Ухвала
від 16.04.2024 по справі 609/384/24
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 609/384/24

2-о/609/25/2024

16 квітня 2024 року Шумський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді Ковтуновича О.В.,

за участю: секретаря судового засідання Сандулович О.В.,

заявника ОСОБА_1 , представника заявника адвоката Сідорової І.А.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув містіШумськ цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 ,яка дієв інтересахмалолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,де заінтересовані особи: ОСОБА_5 , Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Шумський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про встановлення факту батьківства,-

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , адвокат - Сідорова Ірина Анатоліївна, звернулася до суду із заявою про встановленняфакту батьківства,де заінтересовані особи є: ОСОБА_5 , Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Шумський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Ухвалою суду від 21 березня 2024 року відкрито провадження у справі та призначено судове засідання на 16 квітня 2024 року.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , адвокат - Сідорова Ірина Анатоліївна, заявила клопотання щодо витребування доказів із Лановецькоговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануу Кременецькомурайоні Тернопільськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїта Шумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. В обгрунтування заявлених клопотань, посилається на те, що самостійно отримати вказані докази немає можливості.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 відносно заявлених клопотань її представником не заперечила.

Заінтересована особа ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилася, хоча судом вживались заходи щодо належного її повідомлення про місце, дату та час розгляду справи. Про причини неявки суд не повідомила, заяв чи клопотань про розгляд справи у її відсутності або про відкладення розгляду справи на адресу суду не скеровувала.

Від заінтересованих осіб Шумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Кременецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшов лист про розгляд справи без участі представника.

Заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Частиною 3 ст.294ЦПКУкраїни передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Тако, згідност. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи те, що заявник не може самостійно надати суду зазначені докази, суд вважає, що клопотання представника заявника-адвоката Сідорової І.А. про витребування доказів, підлягають до задоволення.

З урахуванням викладеного, суд дійшов переконання, що розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст. ст.15,62,260,293,299 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , адвоката - Сідорової Ірини Анатоліївни про витребування доказів із Лановецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції задоволити.

Витребувати із Лановецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію:

- чи наявні у державному реєстрі актів цивільного стану відомості про смерть ОСОБА_6 , РНОКПП: НОМЕР_1 , який проживав за адресою: АДРЕСА_1 та помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання заявника ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , адвоката - Сідорової Ірини Анатоліївни про витребування доказів із Шумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції задоволити.

Витребувати із Шумського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію:

- чи наявні у державному реєстрі актів цивільного стану відомості про укладення шлюбу між ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 , який проживав за адресою: АДРЕСА_1 та помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_5 (місце проживання: 47163, с. Піщатинці Кременецького району Тернопільської області).

Витребуваний доказ направити на адресу суду до 06 травня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Розгляд цивільноїсправи зазаявою зазаявою ОСОБА_1 ,яка дієв інтересахмалолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,де заінтересовані особи: ОСОБА_5 ,Кременецький відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уКременецькому районіТернопільської областіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції,Шумський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уКременецькому районіТернопільської областіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції провстановлення фактубатьківства, відкласти на 10 годину 30 хвилин 07 травня 2024 року, яка буде розглядатися в приміщенні Шумського районного суду Тернопільської області, що за адресою: вул. І.Франка, 28, м. Шумськ Тернопільської області.

Повідомити осіб, що беруть участь у справі про час та місце розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Олег КОВТУНОВИЧ

СудШумський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118384585
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —609/384/24

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні