, з дотриманням правил, передбачених частинами третьою - дев`ятою статті 336 цього Кодексу (8 абзац пункту 20-5 розділу ХІ КПК України.

Участь захисника у судовому засіданні забезпечується відповідно до вимог цього Кодексу (9 абзац пункту 20-5 розділу ХІ КПК України).

Враховуючи,що правона участьв розглядісправи гарантованеКонвенцією,Конституцією Українита КПКУкраїни,приймаючи доуваги впровадженняобмежувальних заходівпов`язанихз введеннямвійськового стануна територіїУкраїни таз оглядуна необхідністьзабезпечення своєчасногорозгляду справи,суд вважаєза необхіднезадовольнити клопотанняпредставника ОСОБА_3 та провести засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.336 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_3 про проведення судового засідання по справі за скаргою представникаАкціонерного товариства"Державнийощадний банкУкраїни",в особіфілії -Одеського обласногоуправління Акціонерноготорвариства "Ощадбанк" ОСОБА_4 набездіяльність уповноваженихосіб БолградськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті щодоневнесення відомостейдо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань провчинення кримінальногоправопорушення -в режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду звикористанням власнихтехнічних засобів - задовольнити.

Надати можливість представнику заявника ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) приймати участь в судовому засіданні, призначеному на 16:00годину 21.03.2024року в режимівідеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за посиланням "https://vkz.court.gov.ua", тел.: НОМЕР_2 .

Роз`яснити учасникам справи, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції особа зобов`язана:

- зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити учасникам, які братимуть участь в засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117782370
СудочинствоКримінальне
Сутьвчинення кримінального правопорушення - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Судовий реєстр по справі —497/682/24

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 19.03.2024

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні