Ухвала
від 21.03.2024 по справі 922/3623/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"21" березня 2024 р.м. ХарківСправа № 922/3623/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді: Яризька В.О.

при секретарі судового засідання : Трофименко С.В.

розглянувши справу

за заявоюАкціонерного товариства "Мотор-Банк", м. Запоріжжя доПриватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс" про визнання банкрутом за участю :

представника ТОВ фірма "Промпостачсервіс" : Шпіньова Олена Михайлівна

арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича (в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів)

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 11.07.2018 приватне науково-виробниче підприємство "Інтеравіасервіс" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 08.07.2021 призначеноарбітражнукеруючу Овсієнко Аллу Вікторівну (свідоцтво № 1714 від 31.07.2013) ліквідатором Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс", код ЄДРПОУ 22687552.

До суду через кабінет системи "Електронний суд" від арбітражної керуючої Овсієнко А.В. надійшла заява, в якій вона просить суд відсторонити її від виконання обов`язків ліквідатора Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс" та застосувати для призначення нового ліквідатора Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс" автоматизований відбір із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 27.02.2024 заяву арбітражної керуючої Овсієнко А.В. про відсторонення її від виконання обов`язків ліквідатора задоволено; відсторонено арбітражного керуючого Овсієнко Аллу Вікторівну від виконання обов`язків ліквідатора Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс"; зобов`язано арбітражну керуючу Овсієнко Аллу Вікторівну виконувати повноваження ліквідатора Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс" до призначення судом нового ліквідатора у передбаченому законом порядку; зобов`язано арбітражну керуючу Овісєнко А.В. надати повний та детальний звіт про вчинені дії в ліквідаційній процедурі з наданням підтверджуючих документів; ухвалено звернутись до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс"; запропоновано визначеному шляхом автоматизованого відбору арбітражному керуючому протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали подати заяву про участь у цій справі; відкладено розгляд звіту ліквідатора на 21.03.2024.

Відповідно до довідки щодо кандидатури арбітражного керуючого від 28.02.2024, автоматизованою системою визначено арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича (свідоцтво № 692 від 18.04.2013)

11.03.2024 через кабінет системи "Електронний суд" від арбітражного керуючого Вербицького О.В. надійшла заява на участь у справі про банкрутство №922/3623/17 у якості ліквідатора ПрАТ "Інтеравіасервіс".

Присутній в судовому засіданні арбітражний керуючий Вербицький Олексій Вікторович підтримує подану заяву, просить суд задовольнити її.

Представник ТОВ фірма "Промпостачсервіс" будь-яких заперечень щодо кандидатури арбітражного керуючого Вербицького О.В. на призначення його ліквідатором не висловив

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені у встановленому законом порядку.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників справи, суд зазначає наступне.

Як вже було зазначено, ухвалою суду від 27.02.2024 відсторонено арбітражну керуючу Овсієнко Аллу Вікторівну від виконання обов`язків ліквідатора Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс".

Згідно положень ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

Оскільки комітетом кредиторів не було запропоновано кандидатуру на призначення ліквідатором у даній справі, суд звернувся до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ПНВП "Інтеравіасервіс" та запропонував визначеному шляхом автоматизованого відбору арбітражному керуючому протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали подати заяву про участь у цій справі.

Як вже було зазначено, відповідно до довідки щодо кандидатури арбітражного керуючого від 28.02.2024, автоматизованою системою визначено арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича (свідоцтво № 692 від 18.04.2013)

Арбітражним керуючим Вербицьким О.В. подана відповідна заява на участь у справі.

У поданій заяві арбітражний керуючий Вербицький О.В. зазначив, що не відноситься до категорії осіб, які не можуть бути призначені ліквідатором у даній справі відповідно до ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства. Також повідомив суд, що має значний досвід у сфері арбітражного управління та достатнє матеріально-технічне забезпечення для ведення діяльності арбітражного керуючого. Діяльність арбітражного керуючого Вербицького О.В. застрахована, про що свідчить договір №ДЦВАК/067/24 добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого від 01.03.2024, який укладено з страховою компанією "Рідна", з доказами сплати страхового платежу.

За наслідком дослідження заяви та доданих доказів судом встановлено відповідність кандидатури арбітражного керуючого Вербицького О.В. вимогам Кодексу України з процедур банкрутства.

За таких обставин, суд призначає арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича (свідоцтво №692 від 18.04.2012, адреса : вул. Співдружності, 82-4, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50084) ліквідатором Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс".

Враховуючи те, що у справі призначено іншого ліквідатора, суд вважає за необхідне відкласти розгляд звіту ліквідатора.

Керуючись статтями 28, 48, 59-65 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича (свідоцтво №692 від 18.04.2012, адреса : вул. Співдружності, 82-4, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50084) ліквідатором Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс".

Зобов`язати арбітражну керуючу Овсієнко А.В. передати всю документацію, пов`язану з процедурою ліквідації Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс" арбітражному керуючому Вербицькому О.В. за актом приймання-передачі протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Зобов`язати арбітражного керуючого Вербицького Олексія Вікторовича завершити ліквідаційну процедуру Приватного науково-виробничого підприємства "Інтеравіасервіс", про що надати відповідний звіт.

Відкласти розгляд звіту ліквідатора на "14" травня 2024 р. о 11:00 Судове засідання відбудеться за адресою : м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під`їзд, зал № 129.

Повідомити учасників справи, що відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Копію ухвали направити ліквідатору арбітражному керуючому Вербицькому О.В. (вул. Співдружності, 82-4, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50084), арбітражній керуючій Овсієнко А.В. (69005, м. Запоріжжя, а/с 1148), ПАТ "Мотор Січ" (69068, м. Запоріжжя, вул. Моторобудівників, 15), АТ "Мотор-Банк" (69068, м. Запоріжжя, вул. Моторобудівників, 54Б), ТОВ фірма "Промпостачсервіс" (через кабінет системи "Електронний суд").

Ухвала набирає законної сили з дня постановлення.

Ухвала в частині призначення арбітражного керуючого Вербицького О.В. ліквідатором банкрута може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 255, 256 ГПК України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 21.03.2024.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117820719
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/3623/17

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні