Ухвала
від 05.04.2024 по справі 452/227/24
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/227/24

У Х В А Л А

Іменем України

05 квітня 2024 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі: головуючої судді Бікезіної О.В.,

за участю секретаря судового засідання Кухар О.П.,

розглянувши клопотання представника Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради Сальвицького Романа Ігоровича у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Самбірського міськрайонного суду Львівської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради, про позбавлення батьківських прав.

На адресу суд 2 квітня 2024 року надійшло клопотання представника Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради Сальвицького Р.І. про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС, розміщеної за посиланням vkz.court.gov.ua в судовому засіданні 10 квітня 2024 року в 15:30 год. та в подальших судових засіданнях по даній справі.

Учасники справи у підготовче засідання не з`явилися.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов до наступного.

Частина 1 статті 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно п. 3) ч. 2, ч. 3 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Учасниками справи, згідно ст. ст. 42, 48 ЦПК України, у позовному провадженні є позивач, відповідач і треті особи.

Згідно ч. 4 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 20 березня 2024 року визнано обов`язковою явку представника третьої особи - органу опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради.

Згідно із ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи наведене, а також те, що явку представника третьої особи - органу опіки та піклування Личаківської РА Львівської міської ради визнано обов`язковою, то у задоволенні клопотання представника Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради Сальвицького Р.І. про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС, розміщеної за посиланням vkz.court.gov.ua в судовому засіданні 10 квітня 2024 року в 15:30 год. та в подальших судових засіданнях по даній справі слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання представника Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради Сальвицького Романа Ігоровича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС, розміщеної за посиланням vkz.court.gov.ua в судовому засіданні 10 квітня 2024 року в 15:30 год. та в подальших судових засіданнях по даній справі - відмовити.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118191093
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —452/227/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні