Ухвала
від 21.03.2024 по справі 289/1926/23
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/1926/23

Номер провадження 2-о/289/4/24

УХВАЛА

21.03.2024 м. Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області у складі:

головуючого судді - Кириленка О.О.,

присяжних Осевича Ю.М., Данилюка П.А.,

за участю секретаря судового засідання Науменко І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб Радомишльської державної нотаріальної контори, Городоцької територіальної громади Житомирського району Житомирської області, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи безвісно відсутньою,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Радомишльського районного суду Житомирської області перебуває вказана справа.

В судовому засіданні представник заявниці заявив клопотання, в якому просив суд витребувати докази від:

- ВП №3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області належним чином завірені копії документів з матеріалів з кримінального провадження №12020060280000376 від 07.10.2020 за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, по факту зникнення безвісті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі постанови про закриття даного кримінального провадження (за наявності даного документа);

- Державної прикордонної служби України інформацію щодо перетинання за період з 01.01.2020 по день надання відповіді, державного кордону України громадянином України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Радомишль, Житомирської області, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- Центру обслуговування платників Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформацію щодо отримання доходу громадянином України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Радомишль, Житомирської області, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2020 по день надання відповіді на ухвалу суду про витребування доказів;

- ГУ ПФУ в Житомирській області відомості щодо персоніфікованого обліку (розгорнуту виписку з облікової картки застрахованої особи) щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радомишль, Житомирської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2020 по день надання відповіді на ухвалу суду про витребування доказів, а також інформацію чи здійснюється наразі нарахування і виплата пенсії ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якщо не здійснюється, то вказати з якого періоду та з яких підстав;

- Радомишльського відділу ДРАЦС у Житомирському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м. Київ) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радомишль, Житомирської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , якщо такий є;

- Департаменту інформатизації МВС України витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радомишль, Житомирської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , в період часу з 01.01.2020 по день надання відповіді на ухвалу суду про витребування доказів.

В судове засідання заінтересовані особи не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, представник Городоцької селищної ради надіслав до суду заяву, в якій вона просить суд провести розгляд справи без її участі.

Розглянувши заявлені представником заявниці клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч. 2 ст. 77 ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Таким чином, з вищенаведених положень законодавства вбачається, що самостійне отримання заявником вищевказаних доказів неможливе, тому вони мають бути витребувані судом, у зв`язку з чим клопотання підлягає до задоволення.

Водночас, суд, за власною ініціативою, з метою з`ясування обставин по справі, вважає за необхідне витребувати від Радомишльської державної нотаріальної контори Житомирської області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , який помер у 1999 році, а також витребувати від Радомишльської міської ради Житомирської області інформацію про зареєстроване місце проживання ОСОБА_2 , який є співвласником житлового будинку, який розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Керуючись ст. ст. 77, 81, 84, 260, 293 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявниці витребування доказів задовольнити.

Витребувати від ВП №3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області належним чином завірені копії документів з матеріалів з кримінального провадження №12020060280000376 від 07.10.2020 за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, по факту зникнення безвісті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі постанови про закриття даного кримінального провадження (за наявності даного документа).

Витребувати від Державної прикордонної служби України інформацію щодо перетинання за період з 01.01.2020 по день надання відповіді, державного кордону України громадянином України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Радомишль, Житомирської області, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від Центру обслуговування платників Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформацію щодо отримання доходу громадянином України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Радомишль, Житомирської області, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2020 по день надання відповіді на ухвалу суду про витребування доказів.

Витребувати від ГУ ПФУ в Житомирській області відомості щодо персоніфікованого обліку (розгорнуту виписку з облікової картки застрахованої особи) щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радомишль, Житомирської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 01.01.2020 по день надання відповіді на ухвалу суду про витребування доказів, а також інформацію чи здійснюється наразі нарахування і виплата пенсії ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якщо не здійснюється, то вказати з якого періоду та з яких підстав.

Витребувати від Радомишльського відділу ДРАЦС у Житомирському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м. Київ) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радомишль, Житомирської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , якщо такий є;

Витребувати від Департаменту інформатизації МВС України витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радомишль, Житомирської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , в період часу з 01.01.2020 по день надання відповіді на ухвалу суду про витребування доказів.

Витребувати від Радомишльської державної нотаріальної контори Житомирської області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , який помер у 1999 році.

Витребувати від Радомишльської міської ради Житомирської області інформацію про зареєстроване місце проживання ОСОБА_2 , який є співвласником житлового будинку, який розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Копію ухвали направити ВП №3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області, Державної прикордонної служби України, Центру обслуговування платників Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області, ГУ ПФУ в Житомирській області, Радомишльському відділу ДРАЦС у Житомирському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м. Київ), Департаменту інформатизації МВС України, Радомишльській державній нотаріальній конторі Житомирської області, Радомишльській міській раді Житомирської області, для виконання.

Витребувані докази слід надати до канцелярії Радомишльського районного суду Житомирської області протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Одночасно суд роз`яснює, що, відповідно до чинного законодавства, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Розділом 1 Главою 9 ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Згідно ст.146ЦПК України,у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст. 148 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

У випадку повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Розгляд справи відкласти на 30.05.2024 об 10:00 год.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Кириленко

Присяжні: Ю.М. Осевич

П.А. Данилюк

СудРадомишльський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117807122
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —289/1926/23

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні