Ухвала
від 20.03.2024 по справі 452/227/24
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/227/24

У Х В А Л А

Іменем України

20 березня 2024 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі: головуючої судді Бікезіної О.В.,

за участю секретаря судового засідання Страхоцької Т.А.,

представника позивача адвоката Найди І.А.,

представника відповідача адвоката Бобак О.Б.,

розглянувши у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою суду від 05 лютого 2024 року відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Личаківської РА Львівської області, про позбавлення батьківських прав; вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження; призначено підготовче засідання.

У підготовче засідання 20 березня 2024 року не з`явилися: позивачка, відповідач, представник третьої особи.

При цьому представник органу опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради Сальвицький Р. подав до суду клопотання про розгляд справи у його відсутності.

У підготовчому засіданні представник позивача адвокат Найда І.А. заявила клопотання про відкладення підготовчого засідання у зв`язку із тим, що представник органу опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради не з`явився, оскільки органом опіки та піклування не надано висновку про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 за заявою позивачки. Також заявила клопотання про участь у підготовчому засіданні та усіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Представник відповідача адвокат Бобак О.Б. проти заявленого клопотання не заперечувала.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов до наступного.

Частина 1 статті 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно п. 3) ч. 2, ч. 3 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Учасниками справи, згідно ст. ст. 42, 48 ЦПК України, у позовному провадженні є позивач, відповідач і треті особи.

Згідно ч. 4 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Враховуючи зазначене, те, що від дотримання чи не дотримання принципу змагальності залежить питання про законність та обґрунтованість вирішення справи по суті, для доведення тих обставин, на які посилають сторони, як на підставу позовних вимог та заперечень, суд вважає потрібним визнати явку представника третьої особи - органу опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради у підготовче засідання обов`язковою.

Згідно із ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи наведене, з метою забезпечення реалізації процесуального права представника позивача на доступ до правосуддя, клопотання слід задовольнити.

За вказаних обставин суд відкладає підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Відкласти підготовче засідання на 10 квітня 2024 року на 15 год. 30 хв.

Клопотання представника позивача адвоката Найди Ірени Андріївни про участь у підготовчому засіданні та усіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Підготовче засідання та усі судові засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради, про позбавлення батьківських прав, проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» з участю представника позивача адвоката Найди Ірени Андріївни.

Визнати обов`язковою явку представника третьої особи - органу опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради.

Копію ухвали негайно надіслати особам, які братимуть участь у підготовчому засіданні та усіх судових засіданнях.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117784669
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —452/227/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні