Ухвала
від 20.03.2024 по справі 522/9654/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3517/24

Справа № 522/9654/19

Головуючий у першій інстанції Абухін Р. Д.

Доповідач Драгомерецький М. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

20.03.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Драгомерецького М.М.,

суддів: Дришлюка А.І., Громіка Р.Д.,

розглянувши клопотання представника Міністерства культури України та інформаційної політики України - Мнацаканяна Сергія Артуровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, по справі за позовом заступника прокурора Одеської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України, Міністерства культури України та інформаційної політики України до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «БЕСТ ГОТЕЛС ОФ ЮКРЕЙН», ОСОБА_4 , треті особи Державне підприємство «Одеський державний цирк», ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про визнання незаконним та скасування рішення, витребування майна з чужого незаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Одеського апеляційного суду перебуває цивільна справа за апеляційна скарга ОСОБА_4 на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 09 листопада 2023 року.

Розгляд справи призначено на 21 березня 2024 року о 15.00 годині.

15 березня 2024 року представник Міністерства культури України та інформаційної політики України - Мнацаканян С.А. звернувся до суду із клопотанням про розгляд справи, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Вивчивши матеріали справи колегія суддів приходить до висновку, щодо розгляду справи в режимі відеоконференції.

Положеннями ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

На виконання доручення Державної судової адміністрації України, у відповідності до пунктів 8, 45, 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року №1845/0/15-21, з 01.10.2022 року доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв`язку ЄСІТС (далі - ВКЗ), буде можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (далі - EC).

Відповідно до п. 46 Положення, за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, колегія суддів, вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції з представником Міністерства культури України та інформаційної політики України - Мнацаканяном С.А..

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, Одеський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Міністерства культури України та інформаційної політики України - Мнацаканяна Сергія Артуровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, яке призначено на 21 березня 2024 року о 15 год. 00 хв. - задовольнити.

Справу проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою Електронного кабінету Електронного суду та власних технічних засобів за наступними реквізитами:

ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1 , Мнацаканян Сергій Артурович .

Попередити, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду: М.М. Драгомерецький

Р.Д. Громік

А.І. Дришлюк

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117819533
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення, витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —522/9654/19

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні