Рішення
від 19.03.2024 по справі 120/12255/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

19 березня 2024 р. Справа № 120/12255/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитришеної Р.М., розглянувши письмово в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Керівника Могилів - Подільської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави до Комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради, Ямпілької міської ради Могилів - Подільського району про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

У Вінницький окружний адміністративний суд звернувся з адміністративним позовом Керівник Могилів - Подільської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави (далі позивач) до Комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради (далі відповідач 1), Ямпілької міської ради Могилів - Подільського району (далі відповідач 2) про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії.

В обґрунтування позовних вимог прокурор вказує, що на території Ямпільської міської територіальної громади розташована захисна споруда цивільного захисту - протирадіаційне укриття №02729, яке розташоване за адресою: вул. Свободи, 55, м. Ямпіль, Могилів - Подільський район, Вінницька область, 24500.

Вищезазначена захисна споруда перебуває на балансі комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради, що підтверджується листами Ямпільської міської ради від 19.09.2022 №02-11/570, комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради від 23.02.2023 №36, а також актами оцінки стану готовності до використання зазначеної споруди.

Відповідно актів оцінки та огляду захисної споруди ПРУ №02729 останнє розраховане на розміщення у ньому 200 чоловік.

Внаслідок проведення обстеження та оперативних оглядів об`єкта щодо можливості використання для укриття населення установлено, що захисна споруда №02729 не готова для використання за призначенням.

Відтак, з метою зобов`язання відповідачів вчинити дії, спрямовані на приведення у готовність до використання захисної споруди №02729, позивач звернувся до суду.

Ухвалою від 15.08.2023 відкрито провадження у справі та вирішено здійснювати її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні). Установлено строк для подання заяв по суті.

05.09.2023 відповідач 1 подав відзив на позовну заяву у якому просить позовні вимоги задовольнити частково. Зазначає, що 21.08.2023 між Комунальним підприємством "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_1 укладений договір № 36-23 ТО на проведення технічного обстеження і отримання висновків спеціаліста.

Відтак, відповідач зауважує, що вживає заходи щодо приведення в готовність до використання захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційне укриття №02729 та беззаперечно за наявності відповідних коштів здійснить послідовно необхідний комплекс робіт щодо приведення його у належний стан.

08.09.2023 позивач подав відповідь на відзив у якій звертає увагу, що за результатами оцінки готовності захисної споруди цивільного захисту укриття № 02729 комісією, до складу якої входив директор Комунального підприємство "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради, складений акт від 02.05.2022, за яким протирадіаційне укриття визнано не готовим до використання. Однак, у вказаному акті відсутні відомості про аварійний стан захисної споруди чи її затоплення (підтоплення) ґрунтовими чи паводковими водами. В акті наявні рекомендації про приведення захисної споруди у готовність до використання за призначенням згідно з вимогами Наказу МВС України № 579 від 09.07.2018. Будь-які інші висновки та рекомендації, зокрема, щодо виключення протирадіаційного укриття № 02729 з фонду захисних споруд через його аварійний стан чи затоплення (підтоплення) відсутні.

Таким чином, передбачена законодавством процедура щодо зняття протирадіаційного укриття № 02729 з фонду захисних споруд Відповідачем не проводилась, а тому вказане протирадіаційне укриття на даний час не втратило свого статусу, а Відповідач 1 - свого обов`язку по його утриманню та приведенню у стан готовності.

На думку позивача, дії Відповідача свідчать про намагання останнього створити видимість активних дій на усунення порушень, а твердження останнього, що ним вживаються заходи по приведенню захисної споруди у стан готовності не підтверджені.

Відповідач 2 Ямпільська міська рада своїм правом заперечити проти позову не скористалась, хоча копію ухвали від 15.08.2023 отримала 24.08.2023, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

Згідно з положеннями ч. 6 ст. 162 КАС України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Враховуючи, що розгляд справи по суті розпочався, а інших заяв і документів не надходило, та визначений строк для їх подання закінчився, клопотань щодо продовження процесуального строку не надходило, відтак суд розглядає справу в письмовому провадженні за наявними в ній доказами.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, оцінивши доводи позову, встановив наступне.

Могилів-Подільською окружною прокуратурою в ході вжитих заходів встановлено, що на території Ямпільської міської територіальної громади розташована захисна споруда цивільного захисту - протирадіаційне укриття № 02729, яке розташоване за адресою: вул. Свободи, буд. 55, м. Ямпіль, Могилів - Подільського району Вінницької області.

Протирадіаційне укриття № 02729 перебуває на балансі комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради, що підтверджується листами Ямпільської міської ради від 19.09.2022 № 02-11/570, комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради від 23.02.2023 № 36, а також актами оцінки стану готовності до використання зазначеної захисної споруди (а.с. 24-27, 35).

Відповідно до Акту оцінки та огляду захисної споруди № 02729 від 02.05.2022 останнє розраховане на розміщення у ньому 200 чоловік.

02.05.2022 представниками комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради, як балансоутримувачем, із залученням завідувача сектору цивільного захисту Ямпільської міської ради проведено оцінку стану готовності захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття № 02729 по вул. Свободи, 55 у м. Ямпіль. За результатами оцінки складений акт, згідно з яким протирадіаційне укриття визначено як не готове до використання за призначенням (а.с. 24-27).

В подальшому акт оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту був скерований до Могилів - Подільського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області, яким, за відсутності повноважень для застосування заходів реагування, скерувались листи головам територіальних громад, у тому числі, Ямпільської міської ради, у яких викладався аналіз стану утримання захисних споруд та рекомендації щодо усунення порушень відповідними балансоутримувачами (а.с. 65-72).

Разом з цим, згідно з Актом оперативного огляду об`єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення від 03.06.2023, комісією у складі представників комунального підприємства "Ямпільське міське господарство", Ямпільської міської ради, територіального підрозділу ГУ ДСНС у Вінницькій області, Могилів - Подільського районного управління поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області, встановлено, що укриття № 02729 не готове до використання, частково використовується як складські приміщення мешканців будинку, які закриті під ключ, загальний та санітарний стан незадовільний, приміщення вологі, коридори частково захаращені, покажчики руху, вентиляція та освітлення відсутні (а.с. 84).

Актом оперативного огляду об`єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення від 27.06.2023 встановлено, що в коридорі укриття облаштовано декілька лавок, стіни частково оброблені вапняним розчином, однак загальний стан укриття не змінився та останнє не придатне для укриття населення (а.с. 85).

Відтак, вважаючи, що відповідачами не вжито заходів, спрямованих на приведення захисної споруди цивільного захисту протирадіаційне укриття у стан, придатний для використання за призначенням для захисту населення, Керівник Могилів - Подільської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави, звернувся до суду з вказаним позовом.

Надаючи правову оцінку обставинам справи та вирішуючи заявлені позовні вимоги, суд керується такими мотивами.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 27 Конституції України визначено, що кожна людина має невід`ємне право на життя, обов`язок держави - захищати життя людини.

Відповідно до ст. 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров`я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 № 64/2022 на території України з 24.02.2022 на 30 діб введено воєнний стан, який неодноразово продовжувався і діє на момент вирішення спірних правовідносин.

Статтею 2 Закону України "Про оборону України" оборона України базується на готовності та здатності органів державної влади, усіх складових сектору безпеки і оборони України, органів місцевого самоврядування, єдиної державної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення, при необхідності, з мирного на воєнний стан та відсічі збройній агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони.

Згідно із статтею 3 Закону України "Про оборону України" підготовка держави до оборони в мирний час, серед іншого, включає: забезпечення готовності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, єдиної державної системи цивільного захисту об`єктів критичної інфраструктури до виконання завдань цивільного захисту в особливий період, зокрема у воєнний час, з урахуванням норм міжнародного гуманітарного права.

Відповідно до п. 14 ч. 1 ст. 2 Кодексу цивільного захисту України (далі - Кодекс) захисні споруди цивільного захисту - інженерні споруди, призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. До захисних споруд цивільного захисту належать сховища та протирадіаційні укриття, а також споруди подвійного призначення.

Цивільним захистом, відповідно до статті 4 Кодексу, є функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 21 Кодексу громадяни України мають право на забезпечення засобами колективного та індивідуального захисту та їх використання.

Частиною 4 статті 32 Кодексу передбачено, що для вирішення питань щодо укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання завчасно створюють фонд таких споруд.

Відповідно до ч. 5 ст. 32 Кодексу порядок створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку визначається Кабінетом Міністрів України.

Механізм створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту (далі - захисні споруди), у тому числі споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів, та ведення його обліку, визначає Порядок створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 року №138 (далі - Порядок № 138).

Пунктом 3 Порядку № 138 визначено, що балансоутримувач захисної споруди це власник захисної споруди або юридична особа, яка утримує її на балансі; утримання захисних споруд це комплекс заходів організаційного, матеріально-технічного, інженерного, фінансового та іншого характеру, що спрямовані на забезпечення готовності захисних споруд до використання за призначенням.

Відповідно до ч. 8 ст. 32 Кодексу утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється суб`єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів.

Пунктом 9 Порядку №138 передбачено, що утримання фонду захисних споруд у готовності до використання за призначенням здійснюється їх балансоутримувачами.

Згідно із пунктом 10 Порядку №138 балансоутримувач забезпечує утримання захисних споруд та інших споруд, що повинні використовуватися для укриття населення, а також підтримання їх у стані, необхідному для приведення у готовність до використання за призначенням відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд.

Конкретний строк приведення захисної споруди в готовність до використання за призначенням (крім споруд, що відповідно до законодавства повинні перебувати в постійній готовності) зазначається в паспорті захисної споруди, а саме: не більше 12 годин - для захисних споруд, призначених для укриття працівників (персоналу, найбільшої працюючої зміни) суб`єктів господарювання, віднесених до відповідних категорій цивільного захисту; не більше 24 годин - для інших захисних споруд, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів.

Частиною 1 статті 20 Кодексу визначено, що до завдань та обов`язків суб`єктів господарювання у сфері цивільного захисту, серед інших, належить організація виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту; планування та організація роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення; організація обліку фонду захисних споруд; здійснення контролю за утриманням та станом їх готовності; проведення їх технічної інвентаризації, тощо.

Згідно із пунктом 11 Порядку №138 вимоги щодо утримання та експлуатації захисних споруд визначаються МВС.

Так, Вимоги щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 року №579 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 30.07.2018 року за №879/32331, якими внормовано питання утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту (далі - Вимоги).

Відповідно до пункту 1 розділу І Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, споруди фонду захисних споруд мають утримуватися та експлуатуватися у стані, що дозволяє привести їх у готовність до використання за призначенням у визначені законодавством терміни.

Захисні пристрої призначені для захисту осіб, що переховуються у сховищах, від надмірного тиску повітряної ударної хвилі під час застосування звичайної зброї та засобів масового ураження. До захисних пристроїв, якими обладнуються сховища, належать захисно-герметичні і герметичні двері, віконниці (ставні), захисні секції, клапани-відтиначі, КНТ тощо (пп. 1 п. 2 розділу III Вимог).

Балансоутримувач відповідно до норм цих Вимог забезпечує утримання, контроль за станом, проведення перевірок, технічного обслуговування, поточних та капітальних ремонтів конструктивних елементів, спеціального обладнання, інженерних мереж та систем життєзабезпечення захисних споруд під час усього періоду використання сховищ у режимі ПРУ (пункт 6 Розділу VIII Вимог).

Відповідно до підпункту 1 пункту 2 розділу VI Вимог для забезпечення готовності захисних споруд до використання за призначенням їх балансоутримувачі здійснюють оцінку стану їх готовності, організовують періодичні огляди стану захисних споруд, перевірку працездатності їх основного обладнання, планують і проводять технічне обслуговування обладнання та систем життєзабезпечення захисних споруд.

Оцінка стану готовності захисних споруд (далі - оцінка стану готовності) - здійснюється щороку з метою виявлення недоліків у стані утримання та експлуатації захисних споруд, передбачення заходів щодо приведення захисної споруди в готовність до використання за призначенням.

Крім того, оцінка стану готовності здійснюється в таких випадках: у разі проведення технічної інвентаризації захисної споруди як об`єкта нерухомого майна; у разі підготовки пропозицій щодо подальшого використання захисної споруди; після пожеж, аварій, катастроф та інших надзвичайних ситуацій, що могли негативно вплинути на технічний стан захисної споруди; у разі здійснення ДСНС заходів державного нагляду (контролю) за станом готовності захисних споруд відповідно до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

За результатами оцінки стану готовності складається акт оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту за формою згідно з додатком 11 до цих Вимог.

Результати оцінки стану готовності, отримані під час нагляду, ураховуються під час складення документів (актів, приписів) за його результатами (пп. 4 п. 2 розділу VI Вимог).

Підпунктами 5, 6 пункту 2 розділу VI Вимог визначено, що залучення фахівців структурних підрозділів із питань цивільного захисту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, органів і підрозділів ДСНС до оцінки стану готовності, проведення інших обстежень захисних споруд (за винятком оцінки стану готовності під час нагляду) здійснюється за зверненням балансоутримувача.

Відповідно до підпункту 8 пункту 2 розділу VI Вимог під час оцінки стану готовності перевіряються: загальний стан приміщень, входів, оголовків аварійних виходів, гідроізоляції, повітрозабірних і витяжних каналів, обвалування окремо розташованих і підсипки покриття у вбудованих захисних спорудах, покрівлі та бічних поверхонь гірничих виробок, кріплень і захисно-герметичних перемичок (зовнішнім оглядом); двері (ворота, ставні), механізми задраювання, захисні пристрої, системи вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання, зв`язку, автоматики та іншого інженерного обладнання (випробуванням на працездатність); температура і відносна вологість повітря всередині захисної споруди; наявність і стан засобів пожежогасіння; герметичність захисної споруди.

За результатами оцінки стану готовності захисну споруду може бути визнано як готову, обмежено готову або неготову до використання за призначенням. Захисна споруда вважається обмежено готовою або неготовою, якщо вона має хоча б один із недоліків, зазначених в основних недоліках в утриманні захисних споруд, що погіршують стан їх готовності, наведених у додатку 13 до цих Вимог.

У разі відсутності таких недоліків захисна споруда вважається готовою до використання за призначенням (пп. 8 п. 2 розділу VI Вимог).

Таким чином, утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням покладається на суб`єктів господарювання, на балансі яких вони перебувають, за рахунок власних коштів, що передбачено пунктом 8 статті 32 Кодексу та пунктом 9 Порядку.

За обставин справи, захисна споруда цивільного захисту протирадіаційне укриття № 02729, яке розташоване за адресою: вул. Свободи, буд. 55, м. Ямпіль, Могилів - Подільського району Вінницької області, балансоутримувачем якого є Комунальне підприємство "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради, не приведена до стану готовності, що підтверджується наявним в матеріалах справи доказами, зокрема, Актами оперативного огляду об`єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення від 03.06.2023 (а.с. 84) та від 27.06.2023 (а.с. 85).

Так, належним, допустимим та достатнім доказом усунення особою виявлених перевіркою порушень є акт перевірки з висновками про відсутність порушень та про готовність відповідних сховищ до використання, який може дійсно свідчити про такий факт, оскільки у спірних правовідносинах саме контролюючий орган наділений повноваженнями щодо встановлення наявності або відсутності порушень відповідачем законодавства.

У відзиві відповідач зазначив, що 21.08.2023 між Комунальним підприємством "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_1 укладений договір № 36-23 ТО на проведення технічного обстеження і отримання висновків спеціаліста. Також, вказав, що приведення у стан готовності споруди цивільного захисту - протирадіаційне укриття № 02729 буде здійснено за наявності відповідних коштів.

Посилання відповідача на відсутність власних коштів, як на підставу невжиття заходів щодо приведення захисної споруди цивільного захисту у належний технічний стан, є необґрунтованими, адже відсутність фінансування не звільняє балансоутримувача від дотримання вимог законодавства в сфері цивільного захисту населення та не може визнаватися поважною причиною для відкладення заходів щодо приведення захисної споруди цивільного захисту населення у належний для експлуатації стан.

Відсутність вчинення відповідачами заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди свідчить про протиправну бездіяльність відповідачів, що, зважаючи на цільове призначення вказаної захисної споруди цивільного захисту, може не захистити належним чином від загрози життю та/або здоров`ю людей та у разі їх не усунення, можуть призвести до незворотних наслідків.

Статтею 3 Конституції України закріплено, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Суд зазначає, що недодержання вимог законодавства України у сфері використання та забезпечення функціонування об`єктів цивільного захисту (захисних споруд) призводить до його обмеженої готовності до використання за призначенням, а захисна споруда не здатна у належному обсязі забезпечити захист цивільного населення та у разі використання за призначенням може створювати загрозу для життя та здоров`я людей.

Невжиття відповідачами визначених законодавством заходів з метою приведення укриття до стану готовності суперечить інтересам держави у сфері підготовки країни до оборони в умовах воєнного стану та захисту життя людини.

Аналогічну правову позицію висловив Верховний Суд у справі № 826/12192/16 (постанова від 03.10.2018) та у справі № 820/5164/15 (постанова від 25.07.2019).

З огляду на те, що протирадіаційне укриття №02729 є стратегічно важливою спорудою цивільного захисту, тому невжиття відповідачами заходів щодо приведення його у готовність до використання є протиправною бездіяльністю.

Таким чином, позов спрямований на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, забезпечення захисту цивільного (мирного) населення, особливо у питаннях підтримання колективних засобів захисту, якими є захисні споруди та інші місця можливого перебування людей для збереження їх життя та здоров`я в умовах військової агресії.

Отже, суд погоджується з позицією Керівника Могилів - Подільської окружної прокуратури Вінницької області, який діє в інтересах держави про наявність підстав для зобов`язання відповідачів вжити заходів щодо приведення у готовність до використання захисної споруди цивільного захисту № 02729 по вул. Свободи, 55 у м. Ямпіль, Могилів-Подільського району, Вінницької області згідно з Вимогами щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 "Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту".

Згідно з ч. 1 ст. 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст. 78 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Перевіривши обґрунтованість вимог прокурора, оцінивши надані ним докази та докази відповідача, суд приходить до переконання про наявність підстав для задоволення адміністративного позову.

Відповідно до ч. 2 ст. 139 КАС України при задоволенні позову суб`єкта владних повноважень з відповідача стягуються виключно судові витрати суб`єкта владних повноважень, пов`язані із залученням свідків та проведенням експертиз.

Оскільки під час розгляду справи не залучались свідки та не проводились експертизи, питання про розподіл судових витрат не вирішується.

Керуючись ст.ст. 73-77, 90, 94, 139, 241, 245, 246, 250, 255, 295 КАС України, -

ВИРІШИВ:

Адміністративний позов Керівника Могилів - Подільської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави - задовольнити.

Визнати протиправною бездіяльність Комунального підприємства "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради та Ямпільської міської ради стосовно невжиття заходів щодо приведення у готовність до використання захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття № 02729, що знаходиться за адресою: вул. Свободи, буд. 55, м. Ямпіль, Могилів-Подільський район, Вінницька область.

Зобов`язати Комунальне підприємство "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради та Ямпільську міську раду вжити заходів щодо приведення у готовність до використання захисної споруди цивільного захисту № 02729, що знаходиться за адресою: вул. Свободи, буд. 55, м. Ямпіль, Могилів-Подільський район, Вінницька область, відповідно до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 "Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту".

Рішення суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 255 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Інформація про учасників справи:

Позивач: Керівник Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави (код ЄДРПОУ - 02909909, вул. Покровська, 5, м. Могилів - Подільський, Вінницька область, 24000);

Відповідач 1: комунальне підприємство "Ямпільське міське господарство" Ямпільської міської ради (код ЄДРПОУ - 05454059, вул. Автотранспортна, 8, м. Ямпіль, Могилів - Подільський район, Вінницька область, 24500);

Відповідач 2: Ямпілька міська рада Могилів - Подільського району (код ЄДРПОУ - 03772660, вул. Свободи, 132, м. Ямпіль, Могилів - Подільський район, Вінницька область, 24500).

СуддяДмитришена Руслана Миколаївна

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117793121
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —120/12255/23

Рішення від 19.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні