Ухвала
від 21.03.2024 по справі 441/202/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/202/24

1-кс/441/164/2024

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

21.03.2024 слідчий суддя Городоцького районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42023142270000033 від 05.06.2023 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

СВ ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, що внесене 05.06.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023142270000033 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Для проведення повного та всебічного досудового розслідування та встановлення істини у даному кримінальному провадженні слідчий СВ ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 за погодженням із начальником Городоцького відділу Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_4 звернувся в суд із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю надання їх для ознайомлення та проведення вилучення (виїмки) через відділення АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Городок Львівської області, що за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: документів, які містять інформацію про рух грошових коштів та інше по банківському рахунку НОМЕР_3 з 01.01.2023 по дату винесення ухвали

Мотивуючи клопотання, посилається на те, що досудовим розслідуваннямвстановлено,що невстановленіслужбові особив ходівиконання будівельно-ремонтнихробіт натериторії Львівськогорайону Львівськоїобласті шляхомзловживання своїмслужбовим становищемвчиняють заволодіннябюджетними коштамиу великихрозмірах.Так, встановлено, що 02.06.2023 ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі міського голови ОСОБА_5 з Приватним підприємством « ОСОБА_6 » в особі директора ОСОБА_7 укладено Договір про закупівлю робіт № 323 від 02.06.2023, предметом якого є «Аварійно-відновлювальні роботи по будівництву моста через р. Дністер на автомобільній дорозі Монастирець-Поляна (нове будівництво) по ліквідації наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008 р. в с.Монастирець Городоцького району Львівської області». Коригування. (ДК021:2015:45221000-2 будівництво мостів, тунелів, шахт і метрополітенів) (далі Договір). Згідно п. 3.1 Договору ціна Договору становить 16567947 грн., згідно п. 5.1 Договору строк (термін) виконання робіт до 30.06.2024 року включно. Банківський рахунок НОМЕР_3 відкритий на ПП « ОСОБА_8 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Вказує, що отримання відомостей про рух грошових коштів на вказаному банківському рахунку має істотне значення для встановлення винуватців вчиненого кримінального правопорушення, дасть змогу встановити факти зняття грошових коштів, осіб, які здійснювали відповідні операції, а в подальшому дасть змогу допитати їх щодо обставин, які підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні.

Слідчий СВ ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , у заяві клопотання підтримав покликаючись на мотиви у ньому викладені, просив про розгляд такого за його відсутності.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у володінні якого знаходиться згадана вище інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до положень ч.4ст.107 КПК Українифіксування за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, доходжу наступного висновку.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 162 КПК Українидо охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,належать відомості,які можутьстановити банківськутаємницю.

Із змісту клопотання від 15.03.2024 та доданих до нього документів убачається, що СВ ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, що внесене 05.06.2024 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023142270000033 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, що невстановлені службові особи, в ході виконання будівельно-ремонтних робіт на території Львівського району Львівської області, шляхом зловживання своїм службовим становищем вчиняють заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У судовому засіданні слідчим суддею встановлено, що клопотання слідчого за своєю суттю в цілому відповідає вимогам ч. 6 ст.132, ст.160 КПК України, обставин, передбачених п. п. 1-3 ч. 3 ст.132, ст.161та абз. 2 ч. 6 ст.163 КПК України, не встановлено.

Згідно з ч. 2ст. 132 КПК України, клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Порушень вимог Глави 10 КПК України- заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування та Глави 15 КПК України- тимчасовий доступ до речей і документів, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

Враховуючи наведене,приходжу довисновку,що наявнідостатні підставивважати,що документи (інформація), яка знаходиться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо банківського рахунку, сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин в ньому, а також, беручи до уваги те, що слідчий обґрунтовано покликається на можливість використання як доказів відомостей, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та неможливість іншими способами довести обставини вчинення даного кримінального правопорушення, тому, за наведених обставин, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.131,160,162,163,164 КПК України

у х в а л и в :

Клопотання слідчого СВ ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати заступнику начальника ВнП № 1 начальнику слідчого відділення Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому слідчого відділення ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_10 , слідчим слідчого відділення ВнП № 1 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю ознайомлення з ними та їх вилучення (виїмки), що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме до оригіналів наступних документів:

- документів, які містять інформацію про рух грошових коштів з 01.01.2023 по 21.03.2024 на банківському рахунку НОМЕР_3 , що належить ПП « ОСОБА_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 із зазначенням точного місця здійснення фінансових операцій по рахунку, розташування банківських установ, банкоматів, банківських терміналів, інших засобів за допомогою яких здійснювалось зняття/перерахування/оплата грошових коштів з вказаного рахунку, з наданням повної інформації про кожного одержувача грошових коштів (банківські реквізити номеру рахунку, назву установи, код, інше), які перераховувались із вказаного банківського рахунку, інформацію про місце зняття грошових коштів із рахунку, з отриманням фотографій фотофіксації та/або відеозаписів з камер відеоспостереження у відділеннях, філіях банку чи банкоматах такого місця зняття у зазначені періоди; документів які містять інформацію про власника банківського рахунку, з наданням фотознімків (відеозаписів) особи, яка відкривала банківський рахунок, а надалі отримувала/перераховувала грошові кошти з банківського рахунку; документи, які стали підставою для відкриття вказаного рахунку (надавались споживачем банківських послуг при відкритті рахунку), у тому числі копія паспорта особи, яка укладала договір, фото такої особи, заяви на відкриття банківського рахунку, інші документи, які містять персональні дані такої особи із зазначенням її місця проживання, а також копію укладеного з банком договору; документи, які містять інформацію про реєстрацію у системі Інтернет-банкінгу, IP адреси чи інші ідентифікуючі ознаки пристроїв з яких здійснювався вхід із зазначення дати, часу та місця входу в обліковий запис Web-банкінгу, дій, які вчинялись у обліковому записі, у тому числі відомості про здійснені платежі/перекази, відомості про адресу електронної пошти, контактні телефони, іншу наявну інформацію;

Зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 виготовити у цифровому та паперовому носії інформацію та документи зазначені в клопотанні, надати її для ознайомлення та проведення вилучення (виїмки) через відділення АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Городок Львівської області, що за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117814915
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —441/202/24

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні