Ухвала
від 19.03.2024 по справі 2-1237/11
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1237/11

6/180/64/24

У Х В А Л А

19 березня 2024 р. Марганецький міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді - Янжули О.С.

секретар - Котова Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Марганецького міського суду Дніпропетровської області подання державного виконавця Марганецького відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Любові Литвин про примусовий привід боржника,

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець звернувся до суду із зазначеним поданням, посилаючись на те, що на виконанні у Марганецькому відділі державної виконавчої служби ) Нікопольському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) перебуває виконавче провадження АСВП № 33720215, виконавчий лист №2/0424/572/2012 від 20.06.2012 року виданий Марганецьким міським судом, про стягнення аліментів з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 у розмірі 1/6 частини всіх видів доходу щомісячно , на утримання сина ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Виконавче провадження з виконання виконавчого листа відповідно до вимог ЗУ «Про виконавче провадження» відкрито 21.06.2012 року ( АСВІ №33720215). Копії постанов про відкриття виконавчого провадження направлено сторонам 21.06.2012 року . вих. № 28.15-34/7120.

З метою примусового виконання вказаного виконавчого документ постійно формуються запити, через Автоматизовану систему виконавчн проваджень, про джерела отримання доходів боржників - фізичних осі' отримання пенсії, наявність розрахункових рахунків (останні 07.03.2024 р).

Згідно відповідей на вказані запити інформація про джерела отримання доходів боржником - фізичною особою, отримання пенсії, наявність розрахункових рахунків відсутня.

Формуються Інформаційні довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, згідно яких у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомості про наявність у боржника права власності на будь-яке майно відсутні.

Згідно витягів з Єдиного державного реєстру МВС України автотранспортні засоби за боржником не зареєстровані ( 25.12.2023. р.).

З метою забезпечення виконання державним виконавцем було винесено постанову про арешт майна та внесені відомості до Державного реєстру речових прав. Крім того, арештовані кошти на рахунках боржника. Згідно повідомлення банку, кошти на розрахункових рахунках відсутні. На даний час інформація про відкриття нових рахунків відсутня.

З моменту відкриття виконавчого провадження по теперішній час існує заборгованість по виконавчому листу зі сплати аліментів в сумі 138 520, 35 грн. Аліменти боржник не сплачує.

В матеріалах виконавчого провадження міститься повідомлення про наявність боргу та повістки які неодноразово направлялись на адресу мешкання боржника остання - 30.06.2022 року, але згідно реєстру поштового відправлення - конверт повернувся на адресу за закінченням терміну зберігання, боржник без поважних причин не з`являється за викликом виконавця та вимоги виконавчого документа не виконує.

Відповідно до абз. 2 п. 14 ч. З ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу. Просить вирішитипитання пропримусовий привід ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 до Марганецького міського відділу державної виконавчої служби на 01.04.2024 р.

Вивчивши матеріали подання державного виконавця, суд прийшов до наступного.

Відповідно до п.14 ч.3 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», у разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставленні особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Встановлено, що державним виконавцем не надано доказів про те, що боржник ОСОБА_1 був належним чином повідомлений про дату та час явки до державного виконавця та за викликом державного виконавця не з`явилася.

До матеріалів клопотання додано вимогу виконавця від 18.06.2018 р., проте докази відправлення такої боржнику та її отримання останнім, відсутні.

Перевірка місця проживання боржника державним виконавцем не проводилась, не перевірено факт можливої зміни реєстрації місця проживання боржника.

Отже, суду не надано доказів того, що боржник навмисно не з`являється до державного виконавця та перешкоджає виконанню рішення суду.

Крім того, у поданні державний виконавець керується на ст. 375 ЦПК України, хоча з 15 грудня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу Адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» № 2147-VIII від 03.10.2017 року, яким цивільний процесуальнийкодекс України викладено в новій редакції, відповідно до якої привід боржника передбачено ст. 438 ЦПК України. Відповідно до ч.3 вказаної статті суд розглядає подання виконавця протягом десяти днів.

Статтею 33Конституцією України гарантована свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення порушення прав, свобод і інтересів особи, суд не знаходить підстав для задоволення подання.

Керуючись ст.ст.259,260,438 ЦПК України, ст.18 Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Узадоволенні поданнядержавного виконавцяМарганецького відділудержавної виконавчоїслужби уНікопольському районіДніпропетровської областіПівденного Міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) ЛюбовіЛитвин пропримусовий привід боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 доМарганецького міськоговідділу державноївиконавчої службина 01.04.2024р. - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: О. С. Янжула

СудМарганецький міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117806488
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-1237/11

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Янжула О. С.

Ухвала від 23.03.2022

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 13.03.2022

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 09.03.2022

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Бородавка К. П.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Бородавка К. П.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Рішення від 26.08.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Рішення від 26.08.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Рішення від 22.03.2011

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Клочко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні