Ухвала
від 21.03.2024 по справі 292/171/24
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/171/24

Провадження № 2/292/89/24

У Х В А Л А

21 березня 2024 року смт Пулини

Червоноармійський районний суд Житомирської області в складі: головуючої судді Рябенької Т.С., секретаря судового засідання Володіної В.В., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження у смт Пулини цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про визнання права на спадщину за законом,

В С Т А Н О В И В :

У лютому 2024 року позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з даним позовом до Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області, в якому просить визнати за нею в порядку спадкування за законом право на земельну частку (пай) згідно сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЖТ 22-13 № 0159654 від 09.01.1997 у землі КСП "Мрія" с. Пулино-Гута на території Пулиногутянської сільської ради Червоноармійського (нині Житомирського) району Житомирської області розміром 3,91 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості) після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді від 05.02.2024 відкрито провадження по даній справі та призначено підготовче засідання в порядку загального позовного провадження. Позивачка ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_3 у підготовче засідання, не з"явилися, від останнього на адресу суду надійшло письмове клопотання про перенесення підготовчого засідання на іншу дату та витребування у Пулино-Гутського старостинського округу Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області копії заповіту, складеного ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . Представник відповідача в підготовче засідання не з"явився, про місце та час розгляду справи повідомлений належним чином. Від селищного голови Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області на адресу суду надійшла письмова заява, в якій він просить суд проводити розгляд справи без участі представника селищної ради. Позовні вимоги визнають повністю. Згідно ч. 3ст. 211 ЦПК Україниучасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Розглянувши клопотання представника позивачки, ознайомившись з матеріалами справи, суд дійшов такого висновку. 19.03.2024 на запит суду з Пулинської державної нотаріальної контори Житомирської області надійшла відповідь № 155/01-16 від 15.03.2024 з інформаційними довідками зі Спадкового реєстру, згідно яких вбачається, що до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 приватним нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області заведена спадкова справа № 85/2023. Наявний чинний заповіт, складений ОСОБА_2 01.10.1996 та посвідчений Пулиногутською сільською радою Червоноармійського району Житомирської області.

Враховуючи викладене, з метою повного та об"єктивного з"ясування всіх обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування у Пулино-Гутського старостинського округу Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області копії заповіту, складеного ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . Згідно ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках витребування нових (додаткових) доказів. Відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви у випадках передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал. Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне оголосити перерву у підготовчому засіданні для витребування вищевказаних доказів.

Керуючись ч. 5 ст. 198, ч. 2 ст. 258, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Оголосити перерву у підготовчому засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про визнання права на спадщину за законом у зв"язку з необхідністю витребування нових доказів.

Підготовче засідання по справі призначити на 28березня 2024року на11годину 00хвилин. Повторити виклик учасників справи в підготовче засідання.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_3 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Пулино-Гутського старостинського округу Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області належним чином завірену копію заповіту, складеного ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який посвідчений 01 жовтня 1996 року Пулиногутською сільською радою Червоноармійського району Житомирської області за № 30, номер у Спадковому реєстрі 36943292 з відміткою про його чинність.

Вищезазначені докази слід надати до Червоноармійського районного суду Житомирської області до 28 березня 2024 року. Згідно ч. ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.С. Рябенька

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117807150
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —292/171/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні