Ухвала
від 13.03.2024 по справі 532/540/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/540/24

2-о/532/58/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2024 р.

Суддя Кобеляцького районного суду Полтавської області Омельченко І.І., розглянувши заяву Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату про продовження строку дії рішення суду,

Встановив:

13 березня 2024 року до Кобеляцького районного суду Полтавської області надійшла заява Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату про продовження строку дії рішення суду.

Заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Заява підсудна Кобеляцькому районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Враховуючи викладене вище, дану справу слід призначити до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

При поданні до суду заяви заявником не залучено до участі в справі особу, відносно якої прохають продовжити строк дії рішення суду про визнання особи недієздатною.

Оскільки участь особи, стосовно якої вирішується питання про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною є обов`язковою, з метою дотримання прав та обов`язків ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , його слід залучити до участі в справі як заінтересовану особу.

Частиною 5 ст. 293 ЦПК України встановлено, що у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Зважаючи на те, що ОСОБА_1 як особі, стосовно якої розглядається справа, адвокат не залучений, а участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, є обов`язковою, слід залучити адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись статтями 175, 177, 187, 293, 294, 299 ЦПК України, суддя,-

Постановив:

Залучити до участі в справі за заявою Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату про продовження строку дії рішення суду як заінтересовану особу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відкрити провадження у справі за заявою Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату про продовження строку дії рішення суду.

Справу розглянути за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 11 год. 00 хв. 16 квітня 2024 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: м. Кобеляки, вул. Шевченка,16/25.

Про день, час та місце судового засідання повідомити учасників судового засідання.

Заінтересовані особи можуть подати свої пояснення по справі до 16 квітня 2024 року.

Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у цивільній справі за заявою Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату про продовження строку дії рішення суду.

Доручити Кременчуцькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва за призначенням та забезпечити його прибуття в судове засідання на 11 год. 00 хв. 16 квітня 2024 року за адресою: АДРЕСА_1 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz.

Надіслати заявнику копію ухвали про відкриття провадження у справі, а заінтересованим особам копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та доданими до неї матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду лише щодо порушення правил підсудності в 15-денний строк з дня її підписання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117822131
СудочинствоЦивільне
Сутьпродовження строку дії рішення суду

Судовий реєстр по справі —532/540/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні