Ухвала
від 21.03.2024 по справі 609/384/24
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження

Справа № 609/384/24

2-о/609/25/2024

21 березня 2024 року Суддя Шумськогорайонного судуТернопільської областіКовтунович О.В.,ознайомившись іззаявою представниказаявника ОСОБА_1 ,яка дієв інтересахмалолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,адвоката -Сідорової ІриниАнатоліївни,де заінтересовані особи: ОСОБА_5 , Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Шумський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про встановлення факту батьківства, -

ВСТАНОВИВ:

18 березня 2024 року, представник заявника ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ), яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), адвокат - Сідорова Ірина Анатоліївна, звернулася до суду із заявою про встановлення факту батьківства, де заінтересовані особи: ОСОБА_5 (місце проживання: 47163, с.Піщатинці Кременецького району Тернопільської області), Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (код ЄДРПОУ: 21161552, місце знаходження: 47003, вул.Козубського, 4, м.Кременець Тернопільської області), Шумський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (код ЄДРПОУ: 21161629, місце знаходження: 47101, вул. Шевченка, 3, м.Шумськ, Кременецького району Тернопільської області).

Судом встановлено, що вказана заява ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про встановлення факту батьківства, відповідає вимогам ст.318 ЦПК України і дана цивільна справа підсудна Шумському районному суду Тернопільської області.

Підстави для залишення заяви без руху, відмови у її прийнятті або повернення заяви, встановлені ЦПК України відсутні.

Частиною 3 ст.294ЦПКУкраїни передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Окрім цього,представником заявника-адвокатом СідоровоюІ.А.при подачізаяви досуду булоподано клопотанняпро витребуваннядоказів із Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (вул. Велика Кільцева, 4, м.Київ, 03170) та Шумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Шевченка, 3, м. Шумськ Кременецького району Тернопільської області, 47101). В обгрунтування заявленого клопотання, посилається на те, що самостійно отримати вказані докази немає можливості.

Згідност. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу(разом з поданням позовної заяви).

Враховуючи те, що заявник не може самостійно надати суду зазначені докази, суд вважає, що клопотання представника заявника-адвоката Сідорової І.А. про витребування доказів, підлягають до задоволення.

Також, з метою встановлення обставин, що мають значення для справи та входять до предмета спору, представником заявника-адвокатом Сідоровою І.А., подано клопотання про допит свідків.

Згідно правил статті 69ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Згідно зі ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Суд зазначає, що клопотання представника заявника-адвоката Сідорової І.А. про виклик та допит свідків за змістом відповідають вимогам ст. 91 ЦПК України, а їх показання можуть бути враховані судом під час вирішення спору по суті, суд доходить висновку, що клопотання представника заявника-адвоката Сідорової І.А. про виклик та допит свідків є обґрунтованим та підлягає задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 84,187,189,190 - 191,197 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ), яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), де заінтересовані особи: ОСОБА_5 (місце проживання: 47163, с. Піщатинці Кременецького району Тернопільської області), Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (код ЄДРПОУ: 21161552, місце знаходження: 47003, вул. Козубського, 4, м.Кременець Тернопільської області), Шумський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (код ЄДРПОУ: 21161629, місце знаходження: 47101, вул. Шевченка, 3, м.Шумськ, Кременецького району Тернопільської області) про встановлення факту батьківства.

Провести розгляд справи за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання у справі, яке відбудеться 16 квітня 2024 року о 11 год. 00 хв., в приміщенні залу судових засідань Шумського районного суду Тернопільської області, яке проводити з повідомленням учасників справи.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованій особі, що після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі і заяви з копіями доданих до неї документів, має право подати суду, у 15-денний строк із дня отримання ним копії ухвали про відкриття провадження у справі із врахуванням вимог, передбачених ч.ч.3-6 ст. 178 ЦПК України, письмові заперечення проти заяви та докази які у неї є.

Викликати в судове засідання в якості свідків:

- ОСОБА_6 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_7 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_8 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_9 , жительку АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_10 , жительку АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_11 , жительку АДРЕСА_3 ;

- ОСОБА_12 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_13 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_14 , жительку АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_15 , жительку АДРЕСА_1 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань з підстав не передбачених законом.

Витребувати із Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (вул. Велика Кільцева, 4, м.Київ, 03170) інформацію:

-чи наявні у Центральній обліковій базі даних генетичних ознак людини ДНДЕКЦ МВС України відомості про ДНК-профіль військовослужбовця солдата ОСОБА_16 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-якщо такі відомості перебувають у розпорядженні інших установ/організацій, зазначити хто є їх розпорядником.

За наявності таких відомостей у володінні ДНДЕКЦ МВС України надати їх для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи для встановлення ступення споріднення (батьківства) ОСОБА_16 та його ймовірних дітей.

Витребувати із Шумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Шевченка, 3, м.Шумськ Кременецького району Тернопільської області, 47101) інформацію:

-чи наявні у державному реєстрі актів цивільного стану відомості про смерть ОСОБА_16 , РНОКПП: НОМЕР_2 , який проживав за адресою: АДРЕСА_1 та помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Витребуваний доказ направити на адресу суду до 15 квітня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що інформацію щодо справи що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://sh.te.court.gov.ua.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Олег КОВТУНОВИЧ

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117833487
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —609/384/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні