Ухвала
від 21.03.2024 по справі 170/205/24
ШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 170/205/24

Провадження № 2-а/170/3/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

21 березня 2024 року смт. Шацьк

Суддя Шацького районного суду Волинської області Стрілець Н.В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до інспектора сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління ГУ НП у Волинській області лейтенанта поліції Дударчука Максима Івановича про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до інспектора сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління ГУ НП у Волинській області лейтенанта поліції Дударчука Максима Івановича про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення.

Однак, позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ст. 160, 161 КАС України.

Зокрема, із позовної заяви вбачається, що постанова серії ВНА №1610681 від 07.03.2024 року про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 121 КУпАП винесена інспектором сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління ГУ НП у Волинській області лейтенантом поліції Дударчуком Максимом Івановичем

Відповідно до ст. 222 КУпАП, органи Національної поліції розглядають справи про адміністративні правопорушення, зокрема, за ч. 5 ст.121 КУпАП.

Від імені органів Національної поліції розглядати справи про адміністративні правопорушення, зокрема за ч. 5 ст.121 КУпАП, і накладати адміністративні стягнення мають право працівники органів і підрозділів Національної поліції, які мають спеціальні звання, відповідно до покладених на них повноважень (ч. 2 ст. 222 КУпАП).

Отже, працівники органів і підрозділів Національної поліції, в даному випадку Головне управління НП у Волинській області при розгляді справи про адміністративне правопорушення діють від імені ГУ НП у Волинській області

Тому, належним відповідачем як суб`єктом владних повноважень у адміністративній справі щодо оскарження рішень (дій чи бездіяльності) у справі про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення щодо правопорушень, зазначених у ст. 222 КУпАП, повинен бути орган (підрозділ) Національної поліції - в даному випадку, Головне управління національної поліції у Волинської області, оскільки, працівники органів (підрозділів) Національної поліції діють від імені цих органів, а, отже, не можуть виступати відповідачем у справах цієї категорії. В свою чергу працівник поліції, який виніс оскаржувану постанову може бути третьою особою у даному спорі.

Однак, ОСОБА_1 пред`являє вимоги до поліцейського сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління ГУ НП у Волинській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 ., що є неналежним відповідачем по справі.

Таким чином, позивачу необхідно зазначити належного відповідача, а саме Головне управління національної поліції у Волинської області та надати суду належним чином оформлену позовну заяву.

На підставі викладеного та відповідно до ст. 169 КАС України позовну заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху, надавши термін для усунення зазначених недоліків.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169 КАС України суд, -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до інспектора сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління ГУ НП у Волинській області лейтенанта поліції Дударчука Максима Івановича про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання вимог суду позовна заява буде залишена без розгляду та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ Н.В.Стрілець

Згідно з оригіналом

Суддя Шацького районного суду Волинської області Н.В.Стрілець

СудШацький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117820541
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —170/205/24

Рішення від 04.04.2024

Адміністративне

Шацький районний суд Волинської області

Стрілець Н. В.

Рішення від 04.04.2024

Адміністративне

Шацький районний суд Волинської області

Стрілець Н. В.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Шацький районний суд Волинської області

Стрілець Н. В.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Шацький районний суд Волинської області

Стрілець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні