Ухвала
від 16.04.2024 по справі 280/1577/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

ПРО ПЕРЕХІД ІЗ СПРОЩЕННОГО В ЗАГАЛЬНЕ ПОЗОВНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

16 квітня 2024 року Справа № 280/1577/24 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Сацький Р.В., за участі секретаря судового засідання Демченко А.Е. та учасників розгляду справи

від позивача: адвокат Шиш А.Б.,

від відповідача 1: Калашнік Я.О.,

від відповідача 2: ОСОБА_1 ,

від відповідача 3: не прибув

від третьої особи 1: ОСОБА_2

від третьої особи 2: не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про перехід із спрощенного в загальне позовне провадження та призначення підготовчого засідання в адміністративній справі

за позовом - Новомиколаївського районного споживчого товариства (70101, Запорізька область, Запорізький район, смт Новомиколаївка, вул. Соборності, буд. 78, код ЄДРПОУ 01752297)

до - Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації (69035, м. Запоріжжя, просп. Соборний, буд. 180-А, код ЄДРПОУ 14373165)

до - Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області (69089, м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 8, код ЄДРПОУ 20488417)

до Виконавчого комітету Новомиколаївської селищної ради Запорізького району Запорізької області (вул. Українська, 34, смт Новомиколаївка, Запорізький район, Запорізька область, 70101, код ЄДРПОУ 04352246)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління державної служби україни з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 65, код ЄДРПОУ 38625593)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Новомиколаївська селищна рада Запорізького району Запорізької області (70101, Запорізька область, Запорізький район,смт. Новомиколаївка, вул. Українська, буд. 34, код ЄДРПОУ 20509622)

про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

20 лютого 2024 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Новомиколаївського районного споживчого товариства (далі по тексту - позивач) до Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації (далі по тексту - відповідач 1) до Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області (далі по тексту - відповідач 2), в якій позивач просить суд:

- визнати протиправними дії Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області, які полягають у постановці на облік до фонду захисних споруд цивільного захисту підвального приміщення нежитлової будівлі (магазин "Оселя"), розташованої по вул. Соборності, 74 в смт Новомиколаївка Запорізького району Запорізької області, як захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття № 30704;

- зобов`язати Департамент з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізьку районну державну адміністрацію Запорізької області виключити з фонду захисних споруд цивільного захисту підвальне приміщення нежитлової будівлі (магазин "Оселя"), розташованої по вул. Соборності, 74 в смт Новомиколаївка Запорізького району Запорізької області, як захисну споруду цивільного захисту - протирадіаційне укриття № 30704.

26 лютого 2024 року ухвалою суду відкритом провадження в адміністративній справі № 280/1577/24 за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, призначити перше судове засідання для розгляду справи по суті на 12 березня 2024 року об 11 год. 30 хв.

12 березня 2024 року ухвалою суду судове засідання у справі відкладено на 28 березня 2024 року об 09 год. 00 хв.

28 березня 2024 р. усною ухвалою відкладено судове засідання на 16 квітня 2024 р. об 09 год. 00 хв.

16 квітня 2024 р. у відкритому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про перехід із спрощенного в загальне позовне провадження та призначення підготовчого засідання.

Клопотання обгрунтоване складністю справи та необхідністю збирання доказів.

Представники відповідачів 1 та 2, представник третьої особи 1 підтримали клопотання про перехід із спрощенного в загальне позовне провадження, просили суд його задовольнити.

Представник відповідача 3 у судове засідання не прибув, даних про отримання ухвали про відкриття провадження в матеріалах справи відсутня.

У відкритому судовому засіданні 16 квітня 2024 р. судом проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши таке заперечення суд прийшов до висновку про його задоволення.

У відповідності до частини другої статті 51 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають права та обов`язки, визначені у ст. 44 цього Кодексу. Зокрема підпункт 3 частини третьої ст. 44 КАС України надає право третій особі подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду та інше.

Згідно ч. 3 ст. 12 КАС України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 173 КАС України, завданням підготовчого провадження є

остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Враховуючи клопотання представника позивача, складність даної справи, а також скорочені строки розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд вважає за необхідне призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

За приписами ч. 6 ст. 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

За приписами ч. 3 ст. 77 КАС України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 80 КАС України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Керуючись статтями 51, 77, 80, 171, 173 та 180 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Новомиколаївського районного споживчого товариства про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження задовольнити.

2. Перейти до розгляду справи № 280/1577/24, за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 30 травня 2024 року о/об 09 год. 00 хв., яке буде проводитися суддею Сацьким Р.В. одноособово в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-В, зала судових засідань № 10.

4. Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 162 КАС України, разом із усіма письмовими та електронними доказами (які можливо доставити до суду), висновками експертів і заявами свідків на його обґрунтування, а також заперечення щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

5. Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

6. Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

7. Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання суду пояснень щодо позову та відзиву, який має відповідати вимогам ст. 162 КАС України, разом із усіма письмовими та електронними доказами (які можливо доставити до суду), висновками експертів і заявами свідків на його обґрунтування, а також заперечення щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Копія письмових пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

8. Запропонувати учасникам справи надати у судове засідання: докази, на які вони посилаються у позові, відзиві та поясненнях, додаткові докази або пояснення; всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; довіреності на представників; документи про правовий статус сторін, належним чином засвідчені копії документів у справу, оригінали суду для огляду.

9. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

10. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її прийняття.

Ухвала у повному обсязі виготовлена та підписана суддею 16 квітня 2024 року.

Суддя Р.В. Сацький

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118395141
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/1577/24

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні