Рішення
від 12.03.2024 по справі 916/2670/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"12" березня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/2670/23

Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д.,

При секретарі судового засідання Дурович А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи №916/2670/23

за позовом Обслуговуючого кооперативу "Золоті ключі-1"(67571, Одеська обл., Одеський район, с. Фонтанка, вул. Горіхова, 7, код ЄДРПОУ 26364069)

до відповідача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

про стягнення 739038,85 грн.

За участю представників сторін:

Представник позивача - ГУДИМА ІГОР БОРИСОВИЧ (поза межами суду) - від Обслуговуючого кооперативу "Золоті ключі-1", довіреність

Представник відповідача - ГУСЕЛЬЩИКОВА МАРИНА АНАТОЛІЇВНА (поза межами суду)

В С Т А Н О В И В:

Обслуговуючий кооператив "Золоті ключі-1" звернувся до Господарського суду Одеської області з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить суд стягнути з відповідача: заборгованість по сплаті членських внесків у розмірі 483659 грн., 104194,60 грн. пені, 127115,36 грн. - інфляційних втрат, 22069,89 грн. - 3% річних та 2000 грн. штрафу.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 27.06.2023р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на "15" серпня 2023 р. о 17:00, з викликом учасників справи у підготовче засідання.

Ухвалою суду від 15.08.2023р. строк підготовчого провадження у справі №916/2670/23 продовжено на 30 днів, призначено підготовче засідання у справі №916/2670/23 на "21" вересня 2023 р. о 17:30.

15.08.2023р. від відповідача до суду надійшла заява про зупинення провадження по справі до набрання чинності рішення по справі №504/4095/21 за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 до ДБК "Золоті ключі" про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками та перерахунок членських внесків. Також, 21.09.2023р. до суду надійшли доповнення до заяви про зупинення провадження, в яких просить суд зупинити провадження до прийняття рішення Великою Палатою Верховного Суду у справі №750/319/18, якою розглядається питання конкретизації визначення правомочностей асоційованого члену обслуговуючого кооперативу на відповідність корпоративним правам. Протокольною ухвалою суду від 07.11.2023р. відмовлено у задоволенні вказаних клопотань, з посиланням на те, що в разі вирішення судом по справі №504/4095/21 питання про перерахунок членських внесків буде встановлено лише юридичний факт, а в разі прийняття рішення Великою Палатою Верховного Суду у справі №750/319/18 щодо не віднесення вказаного спору до корпоративного, господарський суд все одно має вирішити спір у відповідності до ст. 31 ГПК України, якою передбачено, що справа, прийнята судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому суду, за винятком випадків, коли внаслідок змін у складі відповідачів справа відноситься до виключної підсудності іншого суду.

21.09.2023р. від відповідача надійшли пояснення, в яких висловлено заперечення щодо позовної заяви та заявлено про застосування строків позовної давності.

Також, 24.10.2023р. від ОСОБА_1 надійшли письмові пояснення, в яких висловлено заперечення щодо позовної заяви.

Протокольною ухвалою суду від 07.11.2023р. закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи по суті.

19.12.2023р. від відповідача надійшли пояснення, в яких висловлено заперечення щодо позовної заяви.

09.01.2024р. відповідачем подано заяву до суду про закриття провадження у справі, з посиланням на те, що спір не підлягає розгляду в порядку господарського судочинства, відносини між сторонами не є корпоративними, оскільки асоційований член не є засновником кооперативу і членом, не наділений повноваженнями у вигляді участі в господарській діяльності та управлінні. Протокольною ухвалою суду від 12.03.2024р. відмовлено в закритті провадження, оскільки корпоративними є відносини між юридичною особою та її учасниками (засновниками, акціонерами, пайовиками) щодо виникнення, здійснення, зміни і припинення корпоративних прав. Крім того, статутом кооперативу передбачено право дорадчого голосу асоційованих членів, тобто безпосередню участь в діяльності кооперативу.

01.02.2024р. від позивача надійшли заперечення на клопотання про закриття провадження.

07.02.2024р. відповідачем надано пояснення на заперечення щодо закриття провадження у справі.

В судовому засіданні 12.03.2024р. оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх в судових засіданнях представників сторін, суд встановив наступне.

ОК ,,Золоті ключі-1" звернувся до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованість по сплаті членських внесків у розмірі 483659 грн., 104194,60 грн. пені, 127115,36 грн. - інфляційних втрат, 22069,89 грн. - 3% річних та 2000 грн. штрафу.

Обґрунтовуючи позов, ОК ,,Золоті ключі-1" посилається на статут, протоколи загальних зборів членів, якими встановлювались розміри внесків, та вказує, що відповідач, будучи асоційованим членом кооперативу, не виконав обов`язок щодо сплати членських внесків за період з січня 2020 р. по травень 2023 р.

Статтею 2 Закону України ,,Про кооперацію" врегульовано, що кооператив - юридична особа, утворена фізичними та/або юридичними особами, які добровільно об`єдналися на основі членства для ведення спільної господарської та іншої діяльності з метою задоволення своїх економічних, соціальних та інших потреб на засадах самоврядування.

Відповідно до ст. 8 Закону України ,,Про кооперацію" статут кооперативу є правовим документом, що регулює його діяльність. Статут кооперативу повинен містити такі відомості: найменування кооперативу, його тип та місцезнаходження; мета створення кооперативу і вичерпний перелік видів його діяльності; склад його засновників; умови і порядок вступу до кооперативу та виходу чи виключення з нього; права і обов`язки членів та асоційованих членів кооперативу; порядок внесення змін до статуту кооперативу; порядок встановлення розмірів і сплати внесків та паїв членами кооперативу та відповідальність за порушення зобов`язань щодо їх сплати; форми участі членів кооперативу в його діяльності; порядок формування, склад і компетенція органів управління та органів контролю кооперативу, а також порядок прийняття ними рішень, у тому числі з питань, рішення з яких приймається одноголосно чи кваліфікованою більшістю голосів членів кооперативу, які беруть участь у загальних зборах; порядок формування, використання та розпорядження майном кооперативу; порядок розподілу його доходу та покриття збитків; порядок обліку і звітності у кооперативі; порядок реорганізації і ліквідації кооперативу та вирішення пов`язаних з цим майнових питань; порядок скликання загальних зборів; умови і порядок повернення паю. Статут може містити інші пов`язані з особливостями діяльності кооперативу положення, що не суперечать законодавству.

В ст.14 Закону України ,,Про кооперацію" закріплено, що у кооперативі допускається асоційоване членство для осіб, які визнають його статут та внесли пай. Асоційований член кооперативу - фізична чи юридична особа, яка внесла пайовий внесок і користується правом дорадчого голосу в кооперативі. При ліквідації кооперативу асоційований член кооперативу має переважне порівняно з членами кооперативу право на одержання паю. Не допускається наявність асоційованих членів у кооперативах, предметом діяльності яких є житлове, дачне, гаражне будівництво (у тому числі кооперативах, які залучають кошти фізичних та юридичних осіб, зокрема в управління, для спорудження об`єктів житлового, дачного, гаражного будівництва). Порядок вступу до кооперативу та участь асоційованого члена в його господарській та іншій діяльності, права та обов`язки такого члена, розміри паїв та виплат на паї визначаються статутом кооперативу.

З матеріалів справи вбачається, що 01.03.2023р. загальними зборами членів ДБК „Золоті ключі", який як юридична особа зареєстрований ще в 2005 р., прийнято рішення про зміну назви кооперативу на ОК ,,Золоті ключі-1" та затверджено нову редакцію статуту. Редакції статуту, чинні у попередніх періодах, у матеріалах справи відсутні, однак у суду не існує підстав для нерозповсюдження положень наявної редакції статуту на правовідносини між сторонами, оскільки не доведено те, що з 01.03.2023 р., окрім назви кооперативу, змінились інші пункти статуту, якими врегульовано спірні відносини.

В п. 4.3 статуту вказано, що членський внесок та додатковий членський внесок - грошовий неповоротний внесок, що щомісячно сплачується членами та асоційованими членами кооперативу для забезпечення поточної діяльності кооперативу, в тому числі на: утримання і благоустрій інфраструктури кооперативу; утримання, ремонт та обслуговування мереж інженерно-технічного забезпечення; оплату праці працівників кооперативу; сплату кооперативом комунальних послуг (енергопостачання, водопостачання, водовідведення та вивіз сміття), якими користуються члени та асоційовані члени кооперативу; придбання, створення об`єктів загального користування (до створення об`єктів у даному випадку відносяться також їх відновлення, капітальний ремонт, модернізація та реконструкція); придбання необхідних для виконання статутних завдань кооперативу транспортних засобів, обладнання, будівель та споруд; експлуатаційні витрати на майно загального користування, поточний ремонт такого майна, споруд та транспортних засобів; організаційні витрати, тощо. Порядок розрахунку членського внеску та додаткового членського внеску встановлюється головою кооперативу та затверджується рішенням загальних зборів членів кооперативу.

В пункті 4.7. передбачено, зокрема, що членський внесок нараховується в перший день місяця та оплачується до 20 числа поточного місяця.

В п.7.3 статуту закріплено обов`язки асоційованих членів кооперативу, в т.ч.: виконувати вимоги статуту, положень та правил, рішень органів управління кооперативу; своєчасно сплачувати всі види встановлених внесків та платежів у порядку, строки та розмірах, визначених органами управління кооперативу.

Господарський суд зазначає, що ОСОБА_1 ще в 2018 р. набув права та обов`язки асоційованого члену Кооперативу, тому повинен сплачувати членські внески.

З наданих ОК ,,Золоті ключі-1" протоколів загальних зборів вбачається прийняття ними рішень про встановлення розміру внесків, зокрема, для асоційованих членів кооперативу в період з січня 2020 р. по травень 2023 р., у якому згідно розшифровки заборгованості ОСОБА_1 мав сплатити 483659,00 грн. членських внесків. Судом здійснено розрахунок, який міститься в матеріалах справи, щодо суми заборгованості ОСОБА_1 за період з січня 2020 р. по травень 2023 р., враховуючи прийняті рішення загальних зборів ОК ,,Золоті ключі-1" щодо встановлення розміру внесків, та нараховано загальну суму заборгованості 483662грн. Однак, враховуючи норми господарського судочинства, суд не може виходити за межі позовних вимог, тому стягненню з відповідача підлягає сума, заявлена в позовній заяві, а саме 483659,00 грн., у зв`язку з чим заперечення відповідача, що розрахунок здійснено невірно, судом відхиляється.

У відповідності до п.8.2 статуту за грубе порушення, яке виражається у тривалій затримці (більше ніж 1 місяць) або відмові від сплати членом або асоційованим членом будь-яких внесків, інших платежів або їх частин, відмові відшкодувати завдані збитки з вини порушника, загальні збори членів кооперативу вправі прийняти рішення про стягнення заборгованості з урахуванням збитків, пені та штрафів, розмір яких визначається головою кооперативу та затверджується загальними зборами членів кооперативу.

Протоколом загальних зборів членів ДБК "Золоті ключі" №09 від 31.05.2016р., серед іншого, вирішено за несвоєчасну сплату членських внесків встановити пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка нараховується за кожний день прострочення починаючи з 1 числа наступного за поточним місяцем.

Протокол №03/1 від 25.03.2013р. встановлено розмір штрафу 2000,00грн. за несвоєчасну сплату членських внесків більше 90 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати членського внеску.

Так, судом здійснено розрахунки збитків, пені, штрафів, які містяться в матеріалах справи та встановлено, що:

1. Розмір пені становить 4149,99 грн. (позивачем вірно нараховано пеню за пів року, однак невірно зазначено суму, а саме за весь період заборгованості, а не за пів року, та встановлено розмір пені на загальну суму 104194,60 грн.);

2. Розмір інфляційних втрат становить 126 286,39грн. (позивачем невірно нараховано 127115,36 грн.);

3. Розмір 3% річних становить 21428,55грн. (позивачем невірно нараховано 22069,89 грн.);

4. Розмір штрафу 2000,00грн. (врегульовано Протоколом загальних зборів №03/1 від 25.03.2013р.).

Щодо заперечень Відповідача, що нараховування пені, згідно Протоколу загальних зборів членів ДБК "Золоті ключі" №09 від 31.05.2016р., стосується лише платежів за червень 2016р., то вони судом відхиляються, оскільки вказаним протоколом не врегульовано періоду нарахування пені.

Що стосується посилання Відповідача, що Протокол загальних зборів членів ДБК "Золоті ключі" №09 від 31.05.2016р. щодо нарахування пені, Протокол №03/1 від 25.03.2013р. щодо встановлення штрафу, не є узгодженими із відповідачем, то суд не може погодитись з цим твердженням, оскільки в своїй заяві про прийняття до ДБК "Золоті ключі" ОСОБА_1 надав згоду щодо обов`язку своєчасно сплачувати внески, та, серед іншого, дотримуватись положень внутрішніх документів кооперативу. Крім того, Відповідачем зазначено, що у відповідності до вимог ГК України, якщо розмір штрафних санкцій законом не зазначено, санкції застосовуються в передбаченому договором розмірі. Оскільки розмір подвійної облікової ставки НБУ передбачений статутом, вказані заперечення відхиляються.

Щодо нарахування індексу інфляції відповідачем зазначено, що згідно п. 11.5 Статуту (в редакції 2023 року) внесок до резервного фонду не підлягає щомісячному індексуванню, а тому позивачем неправомірно нараховано інфляційні втрати. В даному випадку, суд зазначає, що статутом передбачено не застосування індексування щодо безпосередньо членського внеску до резервного фонду, а не індексу інфляції, як міри відповідальності за порушення зобов`язання у відповідності до ст. 625 ЦК України, якою передбачено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Також, відповідачем зазначено, що одночасне стягнення штрафу і пені в цивільно-правових відносинах забороняється, а в позовній заяві позивач посилається на норми ЦК, однак в даному випадку, враховуючи вже здійснені судом висновки, що відносини є корпоративними, доцільно застосувавати норм як ЦК України так і ГК України.

Так, відповідно до ст. 230 ГК України штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Враховуючи вищевикладене, в частині стягнення з відповідача пені, інфляційних втрат, 3% річних, суд приходить до висновку про задоволення позовних вимог частково.

Що стосується посилання Відповідача на те, що ОСОБА_1 з 25.01.2022р. не належить земельна ділянка, а тому будь-яке нарахування платежів, пені, штрафів колишньому власнику після відчуження є безпідставним та незаконним, то вони судом відхиляються з посиланням на наступне.

Згідно п.5.1 статуту членами та асоційованими членами кооперативу можуть бути громадяни України, громадяни інших держав та особи без громадянства, віком не молодші 16-ти років, а також юридичні особи України та іноземних держав, що діють через своїх представників, які виявили бажання прийняти участь в досягненні мети та здійсненні завдань кооперативу, визнають положення статуту, дотримуються його вимог, сплатили вступний внесок та внесли пайовий внесок.

Відповідно до п.5.4 статуту особи, зазначені в п. 5.1 статуту, приймаються в члени та асоційовані члени кооперативу та припиняють членство у кооперативі на підставі відповідних особистих заяв особи, які подаються на ім`я голови кооперативу, та після прийняття з цього приводу відповідних рішень загальними зборами членів кооперативу у строк, що не перевищує 60 днів з моменту звернення заінтересованої особи.

Пунктом 5.5 статуту передбачено, що особа, що набула право власності або право користування на земельну ділянку, що знаходиться на території кооперативу, зобов`язана звернутись до голови кооперативу із заявою про вступ в члени або асоційовані члени кооперативу та зобов`язана сплачувати внески (платежі) у розмірах, встановлених в кооперативі, які починають нараховуватися з 1 числа наступного місяця за місяцем, в якому було отримано земельну ділянку у користування/власність або укладено попередній договір купівлі-продажу земельної ділянки в кооперативі та подано заяву про вступ до кооперативу.

Згідно п.5.7 статуту ОК ,,Золоті ключі-1" член та/або асоційований член кооперативу в разі відчуження права власності/користування земельної ділянки, що розташована на території кооперативу, має право подати голові кооперативу заяву про вихід з кооперативу з моменту вчинення угоди про відчуження права власності на земельну ділянку. До прийняття органами управління кооперативу відповідного рішення про припинення членства член та/або асоційований член кооперативу, що бажає припинити членство в кооперативі, зобов`язаний сплатити усі види внесків, платежів, пені, штрафів. У випадку неподання заяви про вихід з кооперативу, член та/або асоційований член кооперативу зобов`язаний сплачувати усі види внесків, платежів, пені та штрафів, виходячи з розміру земельної ділянки(ок), власником/користувачем якої (их) він був до відчуження. В разі наявності заборгованості у члена та або асоційованого члена кооперативу щодо сплати внесків (платежів), загальні збори членів кооперативу вправі відмовити члену та/або асоційованому члену кооперативу в задоволенні заяви про вихід із кооперативу. Припинення членства в кооперативі не звільняє особу від обов`язку сплати заборгованості по внескам, пені, штрафу та іншим платежам.

Відповідно до п.5.12 Статуту припинення членства, в тому числі і асоційованого, здійснюється на підставі рішення загальних зборів членів кооперативу, у випадку: подання заяви про вихід з кооперативу; невиконання зобов`язань, встановлених цим статутом; несплати внесків та будь-яких інших платежів, які встановлені в кооперативі або порушення строків їх оплати; здійснення членом (асоційованим членом) кооперативу, членом його сім`ї, особами, що проживають разом та гостями члена кооперативу, дій, що порушують правила та положення, затверджені в кооперативі, та цього статуту.

В абз.16 п.7.3 статуту ОК ,,Золоті ключі-1" передбачено, що асоційований член кооперативу зобов`язаний у випадку відчуження земельної ділянки виконувати вимоги цього статуту щодо сплати встановлених внесків до моменту подання набувачем земельної ділянки заяви про вступ до кооперативу або оформлення взаємовідносин щодо користування послугами кооперативу на підставі цивільно-правових угод.

Господарський суд, проаналізувавши норми законодавства та положення Статуту, зауважує, що обов`язок зі сплати внесків випливає з наявного в них статусу асоційованих членів ОК ,,Золоті ключі-1" та закріплений, зокрема, в п.7.3 Статутів. Також потрібно вказати, що в п.5.12 Статуту визначено передумови для припинення членства, в т.ч. і асоційованого. Серед них продаж земельної ділянки, яка знаходиться на території кооперативу, відсутній.

За таких обставин, відповідач, залишаючись асоційованим членом ОК ,,Золоті ключі-1", має до моменту виходу з нього зобов`язання сплачувати внески, тому пункти статутів, які це закріплюють, не суперечать нормативно-правовим актам України. При цьому, відповідач, наполягаючи на неможливості отримання від кооперативу будь-яких послуг, з невідомих причин з моменту відчуження земельної ділянки не вчиняє дії, спрямовані на вихід з кооперативу, а саме не звертається із відповідною заявою. Така поведінка свідчить про бажання зберегти асоційоване членство в ОК ,,Золоті ключі-1, проте правам, що з нього випливають, кореспондуються обов`язки, серед яких сплата внесків.

Отже, враховуючи те, що ОСОБА_1 не звернувся із заявою про припинення членства у кооперативі, а у відповідності до норм статуту у випадку неподання заяви про вихід з кооперативу, зобов`язаний сплачувати усі види внесків, платежів, пені та штрафів, припинення членства в кооперативі не звільняє особу від обов`язку сплати заборгованості, судом відхиляються твердження відповідача щодо необгрунтованості нарахування платежів, пені, штрафів з моменту відчуження ОСОБА_1 земельної ділянки. Крім того, суд зазначає, що матеріали справи не містять та відповідачем не надано доказів вступу до членів кооперативу нового власника земельної ділянки, відповідно і не надано доказів сплати ним членських внесків, які мають здійснюватись.

Крім того, Відповідачем заявлено про застосування строків позовної давності в частині стягнення до 22.06.2020р., оскільки позов було подано до суду 22.06.2023р.

Відповідно до положень статті 256 ЦК України, позовна давність - це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу.

Статтею 257 ЦК України передбачено, що загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки.

Відповідно до п. 12 Прикінцевих та перехідних положень ЦК України (згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020) під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 257, 258, 362, 559, 681, 728, 786, 1293 цього Кодексу, продовжуються на строк дії такого карантину.

Постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 р. „Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19" (в редакції Постанови від 11.03.2020р.) установлено з 12 березня на усій території України карантин.

Згідно п. 19 Прикінцевих та перехідних положень ЦК України у період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану строки, визначені статтями 257-259, 362, 559, 681, 728, 786, 1293 цього Кодексу, продовжуються на строк його дії.

Указом Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» 24.02.2022 введено в Україні воєнний стан.

Враховуючи те, що в Україні діяли карантинні обмеження, а в подальшому введено воєнний стан, на період яких продовжується загальний строк позовної давності, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні заяви ОСОБА_1 про застосування строків позовної давності.

Згідно з ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. У відповідності до ч. 1 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Судові витрати по сплаті судового збору покласти на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог згідно ст. ст. 123, 129 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 73, 74, 79, 86, 129, 232, 233, 236, 237, 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позов Обслуговуючого кооперативу "Золоті ключі-1"(67571, Одеська обл., Одеський район, с. Фонтанка, вул. Горіхова, 7, код ЄДРПОУ 26364069) до відповідача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про стягнення 739038,85 грн. - задовольнити частково.

2. Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь Обслуговуючого кооперативу "Золоті ключі-1"(67571, Одеська обл., Одеський район, с. Фонтанка, вул. Горіхова, 7, код ЄДРПОУ 26364069) заборгованість по сплаті членських внесків у сумі 483659 (чотириста вісімдесят три тисячі шістсот п`ятдесят дев`ять) грн. 00 коп., а також 4149 (чотири тисячі сто сорок дев`ять) грн. 99 коп. пені, 126286 (сто двадцять шість тисяч двісті вісімдесят шість) грн. 39 коп. інфляційних втрат, 21428 (двадцять одна тисяча чотириста двадцять вісім) грн. 55 коп. 3% річних, 2000 (дві тисячі) грн. 00 коп. штрафу.

3. В решті вимог Обслуговуючого кооперативу "Золоті ключі-1" - відмовити.

4. Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь Обслуговуючого кооперативу "Золоті ключі-1"(67571, Одеська обл., Одеський район, с. Фонтанка, вул. Горіхова, 7, код ЄДРПОУ 26364069) витрати зі сплати судового збору на суму 9562 (дев`ять тисяч п`ятсот шістдесят дві) грн. 86 коп.

Накази видати.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Рішення набирає законної сили після закінчення двадцятиденного строку з дня складання його повного тексту і може бути оскаржено в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду протягом 20 днів.

Повний текст рішення складено та підписано 20.03.2024р.

Суддя В.Д. Найфлейш

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117786993
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин

Судовий реєстр по справі —916/2670/23

Постанова від 06.06.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Постанова від 06.06.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 03.05.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Рішення від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Рішення від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 08.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні