Ухвала
від 20.03.2024 по справі 601/830/24
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/830/24

Провадження № 1-кс/601/229/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 березня 2024 року місто Кременець

Слідчий суддя Кременецького районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання начальника СД Кременецького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджено начальником Шумського відділу Кременецької окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,-

УСТАНОВИВ:

Начальник СД Кременецького РВП ГУ НП в Тернопільській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді ІНФОРМАЦІЯ_1 з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації по кримінальному провадженні №12024216010000060 від 04 березня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України. Клопотання погоджене начальником Шумського відділу Кременецької окружної прокуратури ОСОБА_5 ..

Клопотання обґрунтовує тим, що у провадженні СД Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали досудового розслідування, які 04.03.2024 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024216010000060, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що О/у СКП Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області виявлено, що у червні 2023 року ФОП ОСОБА_6 привласнено та використано не за призначенням грошові кошти в сумі 250 000 (двісті п`ятдесят тисяч) гривень, які остання отримала шляхом обману під приводом мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу, а саме придбання обладнання для ведення підприємницької діяльності та роботи магазину.

Встановлено, що згідно абзацу 2 ч.20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого Кабінетом Міністрів України №738 від 21.06.2022 «Деякі питання надання грантів бізнесу» (далі Порядок) обов`язковою умовою договору мікрогранту є створення протягом шести місяців з дня укладання договору мікрогранту робочих місць та працевлаштування на них осіб на строк не менше як 24 місяці.

Так, громадянка ОСОБА_6 в червні 2023 року отримала позитивне рішення ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо надання їй мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу, а саме придбання обладнання (меблів, касового апарату, кавової машини, вітрин, морозильних камер та ін.) для ведення підприємницької діяльності та функціонування магазину, що по АДРЕСА_1 .

На підставі вказаного рішення Мінекономіки перерахувало на спеціальний рахунок уповноваженого банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » відповідно до Договору про взаємодію на рахунок отримувача ФОП ОСОБА_6 грошові кошти у сумі 250 000 гривень на створення або розвиток власного бізнесу.

Згідно п.5 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738 мікрогранти надаються для покриття таких напрямів витрат: придбання меблів, обладнання, транспортних засобів (які будуть використовуватися в комерційних та виробничих цілях), необхідних для провадження господарської діяльності, які не підлягають відчуженню до виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави).

В ході досудового розслідування встановлено наступне: згідно інформації ІНФОРМАЦІЯ_4 , на території с Тилявка Кременецького району Тернопільської області розміщено три торгові об`єкти, де здійснюють торгову діяльність ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 ; допитаний в якості свідка ОСОБА_10 , оперуповноважений СКП Кременецького РВП повідомив, що в ході виконання оперативно-розшукових заходів ним було встановлено, що за адресою АДРЕСА_1 близько 15 років функціонує магазин «Діамант», в якому здійснює свою господарську діяльність ФОП ОСОБА_7 . Будь-якого оновлення обладнання, меблів та іншого технічного забезпечення в зазначеному приміщення не виявлено.

Згідно п.6 Порядку надання мікрогрантів за рахунок джерел, передбачених абзацом сьомим пункту 1 цього Порядку, здійснюється Мінекономіки через АТ ІНФОРМАЦІЯ_3 (далі - уповноважений банк) на підставі рішень ІНФОРМАЦІЯ_2 , включених до подання про надання мікрогрантів відповідно до договору про взаємодію між ІНФОРМАЦІЯ_5 , уповноваженим банком та ІНФОРМАЦІЯ_6 .

З метою всебічного, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення виникла необхідність в отриманні права на тимчасовий доступ до оригіналів документів (належним чином завірених копій в паперовому або електронному варіанті) про отримання виплати мікрогрантів фізичною особою-підприємцем ОСОБА_6 за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою Надання грантів для створення або розвитку бізнесу (зокрема документів, що стали підставою отримання мікрогранту ФОП ОСОБА_6 ) відповідно до цілей проекту, що знаходяться в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_7 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Вищевказана інформація містить відомості, які мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у вказаному кримінальному провадженні, а також допоможе встановити обставини вчинення правопорушення.

Начальник ІНФОРМАЦІЯ_8 в судове засідання не з`явилася, однак на адресу суду надіслала заяву про розгляд клопотання у її відсутності, клопотання підтримує та просить його задовольнити.

З огляду на викладене, відповідно до вимог ч.4 ст. 107 КПК України, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Подане клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів відповідає вимогам ч.2 ст. 160 КПК України.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 6 статті 163КК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, ознайомившись з клопотанням та доданими до нього документами приходить до висновку, що органу досудового розслідування доцільно надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів що знаходяться в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_7 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Як вбачається із змісту частин 3, 4 статті 165 КПК України особа,яка пред`являєухвалу протимчасовий доступдо речейі оригіналівабо копійдокументів,зобов`язана залишитиволодільцю речейі оригіналівабо копійдокументів описречей іоригіналів абокопій документів,які буливилучені навиконання ухвалислідчого судді,суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів.

На підставі наведеного, керуючись статтями 135, 160, 163, 165, 309 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати начальнику СД Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому дізнавачу сектору дізнання Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_11 ; дізнавачу сектору дізнання Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 ; дізнавачу сектору дізнання Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 ; дізнавачу сектору дізнання Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_14 , дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів (належним чином завірених копій в паперовому або електронному варіанті) про отримання виплати мікрогрантів фізичній особі-підприємцю ОСОБА_6 за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою Надання грантів для створення або розвитку бізнесу (зокрема документів, що стали підставою отримання мікрогранту ФОП ОСОБА_6 ) відповідно до цілей проекту, що знаходяться в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_7 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів (ч. 1 ст. 166 КПК України).

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКременецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117803499
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —601/830/24

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні