Ухвала
від 21.03.2024 по справі 160/33319/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 березня 2024 рокуСправа №160/33319/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ніколайчук С.В., перевіривши матеріали позовної заяви позивача 1: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), позивача 2: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Виконавчий комітет Іларіонівської селищної ради Синельніківського району Дніпропетровської області (вул. Робоча, 19,смт Іларіонове,Дніпропетровська обл., Синельниківський р-н, 52520) визнати протиправними та нечинні окремі положення

УСТАНОВИВ:

20 грудня 2023 року позивач 1: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), позивач 2: ОСОБА_1 через свого представника звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Виконавчий комітет Іларіонівської селищної ради Синельніківського району Дніпропетровської області (вул. Робоча, 19,смт Іларіонове, Дніпропетровська обл., Синельниківський р-н, 52520), у якій просить:

- визнати протиправними та нечинними окремі Положення про складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи II групи та особами, які потребують постійного стороннього догляду, що проживають на території Іларіонівської селищної ради, затверджене Рішенням Виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області від 31.08.2023 року № 171 Про затвердження Положення про складання акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи II групи та особами, які потребують постійного догляду, що проживають на території Іларіонівської селищної ради, та форми акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи II групи та особами, які потребують постійного догляду, а саме:

1.1. пункт 7 - в частині, що передбачає використання при встановленні факту здійснення догляду Індикаторів оцінки виконання дій по самообслуговуванню, які викладені у додатку до цього Положення;

1.2. пункт 7 - в частині, що передбачає підтвердження під час обстеження факту спільного проживання;

1.3. пункт 7 - в частині, що передбачає перевірку під час обстеження даних, зазначених особою в заяві та документах;

1.4. пункт 9 - в частині, що передбачає відмову у видачі акту у разі непідтвердження факту спільного проживання або непідтвердження достовірності даних, зазначених особою в заяві та документах.

1.5. Додаток Індикатори оцінки виконання дій по самообслуговуванню - повністю.

Ухвалою від 15 січня 2024 року суд відкрив провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання, за наявними у справі матеріалами.

Суд зазначає, що повинен дотримуватись принципу розумності процесуального строку, яким повинен керуватися суд при встановленні строку для вчинення процесуальних дій.

Під час надання оцінки наявним у матеріалах справи доказам та для з`ясування усіх обставин, що мають значення для правильного вирішення спору, суд вважає за необхідне подальший розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України (далі - КАС України) на стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі не встановлено.

При ознайомленні з позовною заявою судом встановлено, що спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідач є суб`єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно з вимогами ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Судом встановлено, що позивачі пред`явили вимогу, яка згідно ч. 4 ст. 12 КАС, ч. 4 ст. 257 КАС України належить до справ, які розглядаються за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 9 ст. 171 КАС України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, відповідно до п. 5 ч. 9 ст. 171 КАС України, зазначаються, крім іншого, дата, час і місце підготовчого засідання, якщо справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Окрім цього, відповідно до частин 4, 5, 6 ст. 264 КАС України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений. Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи. Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне зобов`язати Виконавчий комітет Іларіонівської селищної ради Синельніківського району Дніпропетровської області (вул. Робоча, 19,смт Іларіонове, Дніпропетровська обл., Синельниківський р-н, 52520) опублікувати у газеті оголошення про оскарження вищезазначеного рішення у виданні, в якому це рішення було або мало бути офіційно оприлюднено.

Керуючись статями статтями 12, 171, 180, 257, 260, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Подальший розгляд адміністративної справи № 160/33319/23 за позовом позивача 1: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), позивача 2: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Виконавчий комітет Іларіонівської селищної ради Синельніківського району Дніпропетровської області (вул. Робоча, 19,смт Іларіонове,Дніпропетровська обл., Синельниківський р-н, 52520) визнати протиправними та нечинні окремі положення .

Підготовче засідання призначити на 02 квітня 2024 року о 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань № 9.

Зобов`язати Виконавчий комітет Іларіонівської селищної ради Синельніківського району Дніпропетровської області (вул. Робоча, 19,смт Іларіонове,Дніпропетровська обл., Синельниківський р-н, 52520) опублікувати оголошення щодо оскарження нормативно-правового акта у виданні, у якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений. Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно - правового акта, час і місце судового розгляду адміністративної справи. Оголошення повинно бути опубліковано не пізніше як за сім днів до судового розгляду.

Роз`яснити, що оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, а також повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного рішення, реквізити цього рішення та дату, час і місце судового розгляду справи та номер такої справи.

Зобов`язати Виконавчий комітет Іларіонівської селищної ради Синельніківського району Дніпропетровської області надати у підготовче засідання через уповноваженого представника письмові докази на підтвердження опублікування оголошення у встановлений строк.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи та доданих до нього документів, відповідно до статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, відповідно до статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію даної ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі, або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного, та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Інформацію щодо розгляду даної справи її учасники можуть отримати в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Ніколайчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117825560
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —160/33319/23

Ухвала від 04.06.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні