Ухвала
від 20.03.2024 по справі 609/273/24
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 609/273/24

2-а/609/9/2024

20 березня 2024 року суддя Шумського районного суду Тернопільської області Харлан М.В., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Сідорова Віталія Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача: Шумський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення серії ЕГА № 1198007 від 05 жовтня 2023 року,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Шумського районного суду Тернопільської області перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача: Шумський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення серії ЕГА № 1198007 від 05 жовтня 2023 року.

19 березня 2024 року Шумським районним судом Тернопільської області зареєстровано клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Сідорова В.М. про забезпечення проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за його участю.

За приписами ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Рішенням Вищої ради правосуддя № 1845/0/15-21 від 17 серпня 2021 року затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, який регулює можливість користувачам брати участь у засіданнях інших органів та установ системи правосуддя в режимі відеоконференції.

За вказаних обставин, беручи до уваги те, що представник позивача не має можливості прибути особисто на судове засідання, оскільки здійснює професійну діяльність у іншому населеному пункті, введення воєнного стану, з метою дотримання розумних строків розгляду адміністративної справи № 609/273/24, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню та вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 195 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Сідорова Віталія Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача: Шумський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення серії ЕГА № 1198007 від 05 жовтня 2023 року - задовольнити.

Судове засідання у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача: Шумський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення серії ЕГА № 1198007 від 05 жовтня 2023 року, призначене на 14 год. 00 хв. 25 березня 2024 року та всі наступні судові засідання провести в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів, використовуючи систему веб-порталу «Захищений відеоконференцзв`язок з судом» (vkz.court.gov.ua), учасник: Сідоров Віталій Михайлович , е-адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів повідомити адвоката Сідорова Віталія Михайловича.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів направити негайно особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена та підписана 20 березня 2024 року.

Суддя: М.В. Харлан

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117785462
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення серії ЕГА № 1198007 від 05 жовтня 2023 року

Судовий реєстр по справі —609/273/24

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Рішення від 25.03.2024

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Харлан М. В.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Харлан М. В.

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Харлан М. В.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Харлан М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні