Ухвала
від 19.03.2024 по справі 344/15117/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/15117/21

Провадження № 2/344/198/24

У Х В А Л А

19 березня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Бабій О.М.,

секретаря Волощук Є.Ю.,

за участі представника позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 , представника третьої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Приватного підприємства «ГАЛ-КОМФОРТ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача КП «Івано-Франківськводоекотехпром» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок залиття та пошкодження нежитлових приміщень,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області знаходиться наведена цивільна справа.

Ухвалою суду від 12 грудня 2022 року в справі призначено будівельно-технічну експертизу.

Проведення експертизи доручено експертам Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру судових експертиз Міністерства внутрішніх справ України.

11 березня 2024 року до суду надійшло клопотання експерта ОСОБА_5 у якому експерт вказує на велике поточне навантаження на експерта з виконання будівельно-технічних експертиз, тому пропонує погодити строки проведення експертизи у травні 2024 року. Також експерт просить надати додаткові матеріали, а саме: акт про затоплення нежитлового приміщення АДРЕСА_1 , за 14.07.2020; технічний паспорт на нежитлове приміщення № НОМЕР_1 на АДРЕСА_2 ; правовстановлюючу документацію на нежитлове приміщення АДРЕСА_1 ; документи в частині кошторису щоб встановити вартість ремонтно-будівельних робіт та надати безперешкодний доступ для огляду об`єкту вказаного в ухвалі за участю зацікавлених осіб.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечила щодо задоволення клопотання експерта. Вказала, що як тільки експерт вкаже дату та час огляду, то її довірителька надасть доступ експерту та зацікавленим особам. Щодо надання додаткових документів, то повідомила,що документи, які просить надати експерт, є в матеріалах справи.

Представник відповідача в судовому засіданні погодив строки проведення експертизи у травні 2024 року. Не заперечив щодо надання доступу до об`єкту. Щодо надання додаткових документів, то повідомив,що документи, які просить надати експерт, є в матеріалах справи.

Представники третьої особи в судовому засіданні не заперечив щодо задоволення клопотання.

Заслухавши думку представників сторін, вивчивши клопотання експерта, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання експерта.

Щодо документів, то об`єктом дослідження є нежитлове приміщення № 51А, а не № 51, а експерт просить надати документи, які стосуються приміщення № 51, що не є об`єктом дослідження.

Акту про затоплення нежитлового приміщення АДРЕСА_1 , за 14.07.2020 не існує, а в матеріалах справи є копія акту про затоплення нежитлового приміщення АДРЕСА_1 , за 15.07.2020 (а.с.31).

Копія технічного паспорту на нежитлове приміщення АДРЕСА_1 та копії правовстановлюючих документів є в матеріалах справи (а.с.14-25).

За змістом п. 6 ч. 6 ст. 72 ЦПК України експерт має право користуватися іншими правами, що надані Законом України «Про судову експертизу».

Відповідно до п. 3 ст. 13 Закону України «Про судову експертизу» незалежно від виду судочинства судовий експерт має право з дозволу особи або органу, які призначили судову експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих чи судових дій і заявляти клопотання, що стосуються предмета судової експертизи.

Клопотання експерта є обґрунтованими, висновок експерта є необхідним у вказаній справі для встановлення істини у справі.

Але, навіть у випадку неможливості отримання висновку експерта та його відсутність, як доказу у справі, не означає, що позивач не має права подавати інші докази на підтвердження своїх вимог, висновок експерта оцінюється судом на рівні з іншими доказами, які надаються сторонами.

За наведених обставин, клопотання експерта підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 108 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання експерта ОСОБА_5 від 06 березня 2024 року задоволити.

Погодити строки проведення експертизи у травні 2024 року.

Надати експерту для проведення експертизи матеріали цивільної справи 344/1517/21

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бабій О.М.

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117811929
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —344/15117/21

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні