Ухвала
від 21.03.2024 по справі 280/1577/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

з питань участі свідка у судовому засіданні в режимі відеоконференції

21 березня 2024 року Справа № 280/1577/24 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Сацький Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву свідка ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі

за позовом - Новомиколаївського районного споживчого товариства (70101, Запорізька область, Запорізький район, смт. Новомиколаївка, вул. Соборності, буд. 78, код ЄДРПОУ 01752297)

до - Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації (69035, м. Запоріжжя, просп. Соборний, буд. 180-А, код ЄДРПОУ 14373165)

до - Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області (69089, м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 8, код ЄДРПОУ 20488417),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління державної служби україни з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 65, код ЄДРПОУ 38625593),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Новомиколаївська селищна рада Запорізького району Запорізької області (70101, Запорізька область, Запорізький район,смт. Новомиколаївка, вул. Українська, буд. 34, код ЄДРПОУ 20509622)

про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

20 лютого 2024 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Новомиколаївського районного споживчого товариства (далі по тексту - позивач) до Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації (далі по тексту - відповідач 1) до Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області (далі по тексту - відповідач 2), в якій позивач просить суд:

- визнати протиправними дії Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області, які полягають у постановці на облік до фонду захисних споруд цивільного захисту підвального приміщення нежитлової будівлі (магазин "Оселя"), розташованої по вул. Соборності, 74 в смт. Новомиколаївка Запорізького району Запорізької області, як захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття № 30704;

- зобов`язати Департамент з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізьку районну державну адміністрацію Запорізької області виключити з фонду захисних споруд цивільного захисту підвальне приміщення нежитлової будівлі (магазин "Оселя"), розташованої по вул. Соборності, 74 в смт Новомиколаївка Запорізького району Запорізької області, як захисну споруду цивільного захисту - протирадіаційне укриття № 30704.

26 лютого 2024 року ухвалою суду відкрито провадження в адміністративній справі № 280/1577/24 за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, призначено перше судове засідання для розгляду справи по суті на12 березня 2024 року об 11 год. 30 хв.

Ухвалою суду від 12 березня 2024 року відкладено підготовче засідання на 28 березня 2024 року о 09 год. 00 хв. Викликано у судове засідання для допиту у якості свідка - ОСОБА_1 , який проживає за адресою - с. Михайлівське Запорізького району Запорізької області,моб. тел. НОМЕР_1 , який працює в Запорізькій районній державній адміністрації Запорізької області (вул. Істоміна, 8, м. Запоріжжя, 69089)

15 березня 2024 року за вх. № 12406 від свідка ОСОБА_1 надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Заперечень на зазначену заяву від сторін у справі до суду не надходило.

Відповідно до ч. 3 ст. 65 КАС України свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

Згідно з ч.1 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.2 ст.195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Як зазначено у ч.3 ст.195 КАС України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Перевіривши технічну можливість проведення судового засідання 28.03.2024 в режимі відеоконференції за допомогою системи відеозв`язку "EasyCon", суд вважає за можливе провести судове засідання за участі представників Волинської митниці в режимі відеоконференції за допомогою системи відеозв`язку "EasyCon".

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання свідка ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "EasyCon".

Керуючись статтями 195, 241-243, 248 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання свідка ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою системи "EasyCon" - задовольнити.

Провести розгляд позовної заяви Новомиколаївського районного споживчого товариства до Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії в адміністративній справі № 280/1577/24 в режимі відеоконференції за допомогою системи "EasyCon" 28 березня 2024 року о 09 год 00 хв.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", яке може бути встановлене за веб-посиланням vkz.court.gov.ua.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Сацький Р.В.

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117826109
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/1577/24

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні